Komentarz do artykułu Transmisja w lookr.tv 8 czerwca 18:00
- BoberPL
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:15
- Życiówka w maratonie: 3:08:58
- Kontakt:
Jeżeli bieganie.pl się za to bierze to nie może się nie udać 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

Program będzie nieco inny niż rozgrzewka, więcej live, zapraszamy dzisiaj o 18:00.
-
- Wyga
Oglądnąłem. Moje spostrzeżenia:
1. Pierwsza część ok. Z ciekawością będę śledził postępy koleżanki.
2. Druga część nudna. Niepotrzebne przepychanki z panem organizującym memoriał. Rozumiem, że program jest przeznaczony dla szerokiego grona biegaczy (również zawodowców). Mnie amatora trochę to znużyło.
3. Dźwięk puszczanych filmów pozostawiał wiele do życzenia. Np. relacja ze sklepu nike.
4. Na plus zasługuje "luz" obu kolegów z bieganie.pl. Chyba nie znają czegoś takiego jak trema.
No, pierwsze koty za płoty. Trzymam kciuki za kolejne odcinki
1. Pierwsza część ok. Z ciekawością będę śledził postępy koleżanki.
2. Druga część nudna. Niepotrzebne przepychanki z panem organizującym memoriał. Rozumiem, że program jest przeznaczony dla szerokiego grona biegaczy (również zawodowców). Mnie amatora trochę to znużyło.
3. Dźwięk puszczanych filmów pozostawiał wiele do życzenia. Np. relacja ze sklepu nike.
4. Na plus zasługuje "luz" obu kolegów z bieganie.pl. Chyba nie znają czegoś takiego jak trema.
No, pierwsze koty za płoty. Trzymam kciuki za kolejne odcinki

[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=13698]Trochę o mnie[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wrzucimy jakieś nagranie programu, ale nie wiem kiedy, na razie nie widziałem jeszcze.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
fajnie by było z tym nagraniem,bo nie miałem jak obejrzeć. 

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Yubaba
- Rozgrzewający Się
Witam Wszystkich,
Jestem początkująca w temacie (biegam, a raczej staram się biegać dopiero od 2 tygodni) i moje wrażenia (zakładając, że program jest przeznaczony dla takich jak ja) są następujące:
1.Dużo, dużo informacji. Dla mnie zbyt chaotycznie, bo jako laik nastawiałam się na łopatologię, czyli po kolei, punkt po punkcie od czego zacząć i jak się zabrać za trening, żeby się nie zniechęcić. Bardzo chciałabym, żeby mili Panowie, doświadczeni biegacze, postarali się zniżyć w swoich wypowiedziach do mojego poziomu biegowego zera, tak, żebym wiedziała o czym mówią i przede wszystkim nadążała
.
2.Relacja ze sklepu mnie rozczarowała. Liczyłam na więcej szczegółów
(też łopatologicznie) dotyczących wyboru obuwia. Póki co mam już parę, ale sprzedawca jedynie doradził zakup pół numeru większych. Co to było za urządzenie do diagnozy stopy (nazwa padła, ale nawet nie zdążyłam jej przyswoić)? Gdzie można z niego skorzystać i czy znajdzie się ktoś, kto zinterpretuje wynik i na tej podstawie doradzi wybór butów? Liczę, że kolejne filmy będą dłuższe
3.Gratuluję odwagi bohaterce programu i mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach będzie jej trochę więcej
.
Ogólnie duży PLUS, zwłaszcza za pomysł.
Jestem początkująca w temacie (biegam, a raczej staram się biegać dopiero od 2 tygodni) i moje wrażenia (zakładając, że program jest przeznaczony dla takich jak ja) są następujące:
1.Dużo, dużo informacji. Dla mnie zbyt chaotycznie, bo jako laik nastawiałam się na łopatologię, czyli po kolei, punkt po punkcie od czego zacząć i jak się zabrać za trening, żeby się nie zniechęcić. Bardzo chciałabym, żeby mili Panowie, doświadczeni biegacze, postarali się zniżyć w swoich wypowiedziach do mojego poziomu biegowego zera, tak, żebym wiedziała o czym mówią i przede wszystkim nadążała

