Też myślałam, że Airda się goli
Co do programu, to trzeba wziąć pod uwagę taką kwestię, że całość musi być strawna dla ludzi niebiegających lub mało / rzadko / bez przekonania biegających. A tu jednak większość z nas ma inne "potrzeby intetektualne"
Chodzi mi o to, że jeśli to by się miało utrzymać na antenie, to musi być trochę jak TVN Style, gdzie będzie mix dla odchudzających się pań, ambitnych panów, przegląd nowinek ze świata mody sportowej, propozycje treningów - także ogólnorozwojowych, a nie wyprofilowanych pod biegaczy, parę minut z dietą dla biegaczy, testy odżywek, teksty butów itd. Trochę jak zawartość Runner's World - no sorry, ale właśnie taki melanż się dobrze sprzedaje.
Na pewno warto część dawać o ciekawych miejscach do biegania, nie tylko w PL, ale też na świecie. Ja bym chciała czasem popatrzeć na jakieś relacje z zagranicznych imprez biegowych, ale nie o elitach, tylko tak przekrojowo. I może jakiś cykl typu "jak biega świat", gdzie w każdym programie byłby reportaż z 1 kraju w sensie "Bieganie w Rosji", "Bieganie w Hiszpanii" itd.
I pewnie fajnie byłoby dawać sylwetki biegaczy nieoczywistych, bo o znanych zawodnikach można wyszukać masę info, ale o jakichś ciekawych amatorach, żeby to też pokazywało, że to jest sport dostępny i "odpowiedni" dla każdego, że nie trzeba być pięknym, młodym, bogatym i mieć trenera osobistego, że nie trzeba zajmować miejsca w 1-ej 10-tce na zawodach, żeby mieć z tego radość i pożytek.
A kiedy wchodzi na antenę? może sobie telewizor kupimy, kto wie...