Komentarz do artykułu Rozmowy w kuluarach

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To pieniactwo jest wykladnia egoizmu i kolacze sie w polskich kregach co najmniej od czasow sarmackich .

Gdzie bym nie widzial zadymy na polskim forum , nigdy nikt nie przejmuje sie wartosciami ogolnymi , jedynie propagacja wlasnego tylka .
Wies tanczy i spiewa .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pieniactwo to oznaka bezsilnosci i bezradnosci, a nie żaden samarytyzm i to ze wsi. Sa dwa wyjscia dla zawodnika i trenera- zrezygnować, co wielu czyni albo dopominac sie o swoje co jest pewnym upokorzeniem. Niestety jeśli trzeba nadal sie pienic, aby wystartować w dobrym biegu, w dobrej obsadzie to jest to wina organizatów, którzy nie potrafią sprostać zadaniu i maja uznaniowe kryteria. Z drugiej strony tak źle nie jest skoro popyt przewyzsza podaż.
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przepraszam, wy uważacie że reakcja na artykuł Adama to pieniactwo?

russian - w odpowiedzi mogę wkleić niektóre wątki z tego forum z działu Trening - też trzymają poziom.

a w ramach ustawiania sobie pułapu - komentarze do losowo wybranego artykułu na economist.com (porównajmy z onetem, polityką, dziennikiem itp)

http://www.economist.com/opinion/
displaystory.cfm?story_id=13783014&mode=comment&intent=readBottom
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uwazalem ze moja uwaga na temat pieniactwa zostanie odebrana wlasciwie .

Z drugiej strony siedzac w srodku spam , trudno sie nie pobrudzic .
Articles in English:

Looking back:

deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to do tego pieniactwa.

bo coś mi się zdaje że zdrową krytykę odbiera się u nas jako "pieniactwo", porównując w domyśle z innymi miejscami na świecie gdzie sport jest odrobinę lepiej zorganizowany, więc tam nie bardzo jest na co narzekać..

widziałem reakcję amerykanów choćby na premie wypłacane pracownikom banków, którym udzielono pomocy publiczej, albo aferę było po tym jak Fed zaczął pompować gotówkę do banków(nie tylko na forach internetowych). pieniactwo? nie - tam to jest troska obywatelska.

u nas istnieje także pewna forma pomocy bankom, które pieniądze owszem wzięły, ale ich dalej nie transmitują w postaci kredytów. czy ktoś w tej sprawie dzwoni do posłów?? lol - ale sobie przykłady wziąłem blisko biegania, no ale to śledzę w miarę na bieżąco ;)

a wracając do meritum - wyobrażam sobie reakcję na podobną sytuację w ichnim związku LA. moi drodzy - toż to by była furia.

widoczna tutaj reakcja jest i tak stonowana, więc myślę że nie ma co popadać w sarmackie kompleksy.

ps.
wojtku czy na forach "niepolskich" używasz określeń w stylu 'cesspit' - cholera, szargam autorytety ;)
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Deckard - chyba nie potrzebnie tyle słów o jakimś pieniactwie - wydaje mi się że ostatnie posty są jakimś nieporozumieniem.
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo możliwe.
dzisiaj palnąłem szefowi maila, że poszło w pięty i wyobraź sobie że okazało się to nieporozumieniem.

z góry w takim razie pardąsik (ale żadnych sorków dla PZLA i wiadomej reszty nie będzie :bum: )
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Deckard , wyjdzi z siebie i stan obok . Wtedy moze cos wlasciwie zajarzysz i zlapiesz kontekst .
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Decard, jestem trzecia osobą, która zwraca uwagę na nieporozumienie czy niezrozumienie kulis. Może nie powinno się takich tematów poruszać na forum - tylko aplauz i zadowolenie? :lalala:
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Deckard , wyjdzi z siebie i stan obok . Wtedy moze cos wlasciwie zajarzysz i zlapiesz kontekst .
no cóż. nie odpiszę Ci w tej konwencji, bo to już się robi niesmaczne.
miłego weekendu.
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No dobra - dzisiaj Kusociński, zobaczymy jak to wyjdzie. Ale będziemy musieli zebrać wszystkie absurdy do kupy i zapytać się o to decydentów bo już teraz słyszę o kolejnych i pewnie jeszcze trochę będzie.

