Gdzie skład na Druzynowe Mistrzostwa Europy
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Składu nadal nie ma, PZLA chce nas wziąć przez zaskoczenie, skład ukaże się pewnie dopiero wtedy, kiedy wybrani zawodnicy będą już w samolocie, żeby broń Boże wredni dziennikarze nie mogli już nic namieszać.
-
- Wyga
No i nie wzieli Michała, lecz Chabowskiego. Bedzie ktos interweniował? Czy kierowali sie nową, świeżą życiówką Chabowskiego na 10000m?Nagor pisze:Składu nadal nie ma, PZLA chce nas wziąć przez zaskoczenie, skład ukaże się pewnie dopiero wtedy, kiedy wybrani zawodnicy będą już w samolocie, żeby broń Boże wredni dziennikarze nie mogli już nic namieszać.
Mam nadzieje, że na MP Michał sie "odkuje" i nie pozostawi watpliwości.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Będziemy interweniowali.
Marcin Chabowski to bardzo dobry i zdolny zawodnik ale do Portugalii powinien zgodnie z zasadami jechać Michał Smalec.
Marcin Chabowski to bardzo dobry i zdolny zawodnik ale do Portugalii powinien zgodnie z zasadami jechać Michał Smalec.
- Nagor
- Ekspert/Trener
Niespodzianek jest więcej - Marcin Lewandowski zamiast 800m biega 1500m, a na 800m kobiet nie jedzie posiadaczka najlepszego wyniku w Polsce, Anna Rostkowska, tylko Sylwia Ejdys.
Na razie wstrzymam się z komentarzami, dopóki nie wyjaśnimy tej sprawy.
Na razie wstrzymam się z komentarzami, dopóki nie wyjaśnimy tej sprawy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No dobra, nie róbmy już tutaj jakiegoś dodatkowego fermentu
Akurat Lewandowski-Kszczot to jest wszystko fair.
nie ma co wyjaśniać.
Rostkowska-Ejdys - też wg mnie nie ma - na Kusocińskim 800m nie było więc biorą z tego co w tym czasie biegały.
Nie fair jest w relacji Chabowski-Smalec.
Akurat Lewandowski-Kszczot to jest wszystko fair.
nie ma co wyjaśniać.
Rostkowska-Ejdys - też wg mnie nie ma - na Kusocińskim 800m nie było więc biorą z tego co w tym czasie biegały.
Nie fair jest w relacji Chabowski-Smalec.
- Nagor
- Ekspert/Trener
Do dobra, poprawiam - dzwoniłem do trenera Ani Rostkowskiej i oni rzeczywiście woleli nie startować w tej imprezie, chociaż Ania ma najlepszy w tej chwili wynik w Polsce. Czyli tu jest wszystko OK. Na dzień dzisiejszy problem jest z Michałem Smalcem i z minionym PE na 10 000m.
-
- Wyga
- Kontakt:
Wiadomo już coś więcej na temat niepowołania Michała Smalca na DME? Wyjaśnienia, że Chabowski jest w lepszej formie do mnie nie trafiają, gdyż nie popisał się na wojskowych ostatnio... Bardzo jestem ciekaw, jakież to wyjaśnienie PZLA wymyśli.
Nazywam się Kamil Kędzierski
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ok mozna się zapytac - ale błagam, nie z pozycji wrogiej czy siły - w PZLA siedza ludzie, którzy chyba nie chca nikogo skrzywdzic. Z jednej strony musza dbac o kase państwowa i rozwój dyscypliny a z drugiej zaspokoić aspiracje zawodników, trenerów i kibiców - to nie takie łatwe, ale oczywiscie spokojne wyjasnienie sie nalezy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dobre Bebej oni nie chcą skrzywdzić "swoich"bebej pisze:Ok mozna się zapytac - ale błagam, nie z pozycji wrogiej czy siły - w PZLA siedza ludzie, którzy chyba nie chca nikogo skrzywdzic.