2.Relacja ze sklepu mnie rozczarowała. Liczyłam na więcej szczegółów
(też łopatologicznie) dotyczących wyboru obuwia. Póki co mam już parę, ale sprzedawca jedynie doradził zakup pół numeru większych. Co to było za urządzenie do diagnozy stopy (nazwa padła, ale nawet nie zdążyłam jej przyswoić)? Gdzie można z niego skorzystać i czy znajdzie się ktoś, kto zinterpretuje wynik i na tej podstawie doradzi wybór butów? Liczę, że kolejne filmy będą dłuższe

3.Gratuluję odwagi bohaterce programu i mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach będzie jej trochę więcej

Ogólnie duży PLUS, zwłaszcza za pomysł.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No - Airda - wreszcie jakieś zdjęcie lepsze 
Chciałbym się odnieść do komentarzy.
Przyznam się, że kiedy czuję presję czasu a tak jest w studiu - to znaczy, że każda sekunda to sekunda mniej a na zadanie pytania lub odpowiedź czeka wiele innych osób - to się staję rozkojarzony.
Nie uważam, że jesteśmy w ten sposób komukolwiek cokolwiek wytłumaczyć.
Dlatego po przemyśleniu uważam że formuła jest niedobra.
Program na żywo o bieganiu się nie sprawdzi.
Powinniśmy nagrać pewne rzeczy i puścić z YouTube - tak też zrobimy.
Oczywiście czytelnicy będą mogli zadawać pytania ale przez forum.
To zresztą może skłoni nas do zrobienia kolejnych filmików.
Co do relacji ze sklepu - była zła. Na obronę powiem tylko, że oryginalnie była dłuższa i będzie do ściągnięcia ze strony ale nawet wtedy wg mnie jest kiepska bo robiliśmy ją wiedząc o presji czasu jaki będzie w studiu, o kamerzystach w sklepie itp itd.
Kontynuację z Mają na pewno zrobimy ale już w inny sposób.

Chciałbym się odnieść do komentarzy.
Przyznam się, że kiedy czuję presję czasu a tak jest w studiu - to znaczy, że każda sekunda to sekunda mniej a na zadanie pytania lub odpowiedź czeka wiele innych osób - to się staję rozkojarzony.
Nie uważam, że jesteśmy w ten sposób komukolwiek cokolwiek wytłumaczyć.
Dlatego po przemyśleniu uważam że formuła jest niedobra.
Program na żywo o bieganiu się nie sprawdzi.
Powinniśmy nagrać pewne rzeczy i puścić z YouTube - tak też zrobimy.
Oczywiście czytelnicy będą mogli zadawać pytania ale przez forum.
To zresztą może skłoni nas do zrobienia kolejnych filmików.
Co do relacji ze sklepu - była zła. Na obronę powiem tylko, że oryginalnie była dłuższa i będzie do ściągnięcia ze strony ale nawet wtedy wg mnie jest kiepska bo robiliśmy ją wiedząc o presji czasu jaki będzie w studiu, o kamerzystach w sklepie itp itd.
Kontynuację z Mają na pewno zrobimy ale już w inny sposób.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A jaka to dla Ciebie różnica czy na żywo nie nie na żywo ?
Spoko, odcinki kolejne będą.
Spoko, odcinki kolejne będą.
- Yubaba
- Rozgrzewający Się
Podczas programu na żywo jest szansa na kontakt z ekspertami no i Mają (z którą jako początkująca się utożsamiam), a "dialog"- możliwość zadania pytania osobie, która jest na podobnym etapie jak my, ma podobne problemy, może chwile zwątpienia, działa mobilizująco, tak samo jak konfrontacja tych problemów z opinią i poradą eksperta. Pytania zadawane na forum to nie to samo co kontakt z żywym i na gorąco reagującym człowiekiem. Zresztą zagłębiając się w poszczególne wątki na forum, znajdziemy podobne historie.
Druga różnica jaka mi się aktualnie nasunęła (po braku konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie "kiedy?" i "gdzie"?
) , to regularność (w przypadku na żywo) i jej brak w przypadku nie na żywo.
Pozdrawiam i czekam w takim razie na dalszy ciąg serii.
Druga różnica jaka mi się aktualnie nasunęła (po braku konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie "kiedy?" i "gdzie"?

Pozdrawiam i czekam w takim razie na dalszy ciąg serii.