Komentarz do artykułu Joma, buty na studencką kieszeń - test

Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne buciki tylko wszystko dla biegaczy od 75kg; kurcze ja ważę 66 kg - to już nie ma biegaczy poza Mną o wadze mniejszej niż 75kg? :niewiem:
PKO
Awatar użytkownika
primo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jurek Kuptel pisze:Fajne buciki tylko wszystko dla biegaczy od 75kg; kurcze ja ważę 66 kg - to już nie ma biegaczy poza Mną o wadze mniejszej niż 75kg? :niewiem:
To samo w przypadku supinatorów, kilka modeli i tylko neutral i pronator.
primo
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tez beda dobre na ciebie tylko przez pare dni bedziesz czul ze sa lekko sztywne potem bardzo ladnie sie dostosowuja do nogi
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
lhx

Nieprzeczytany post

Jurek Kuptel pisze:to już nie ma biegaczy poza mną o wadze mniejszej niż 75kg?
Model Joma Marathon 3000 jest przeznaczony dla zawodników poniżej 70 kg. Całkiem nieźle sie w nim biega.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lhx pisze:
Jurek Kuptel pisze:to już nie ma biegaczy poza mną o wadze mniejszej niż 75kg?
Model Joma Marathon 3000 jest przeznaczony dla zawodników poniżej 70 kg. Całkiem nieźle sie w nim biega.
A jak z trwałością?
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
lhx

Nieprzeczytany post

Nie wyglądają bardzo solidnie, ale na razie nie ma problemów. (około 200 km)
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Który but polecacie dla biegających ze śródstopia bo w artykule tylko jest wspominka o pięcie
Żeby biegać trzeba biegać, żeby biegać dobrze trzeba biegać z głową.
Grzechu76
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wreszcie firma z normalną ceną obuwia! Ceny markowych butów sportowych rzędu 400-600 złotych są wzięte z kosmosu. Powyżej pewnego pułapu cenowego płaci się wyłącznie za markę i nowy wygląd. Wszelka pseudotechnologia nie ma tu żadnego znaczenia. Nikt mi nie wmówi, że but w całosci wykonany ze sztucznych materiałów szyty w Wietnamie czy Chinach jest wart kilkaset złotych. Nie jest! Nike, Reebok, Adidas i inne firmy szyjące w Azji zlecają prace podwykonawcom oczekując od nich 3 rzeczy - WYSOKIEJ JAKOŚCI, TERMINOWOŚCI DOSTAW i NISKIEJ CENY. Korporacje nie są zainteresowane sposobem, w jaki podwykonawca wypełnia te zobowiązania. Efekt? Kilkaset procent marży :hahaha: Jeśli ktoś nie wierzy, niech popatrzy na gigantyczne czasami przeceny na których sprzedawcy NADAL DOBRZE ZARABIAJĄ. Reasumując - Joma idzie w dobrym kierunku i mam nadzieję, że zdobędzie sporą cześć rynku kosztem tzw. "wiodących" marek.
joma-sport
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam w imieniu firmy Joma-Sport. Chciałbym poinformować o nowych cenach na nasze produkty:
model Carrera VII-159zł, Hispalis VI-149zł, Titanium VI-119zł, Titanium Lady VI-109zł, Marathon-159zł, Everest-109zł.
Buty w tych cenach dostępne są w naszym sklepie internetowym - www.smjsport.pl/sklep i na allegro u użytkownika: smjsport .

Jednocześnie podaje nazwy sklepów w których można zakupić obuwie Joma aczkolwiek nie gwarantujemy tam cen podanych powyżej (najprawdopodobniej będzie trochę drożej): Wojo-Gostyń Poznański, Sportech-Poznań, Maraton-Stalowa Wola, Piast-Gniezno, Sport Centrum-Rzeszów, Bert-Kraków, TechSport-Bielsko-Biała, Marba-Gdynia, Sport Lux-Elbląg, Domi Sport-Puławy.

W razie jakiś pytań proszę pisać na adres mailowy: sklep@smjsport.pl.
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BTW
http://bieganie.pl/?cat=45&id=871&show=1

Moje Pegasusy z 2003r. wyglądają o niebo lepiej i nadal w nich biegam po wertepach
DuGi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

orientuje się ktoś czy można gdzieś w Warszawie przymierzyć te buty przed zakupem? interesuje mnie model Carrera albo Hispalis ale w ciemno nie chcę kupować...
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DuGi pisze:orientuje się ktoś czy można gdzieś w Warszawie przymierzyć te buty przed zakupem? interesuje mnie model Carrera albo Hispalis ale w ciemno nie chcę kupować...
Adres: SPORT FLEX, UL.CONRADA 20, WARSZAWA

Teoretycznie powinna być taka możliwość jednak w praktyce to różnie bywa.
Obrazek
Awatar użytkownika
pawel777
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rok temu zacząłem biegać w butach do... tenisa:) ... nie miałem pojęcia że to taka różnica... szybko jednak zaskoczyłem że za bardzo udeżam stopami o podłoże i po lekturze testu butów JOMA na bieganie.pl kupiłem sobie JOMA TITANIUM - fantastyczne butki jak dla mnie... pobiegłem w nich mój pierwszy bieg startowy na 10km (bieg sylwestrowy w trzebnicy) a ostatnio maraton wrocławski... czytałem że po 600 - 800 km powinno się kupić nowe butki do biegania stąd tak też zrobiłem... dziś odebrałem nowy model JOMA TITANIUM i są równie świetne! (119zł + 12zł przesyłka). za rok znów JOMA:). jestem amatorszczykiem który zaczął biegać zgodnie z zaleceniami i planami treningowymi na tym portalu, może i są lepsze buty, fajniejsze... dla mnie butki JOMA w 100% spełniają oczekiwania... a sami wiecie ile kosztują te z górnych pułeczek;)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pawel777,

Moje Asics Gel Stratus 2 przeżyły ponad 2300km więcej w teście - link w stopce. Cena za te buty 156zł :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
pawel777
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek.....

to że twoje butki przeżyły ponad 2300km wcale nie oznacza że moje jomy tyle mogłyby nie przeżyć... one są w bardzo dobrym stanie... tyle źe czytałem iż należy butki wymieniać co 600-800km stąd moja decyzja o nowych joma titanium...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