Zagubiony Heniu

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

ooco
jak sam zauważyłeś, większość stałych forumowiczów jest b. łatwa do identyfikacji z imiena, nazwiska i miasta, mimo, ze nie ujawniamy tych danych otwarcie.
Słusznie zauważyłeś! nie ujawniamy tych danych, bo po prostu sobie tego nie życzymy!

czy takie podanie danych, bardzo prostych do wyszukania, bez Twojej zgody także łamie tą ustawę?
Można by spróbować złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury w wawie z Art. ???. Sam jestem ciekawy :hahaha:
New Balance but biegowy
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bleez pisze: Organizator, administrator czy inny podmiot zbiera i przetwarza dane za twoją zgodą w ściśle określonym celu i moim zdaniem nie powinny być wykorzystane do innego
tylko, że Adamos w swoim profilu nie podał żadnych danych osobowych, a to, że jest to Walewski odkrył metodą dedukcji admin więc tutaj ustawa o ochronie danych osobowych nie ma zastosowania !
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to już koniec :chlip: , dopadli nas prawnicy, tylko patrzeć jak trzeba będzie mieć licencje na bieganie i podpisaną notarialnie umowę z właścicielem chodnika. Przecież nie może być tak, że my sobie tak biegamy, a prawnicy nic z tego nie mają :bum: . A wracając do meritum sprawy, to czy przepadkiem pisanie o "biednym Heniu" nie jest obrażaniem zawodnika i jako takie jest łamaniem prawa. Myślę, że na forum powinniśmy się kierować uczciwością a nie literą prawa, która obecnie ma chyba już niewiele wspólnego ze sprawiedliwością. Jakoś nikt nie pisał jaki to paragraf naruszył adamos pisząc w ten sposób o Szoście.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tylko, że Adamos w swoim profilu nie podał żadnych danych osobowych, a to, że jest to Walewski odkrył metodą dedukcji admin więc tutaj ustawa o ochronie danych osobowych nie ma zastosowania !
Wróżka mu powiedziała czy w fusach mu się ułożyło??? :oczko:

Skoro nie podał żadnych danych osobowych to według mnie jest to jednoznaczne z tym, że sobie tego nie życzył. Tyle!
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bleez pisze:

Skoro nie podał żadnych danych osobowych to według mnie jest to jednoznaczne z tym, że sobie tego nie życzył. Tyle!
no ale jak nie podał to admin nic nie ujawnił :)
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

...i dlatego jesteśmy na forum biegowym, a nie prawnym.
UFF

po co jest prawo?

po to, żeby go przestrzegać, czy po to, żeby normować stosunki społeczne, prościej pomagać ludziom?

nawet, jeżeli /odpukać!!!/ Adam miałby jakiekolwiek problemy prawne, wynikające ze swojej (może nieodpowiednio wyważonej językowo, ok) wypowiedzi, to obstawiam, że i tak wygra sprawę. a historia sprowadzi się do zawracania d...

jeśli nie, dorzucam się do grzywny. poważnie.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:nawet, jeżeli /odpukać!!!/ Adam miałby jakiekolwiek problemy prawne, wynikające ze swojej (może nieodpowiednio wyważonej językowo, ok) wypowiedzi, to obstawiam, że i tak wygra sprawę. a historia sprowadzi się do zawracania d...

jeśli nie, dorzucam się do grzywny. poważnie.
ja też, i nawet paczke mu wyśle od czasu do czasu do celi ;)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Koledzy, żeby było wszystko jasne, nie jestem ani przeciwko Adamowi ani przeciwko forum, Pana Adamosa w ogóle nie znam żeby nie był i całe to zamieszanie znam tylko z internetu i jak większość uważam je za naganne. Jednakże skoro wywiązała się dyskusja odnośnie ochrony danych osobowych to wyraziłem tylko SWOJĄ opinię. I tylko tyle w tym temacie.

Pozdrawiam i jak to mówi nasz kolega Russian - zdrówka życzę :hej:
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spoko, bleez, mam paru znajomych prawników, /nawet jednego namówiłem na wspólne bieganie od czasu do czasu (spryciarz w debiucie na dychę zrobił 37.xx)/
i syndrom:
"a tu mamy taki ładny casusik" podoba mi się jako ćwiczenie(zboczenie?:)) zawodowe
jak większość uważam je za naganne.
też jestem większość. a co.
--------------------------
najważniejsze dla wszystkich biegaczy(zwłaszcza mających konflikt z prawem), to mieć odpowiednie cele biegowe.

czego nam wszystkim życzę
we gather energies
endurable
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawnicy wszystko zrelatywizują :jatylko:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co masz na myśli jumper?

zdrówko
we gather energies
endurable
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

bleez pisze:

Sęk w tym, że Walewski SAM ujawnił swoje dane osobowe podpisując swojego pierwszego posta

Fredzio przekazał do publicznej wiadomości, że restarter (czyli już podpisany Przemysław W.) i adamos to ta sama osoba !
A to sprzeczne z regulaminem forum nie jest.
moreczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

złośliwa wiedźma pisze: Sęk w tym, że Walewski SAM ujawnił swoje dane osobowe podpisując swojego pierwszego posta

Fredzio przekazał do publicznej wiadomości, że restarter (czyli już podpisany Przemysław W.) i adamos to ta sama osoba !
A to sprzeczne z regulaminem forum nie jest.
Jako pierwsza osoba użyłaś słowa "restarter" w tym wątku, więc nie wiem jakim cudem Fredzio przekazał nam wiedzę, o której piszesz. Podpisanie się pod postem nie identyfikuje człowieka, jeśli byłoby inaczej to na forum onetu pisałoby 50 premierów:-). Powtórzę zatem jeszcze raz, że bez dostępu do danych osobowych nie da się zidentyfikować autora postu na forum. Mamy więc do czynienia albo z nieuprawnionym korzystaniem z danych osobowych przez admina, albo z nieprawidłowym rozpoznaniem autora postu i pomówieniem.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moreczek pisze: Powtórzę zatem jeszcze raz, że bez dostępu do danych osobowych nie da się zidentyfikować autora postu na forum. Mamy więc do czynienia albo z nieuprawnionym korzystaniem z danych osobowych przez admina, albo z nieprawidłowym rozpoznaniem autora postu i pomówieniem.
bzdura do kwadratu - wystarczy, że przemek zarejestrował sie na forum daaaawno temu i zapomniał, że np. pisał PW do admina podpisując sie, albo pisał później do admina z emaila, którego podał w rejestracji, a w profilu krótko przed ujawnieniem była podana ogólnodostępna strona www pewnego wydawnictwa
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co z tego, że wiemy, jaka osoba znajduje się pod danym nickiem? Ja też znam kilka osób z tego forum osobiście i bez problemu mógłbym napisać, kto jest kto, ale czy to mnie upoważnia do tego, aby ujawniać ich dane osobowe?? Nie sądzę! To, że wiemy nie oznacza, że możemy to ujawniać. Takie jest moje zdanie.
ODPOWIEDZ