TRENING SZCZUPŁA SYLWETKA
-
- Rozgrzewający Się
Mam pytanie odnośnie 20-30 sekundowych przebieżek, jak je dokładnie wykonywac, w treningu napisane jest ze nailepiej pod koniec biegu. pomiędzy każdymi przebiezkami przerwa w biegu czy wogole odpoczynek minute lub dwie i znów nastepna przebieżka i tak 6 lub 8 rzay.
drugie pytanie po biegu porannym kiedy najlepiej zjeść sniadanie po jakim czasie
czy moge zażywac HMB i napoje izotoniczne gdy biegam ten trening bo czytałem że niemożna
drugie pytanie po biegu porannym kiedy najlepiej zjeść sniadanie po jakim czasie
czy moge zażywac HMB i napoje izotoniczne gdy biegam ten trening bo czytałem że niemożna
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:50
- Życiówka w maratonie: brak
Chyba nie doczytales... W przerwie miedzy przebiezkami trucht lub marsz.
A jesli chodzi o suplementy to zaleezy ile, jak i po co trenujesz, niema co kupowac tego bez sensu. A izotoniki to zaleznie ile na trening czasu poswiecasz, jaka objetosc ma trening.Mysle ze wystarczy zwykla WODA. PZDR!
A jesli chodzi o suplementy to zaleezy ile, jak i po co trenujesz, niema co kupowac tego bez sensu. A izotoniki to zaleznie ile na trening czasu poswiecasz, jaka objetosc ma trening.Mysle ze wystarczy zwykla WODA. PZDR!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
HMB na wiele się nie zda. Sam brałem i szczerze mówiąc nie widziałem żadnych efektów, szkoda kasy na to bo to co wypisują na opakowaniu HMB,a to co jest w rzeczywistości to dwie inne bajki.
Sam testowałem to na sobie żeby mieć pewność bo różne opinie są o tym produkcie i przez ponad 7 miesięcy brałem 8 kapsułek HMB Mega Caps z Olimpa dziennie czyli zjedzonych około 1700kapsułek i co........???? i wielkie gówno, była trzymana dieta, treningi (ćwicze też regularnie na siłowi), żadnych lepszych rezultatów niż to co mogłem osiągnąć na samej diecie.
Izotoniki- jeśli już to tylko po treningu, przed i w trakcie to najlepsza woda.
Sam testowałem to na sobie żeby mieć pewność bo różne opinie są o tym produkcie i przez ponad 7 miesięcy brałem 8 kapsułek HMB Mega Caps z Olimpa dziennie czyli zjedzonych około 1700kapsułek i co........???? i wielkie gówno, była trzymana dieta, treningi (ćwicze też regularnie na siłowi), żadnych lepszych rezultatów niż to co mogłem osiągnąć na samej diecie.
RUN FOREST RUN!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Moim zdaniem, dużo większy sens niż HMB i izotoniki miałoby jedzenie śniadania przed treningiem. A po treningu - drugie śniadanieAndrzejCybul pisze:Mam pytanie odnośnie 20-30 sekundowych przebieżek, jak je dokładnie wykonywac, w treningu napisane jest ze nailepiej pod koniec biegu. pomiędzy każdymi przebiezkami przerwa w biegu czy wogole odpoczynek minute lub dwie i znów nastepna przebieżka i tak 6 lub 8 rzay.

- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
HMB samego bym nie brał, podobno dobre efekty uzyskuje się z białkiem podczas treningu silowego... Ale to opinia wsrod znajomych, sam nie stosowałem... Jak juz to aplikuje z supli BCAA, białko, carbo i zmaForest Gump pisze:HMB na wiele się nie zda. Sam brałem i szczerze mówiąc nie widziałem żadnych efektów, szkoda kasy na to bo to co wypisują na opakowaniu HMB,a to co jest w rzeczywistości to dwie inne bajki.
- steve
- Rozgrzewający Się
Wypowiedziec sie moge jedynie na temat HMB. Jest to srodek do zazywania podczas treningow silowych na ciezarowni. Nie slyszalem zeby ktokolwiek z liczego grona sportowcow jakie znam ,bral HMB przy aerobach i bieganiu. Z doswiadczenia wiem ze ze HMB fajnie spina miesnie i je podkresla ale tylko przy dobrym wysilku z uzyciem ciezarow.
Osobiscie podchodze do tego typu srodkow z dystansem, zwlaszcza teraz jak jestem po polrocznej przerwie i forma leci w gore jak szalona juz przy lekkich wysilkach
Nie ma co sie faszerowac chemia, jesli sie dopiero zaczyna.
Osobiscie podchodze do tego typu srodkow z dystansem, zwlaszcza teraz jak jestem po polrocznej przerwie i forma leci w gore jak szalona juz przy lekkich wysilkach

-
- Zaprawiony W Bojach
Po co bcaa i dodatkowo białko jak można se kupić np Optimum ze wszystkimi aminokwasami i zwiększonym udziełem glutaminy, + carbo a na noc zma.
pozdro
pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale nie przeginajcie, że do takiego treningu jakieś ekstra wspomaganie jest potrzebne.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
<olaboga>
jeśli mogę wtrącić moje 3 słowa... skoro biegasz "szczupłą sylwetkę..." i twoim celem jest osiągnięcie takowej (czyli pewnie zrzuceni trochę tłuszczyku) to pewnie masz swoje zapasy energetyczne...
w związku z powyższym.. - izotonik nie jest konieczny ... a byłby tylko źródłem dodatkowych węglowodanów. woda wystarczy - by się nie odwodnić... a na krótki trening starczy glikogenu w mięśniach zgromadzonego przez ostatnią dobę. (krótki czyli do 1h30minut)
co do białek i innych wspomagaczy - nie używałem... - nie używam... i się nie znam... wiem tylko że żeby schudnąć to trzeba mieć ujemny dzienny / tygodniowy bilans energetyczny... znaczy to mniej wiecej tyle że trzeba mniej żreć... niż się spala
co do śniadań - to ja też raczej zeżarł bym kromkę chleba przed... i kromkę chleba po
- bo tak po prostu lubię... i nie zawracał sobie tym głowy. Teoretycznie zaraz po treningu (30 minut) mamy lepsze przyswajanie cukrów i odbudowania glikogenu - ale przy takim treningu uzupełnianie węgli nie ma raczej sensu - czyli taki "bonus" od naszego organizmu i tak nam nie jest potrzebny.
jeśli mogę wtrącić moje 3 słowa... skoro biegasz "szczupłą sylwetkę..." i twoim celem jest osiągnięcie takowej (czyli pewnie zrzuceni trochę tłuszczyku) to pewnie masz swoje zapasy energetyczne...
w związku z powyższym.. - izotonik nie jest konieczny ... a byłby tylko źródłem dodatkowych węglowodanów. woda wystarczy - by się nie odwodnić... a na krótki trening starczy glikogenu w mięśniach zgromadzonego przez ostatnią dobę. (krótki czyli do 1h30minut)
co do białek i innych wspomagaczy - nie używałem... - nie używam... i się nie znam... wiem tylko że żeby schudnąć to trzeba mieć ujemny dzienny / tygodniowy bilans energetyczny... znaczy to mniej wiecej tyle że trzeba mniej żreć... niż się spala

co do śniadań - to ja też raczej zeżarł bym kromkę chleba przed... i kromkę chleba po

- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
Spoko. Nikt nie mowi ze do takiego treningu sa potrzebne, jakos weszlo tylko na ten tematAdam Klein pisze:Ale nie przeginajcie, że do takiego treningu jakieś ekstra wspomaganie jest potrzebne.

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Założyciel wątku mówi, nie wiem po co mu HMB.