To co narazie mogę powiedzieć - to na pewno bardzo się organizatorzy starają zrobić dobre wizualne wrażenie, oprawę medialno/wizualną.

Niech nie zapominają, że taka impreza musi mieć coś więcej niż piękne opakowanie. Na razie opakowanie będzie na pewno wypas. Nie wiem tylko co ze środkiem.
Awatar użytkownika
jasiekpol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:00:02
Życiówka w maratonie: 2:56:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

i pięknie Michał 1 z Polaków
Don`t walk if you can RUN GG 3600898
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ola Jakubczak o 7 sekund poprawiła PB na 1500 m
Nagór 10 miejsce , 4 sekundy gorzej niż rek.ż.
Tomek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Hej, pierwsza wypowiedz ze środka Memorialu :) Ola znakomity wynik (a dopuszczono ją do startu po 2 tygodniach moich bojów, telefonów i klótni, oczywiście bez noclegu, z wielka laska). Troche pechowo byly dwie grupy - bardzo mocna z przodu i duzo slabsza z tylu, Ola byla pomiedzy, ostatnie 500m biegla zupelnie samotnie, walczac z wiatrem i zmeczeniem. Spodziewam sie, ze gdyby ten peleton byl troche bardziej rozciagniety, Ola mogla pobiec w okolicach 4:10. Ale jest i tak szczesliwa - po wielu latach slabego biegania zrobila potezny skok jakosciowy, a najlepsze dopiero przed nia. Za rok, dwa powinna "rzadzic" w polskich biegach dlugich, 5km i wiecej.

Ja - w sumie jestem zadowolony, choc wynik slaby. Poniosla mnie fantazja na trzecim kilometrze. Bieglem rownym, mocnym tempem na ok 14:15, wtedy Kenijczycy bardzo mocno szarpneli, poszla za nimi grupka, druga grupa zaczela odstawac - i wtedy ja zaatakowalem z tej drugiej grupy, biegnac bardzo mocno odcinek od 2700 do 3100m. To byl fatalny blad taktyczny, do tego momentu czulem sie znakomicie, a po tym przyspieszeniu totalnie oklaplem. Moje kilometry wynosily ok. 2.52-2.53-2.47 (tu bylo to szarpniecie)- a dwa ostatnie byly juz w okolicach 2.57. Nie bylem jednak za bardzo przygotowany do tego biegu - od 2 tygodni dobijalem sie do biegu na 1500m, do ktorego ostatecznie mnie nie dopuszczono (choc dopuszczono ludzi ze slabszymi zyciowkami niz moja).

Patrzymy teraz na rece ludziom z PZLA w sprawie pucharu Europy - probowano utracic Michala Smalca juz na etapie selekcji, zobaczymy, czy po tym zdecydowanym zwyciestwie bedzie wystawiony czy nie. Bedziemy tez wyjasniac sprawe wyjazdu na Puchar Europy na 10000m w Portugalii, gdzie podjeto jakas chora i skandaliczna decyzje o wyslaniu dziewczyny, ktora zajela na Mistrzostwach Polski 4 miejsce, ignorujac dziewczyny z miejsc 1-3. Jest to ewidentnie zalatwianie jakichs brudnych interesikow, podobnie zachowano sie w biegu meskim, gdzie wyslano czlowieka z miejsca bodajze osmego.

Ciesze sie, ze w lekkoatletyce, dyscyplinie wymiernej, pewnych rzeczy nie da sie oszukac - Michal Smalec pokazal swoim zwyciestwem, kto tu rzadzi. Ola pokazala, ze 2 medale Mistrzostw Polski to nie byl przypadek. Mam nadzieje, ze znajdziemy i napietnujemy ludzi, ktorzy nadal w PZLA robia krecia robote.
zen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A tak wyglądała walka na 5000 z trybun (siedziałem na początku kółka)

100m

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

500m

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

900m

Obrazek