JaJurek Kuptel pisze: Ps. Kto będzie w Hajnówce na Półmaratonie 16.05.2009r.?
Pozdro...
Bieganie na Podlasiu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Białostocki półmaraton właśnie został dodany do kalendarza http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=14178 Zapowiada się fajna impreza, wszystkich chętnych zapraszamy 6 czerwca do Białegostoku.
- lorak75
- Zaprawiony W Bojach
http://juwenalia.bialystok.pl/
Zakładka Maraton ulicami Białegostoku
23 maja (sobota) dystans 3 km.
Start - Ciepła
Meta Kampus PB
Zakładka Maraton ulicami Białegostoku
23 maja (sobota) dystans 3 km.
Start - Ciepła
Meta Kampus PB
- lorak75
- Zaprawiony W Bojach
Będzie ktoś w sobotę?Siekier83 pisze:Białostocki półmaraton właśnie został dodany do kalendarza http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=14178 Zapowiada się fajna impreza, wszystkich chętnych zapraszamy 6 czerwca do Białegostoku.
Ja się wybieram. Ciekawo co kryje się pod hasłem
Wszyscy zawodnicy startujący w Półmaratonie, goście i organizatorzy zaproszeni są przez komitet organizacyjny na EKO PARTY w plenerze po zakończeniu zawodów.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kilka parasoli, darmowe piwo + grochówa + kiełbaska + itp. na starym stadionie w Dobrzyniewie - tak było rok temu. Ogólnie imprezka fajna była choć rok temu strasznie duszno było.lorak75 pisze:Wszyscy zawodnicy startujący w Półmaratonie, goście i organizatorzy zaproszeni są przez komitet organizacyjny na EKO PARTY w plenerze po zakończeniu zawodów.
Do startujących pierwszy raz na tej trasie: Uważajcie z tempem - jest tam kilka fajnych górek.
-
- Zaprawiony W Bojach
To fakt. Przydałby się jakiś na początek półmaraton ulicami Białegostoku. Więcej ludzi dopingujących na trasie = lepsza zabawa i promocja biegania w regionie. Na półmaratonie do Dobrzyniewa człowiek czuje się trochę jak na treningu (samotność długodystansowca)mnich pisze:Oj czego się tu czepiać organizatorów z naszego małego zadupia... Dobrze że w ogóle coś będzie...
-
- Wyga
300 tysięcy ludzi to nie takie małe zadupie. Półmaraton Eko to niewątpliwie udana impreza, choć kameralna, trochę nie było promocji imprezy w internecie i pewnie dlatego liczba uczestników była mniejsza niż w tamtym roku. Impreza nawet nieźle zorganizowana, duża ilość punktów odżywczych na trasie (6), ładne medale, po biegu Eko party w plenerze. Gdyby lepiej wypromować imprezę i wydłużyć limit czasu do 3 godzin to pewnie padłby rekord frekwencji, bo biegaczy w Białymstoku przybywa z roku na rok. Macie rację, że przydałby się jakiś bieg ulicami miasta. Szkoda że MOSiR nie ma pomysłu na jakieś zawody. Za tydzień kolejny półmaraton w regionie - Półmaraton Mleczny w Korycinie. Zapisy na stronie www.maratonypolskie.pl. Info o biegu http://www.goksitkorycin.pl
- lorak75
- Zaprawiony W Bojach
Ja też dziś biegłem i było naprawdę fajnie. Rzeczywiście samotność długodystansowca była odczuwalna - co chyba zresztą polubiłem.
Punktów żywieniowych było naprawdę dużo, przez co miałem kolkę (nie mogłem odmówić sobie izotonika na każdym)
Problem był z rozgrzewką, bo najpierw była, potem 40 min w stojącym autokarze (zamiast startu honorowego). Jednak imprezę oceniam bardzo wysoko - naprawdę fajny bieg przez wsie i lasy (najfajniejszy moment, kiedy jakiś 5-o letni chłopiec próbował się ze mną zmierzyć i w ten sposób przebiegliśmy całą jego wieś
Impreza po biegu jak zwykle super.
Ogólnie polecam!
Punktów żywieniowych było naprawdę dużo, przez co miałem kolkę (nie mogłem odmówić sobie izotonika na każdym)
Problem był z rozgrzewką, bo najpierw była, potem 40 min w stojącym autokarze (zamiast startu honorowego). Jednak imprezę oceniam bardzo wysoko - naprawdę fajny bieg przez wsie i lasy (najfajniejszy moment, kiedy jakiś 5-o letni chłopiec próbował się ze mną zmierzyć i w ten sposób przebiegliśmy całą jego wieś
Impreza po biegu jak zwykle super.
Ogólnie polecam!
-
- Stary Wyga
Witam! Jestem tu nowa, ale nie młoda Biegam co tydzień ze ścieżkami biegowymi Nike i to od nich 3 sezony temu złapałam bakcyla. Biegam również sama właśnie po "parku" Antoniuk- Jana Pawła II - Wierzbowa (obok Kręgu). Moja pętla ma ok. 1,8 km, a staram się 6-8 km jednorazowo zrobić. Półmaraton... Hm... może w przyszłym roku. Na razie mam za sobą Warsaw Human Rice w ubiegłym roku i rywalizację Nike Ona czy ON w tym. I ogromną zabawę z biegania...