Erelen, zapisałam

Jeszcze jedno. Czy ktoś z Warszawy mógłby polecić jakiś sklep, w którym zaopiekują się moimi stopami (w sensie prawidłowo dobiorą buty)?
Zazwyczaj są to urządzenia wykorzystujące sygnał GPS jak np. Garmin. Ja biegam z telefonem z GPS i odpowiednim programem. Można też w miarę dokładnie wyznaczyć sobie trasę i odległość biegu na Google EarthWilma pisze:Mam pewnie głupie pytanie.
Jak mierzycie odległość, którą przebiegliście? Czytam sobie wątki na forum i większość podaje że przebiegło np. 5 czy 10 km. Są do tego jakieś specjalne przyrządy czy po prostu macie jakieś punkty kontrolne określające przebytą odległość?
najlepiej stopniowo zwiekszac i czas i dystans. wejdz na strone glowna w zakladke treningi i znajdz cos dla siebie, lpiej trenowac majac jaki plan niz na pale:) zawsze beda lepsze efekty i bedziesz dokladnie monitorowal swoje postepy:)Arnoldzik pisze:Na początek chciałem się przywitać. Od zawsze jeżdze rowerem a z bieganiem rozstałem się na ponad 10 lat. Od 2 tygodni w miarę regularnie zacząłem krótkie 3-5 km dystase i jestem mile zaskoczony. W związku z tym moje pytanie. Czy dla amatora takiego jak ja 3-4 wybiegi w tygodniu po 0,5 godziny wystarczą czy stopniowo zwiększać dystanse. Na co mogę liczyć po dajmy na to pół roku biegania . Czy dam radę przebiec wówczas 20 km nie odstając od peletonu ?. Dodam, że systematycznie jeżdżę rowerem szosowym. Czy to może mieć jakieś znaczenie bo już widzę, że bieganie strasznie różni się od biegania choćby pod względem pracy różnych partii mięśni.
Pozdrawiam wszystkich biegających.
Galeria Mokotów New Balance i wszystkie Intersporty - masz banner na górze strony ze szczegółamiWilma pisze:piter7_7, w butach rowerowych niestety nie da się biegać
Erelen, zapisałam
Jeszcze jedno. Czy ktoś z Warszawy mógłby polecić jakiś sklep, w którym zaopiekują się moimi stopami (w sensie prawidłowo dobiorą buty)?
Tak tak, właśnie dotarłam do szczegółówrun pisze: wszystkie Intersporty - masz banner na górze strony ze szczegółami
piter7_7 pisze:Witam
Droga kolezanko miło cie powitac w naszym gronie.... z tym bieganiem to swietny wybór w końcu trzeba sie wziac za siebie hehehe wspomniałas cos o butach ale po koleji wszystko zaczyna sie w głowie i to od niej zalezy twoje powodzenie w bieganiu .... uwierz nie w butach choc sprzet odgrywa bardzo wazna role najgorsze(przynajmniej dlamnie) były pierwsze 2-3 tygodnie kilka dni byłem zachwycony ale po 3-4 treningach juz sie mało chciało i 4 próba(biegania) znowu spaliła, wzznym czynnikiem jest motywacja wymysl sobie cel naprzykład po 4 tygodniach terningów przebiegne 5 km bez zatrzymania ..... cele moga byc rozne mniej lub bardziej ambitne.... na mojej stronie która jest w budowie www.bieganowo.futbolowo.pl znajdziesz kilka informacji o bieganiu i paln 10-tyg.
Teraz co do sprzetu jestes kobieta to napewno masz jakies getry w szafie koszulka buty i w droge (park,las,łaka) dla poczatkujacych sprzet odgrywa role 2 rzedu ale zgodze sie z toba buty musza byc wygodne pamietaj jedno BIEGANIE MA CI SPRAWIC PRZYJEMNOŚĆ A NIE CIEZKA PRACE jak złapiesz bakcyla biegowego to wydatek na sprzet to około 15-200 zł poczatkujacy sprzet leginsy do biegania bluza koszulka polecam na poczatek sprzet francuskiej firmy kalenji tani i ładny i specjalistyczny do biegania niestety wydatkiem sa buty to juz 250-350 zł choc kalenji buty to do 200 zł kupisz na poczatek, w takim razie zycze sukcesów i czekam na info jak idzie z wyzwaniem BIEGANIEM ..................