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
gasper - czasami troche wiecej pokory i wiary w ludzi może wiecej zdziałać niz internetowe pokrzykiwania.gasper pisze:dobre Bebej oni nie chcą skrzywdzić "swoich"bebej pisze:Ok mozna się zapytac - ale błagam, nie z pozycji wrogiej czy siły - w PZLA siedza ludzie, którzy chyba nie chca nikogo skrzywdzic.
-
- Wyga
- Kontakt:
Heh jak dla mnie to Michał Smalec ma najlepsze wyniki na 5km od dwóch lat - wybiegał je na bieżni, więc ja po prostu nie widzę tutaj, żadnych przesłanek, żeby to nie on pojechał. Być może jednak ktoś z PZLA dzwonił do niego i on nie wyraził chęci do startu (w co szczerze wątpię). Dlatego chciałbym wiedzieć, dlaczego taka akurat decyzja.
- Nagor
- Ekspert/Trener
PZLA się przyczaiło - nie odpowiadają na telefony. Michał Smalec oczywiście chciał jechać. Jest to dla mnie tak ordynarne chamstwo i drwina z kibiców, że aż nie mam siły komentować. Mimo wszystko będziemy dopytywać - zobaczymy, czy ktokolwiek z PZLA ma w sobie chociaż tyle honoru, żeby się przyznać, że to on podjął taką decyzję. My oczywiście wiemy, kto, ale jak znam bandę z PZLA, to będzie to "decyzja kolektywna". Jak widać z zapowiedzi nowego prezesa Skuchy niewiele pozostało - jest tak samo źle jak było. Nadal kto bliżej koryta, ten korzysta.
Ale teraz już wiecie, dlaczego w Polsce nie ma biegów. Michał prawdopodobnie przejdzie na bieganie ulicy. Ja robię to samo z Olą, bieganie bieżni to ciągłe zderzenia z tego typu ludźmi i tego typu praktykami.
Ale teraz już wiecie, dlaczego w Polsce nie ma biegów. Michał prawdopodobnie przejdzie na bieganie ulicy. Ja robię to samo z Olą, bieganie bieżni to ciągłe zderzenia z tego typu ludźmi i tego typu praktykami.
-
- Wyga
- Kontakt:
Jest to na pewno jakieś rozwiązanie, ale myślę, że dla zawodnika niekoniecznie najlepsze, chociaż pewnie dużo bardziej dochodowe.
No, ale w pewnym momencie trzeba coś wybrać.
No, ale w pewnym momencie trzeba coś wybrać.
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Panowie nie ma co się poddawać. Filozofia PZLA jest prosta: niewygodni ludzie powinni się uciszyć bo i tak ich los jest w naszych rękach, a najlepiej będzie jak im dołożymy i zniechęcimy-to będzie bez krzyków, pisania i odpowiadania na meczące pytania, jeśli się poddadzą i zmienią kierunek startów najlepiej na uliczne to mamy spokój i robimy swoje.
Panowie Smalec i Reszta róbcie swoje i nie wskakujcie na żadne ulice, wyniki same przyjdą a z nimi nikt nie wygra:-)
"Bo najlepsza Słabego technika-to zniechęcić Zawodnika":-)
pozdrawiam
Panowie nie ma co się poddawać. Filozofia PZLA jest prosta: niewygodni ludzie powinni się uciszyć bo i tak ich los jest w naszych rękach, a najlepiej będzie jak im dołożymy i zniechęcimy-to będzie bez krzyków, pisania i odpowiadania na meczące pytania, jeśli się poddadzą i zmienią kierunek startów najlepiej na uliczne to mamy spokój i robimy swoje.
Panowie Smalec i Reszta róbcie swoje i nie wskakujcie na żadne ulice, wyniki same przyjdą a z nimi nikt nie wygra:-)
"Bo najlepsza Słabego technika-to zniechęcić Zawodnika":-)
pozdrawiam
"Niech poprzez wysiłek i uważność, dyscyplinę i samoopanowanie mędrzec stworzy dla siebie wyspę, której nie pochłonie żaden potop."