Komentarz do artykułu Kto wygra dyszkę ? - Mistrzostwa Polsk

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgodzę się z Adamem-Fredziem ,nie popadajmy w defetyzm, szybki, dobry bieg nie tylko pierwszej trójki, młodzi atakują , jest nieco szerzej niż było, widać ,że może coś drgnęło , jakis postęp jest
wiem ,że to nie bieganie jak za dawnych lat ale wychodzimy z czarnej dziury

ja szczerze to wolę te 28 i pół Chabowskiego ,Szosta i Kozłowskiego niż 2:16 Wójcika :bum:

zgodzę się też po części z Gasperem ,lataja tę ulicę a potem kolce ich parzą (vide Kozłowski) , ale cóż kasa

miejmy nadzieję ,że stworzą im warunki i trenerów będą mieli na miarę

dobrze ,że bieganie.pl to pokazuje , szkoda ,że wywiady takie krótkie, można też było trenerów przepytać

no to Chabowski z Kozłowskim w Pile Kenijczyków opędzą ;-)
Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 13:46 przez Tomek Michałowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
PKO
Pawełek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po biegu minelo juz sporo czasu a nikt nie pogratuluje dla Michala Smalca dobrego wyniku i 5 miejsca. Wiem ze niektorzy napisza ze to zaden wynik ale nie zapominajmy ze Michał na codzien pracuje a chabowski Szost i spolka to prawie caly czas sa na obozach gdzie tylko odpoczywaja i trenuja. A tak po za tym jakby Smalec wygral to co by swiadczylo o takim Chabowskim ze ma konczyc kariere przegrywajac z amatorem (nie chodzi o wyniki Michała tylko o warunki jakie ma do trenowania, chociaz nigdy nie narzeka na nie). Moze nikt juz nie pamieta jak Michał udzielal sie na tym forum pytajac o porady treningowe. Kiedys Marcin Chabowski w wywiadzie na pytanie czemu slabo pobiegl na pucharze europy odpowiedzial ze mial strasznie dluga podroz na zawody a co ma Smalec powiedziec jak biega przed praca i po pracy. Michał to Ty jestes prawdziwym zwyciesca w tym biegu a te osoby ktore go wyprzedzily niech sie wsydza ze uciekli mu tylko najwyzej na 25 sekun. BRAWO MICHAŁ TRZYMAJ TAK DALEJ A LONDYN 2012 BEDZIE TWOJ:)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pawełek pisze:Po biegu minelo juz sporo czasu a nikt nie pogratuluje dla Michala Smalca dobrego wyniku i 5 miejsca. Wiem ze niektorzy napisza ze to zaden wynik ale nie zapominajmy ze Michał na codzien pracuje a chabowski Szost i spolka to prawie caly czas sa na obozach gdzie tylko odpoczywaja i trenuja. A tak po za tym jakby Smalec wygral to co by swiadczylo o takim Chabowskim ze ma konczyc kariere przegrywajac z amatorem (nie chodzi o wyniki Michała tylko o warunki jakie ma do trenowania, chociaz nigdy nie narzeka na nie). Moze nikt juz nie pamieta jak Michał udzielal sie na tym forum pytajac o porady treningowe. Kiedys Marcin Chabowski w wywiadzie na pytanie czemu slabo pobiegl na pucharze europy odpowiedzial ze mial strasznie dluga podroz na zawody a co ma Smalec powiedziec jak biega przed praca i po pracy. Michał to Ty jestes prawdziwym zwyciesca w tym biegu a te osoby ktore go wyprzedzily niech sie wsydza ze uciekli mu tylko najwyzej na 25 sekun. BRAWO MICHAŁ TRZYMAJ TAK DALEJ A LONDYN 2012 BEDZIE TWOJ:)
Nie każdy zna od zaplecza trening zawodnika tzn czy pracuje czy też wozi się z obozu na obóz. W każdym razie ogrom pracy jaką wykonał Michał robi wrażenie i pokazuje, że można biegać szybko pracując dzień w dzień. Lecz pozostaje pytanie ILE biegał by Michał nie pracujący tylko trenujący ? GRATULACJE
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Pawełek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od razu moglem przewidziec ze ktos napisze ILE biegał by Michał nie pracujący tylko trenujący ? Na pewno o wiele wolniej bo by nie wiedzial co z czasem wolnym zrobic:) zamiast po prostu pogratulowac dla Michała to wszyscy beda szukac dziury w calym.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

W tym zalewie życiówek wielu pewnie nie zwróciło uwagi na to, że Michał pobił swój wynik z zeszłego roku, mimo kontuzji w zimie. Walczył dzielnie z olimpijczykami takimi jak Szost czy Szymkowiak. Cała pierwsza piątka pobiegła znakomicie jak na nasze warunki, ale oczywiście Michałowi należą się szczególne brawa. Poza tym on od dawna powtarza, że interesuje go bieganie maratonu za kilka lat, a obecne wyniki robi "z treningu", więc z tym większym zainteresowaniem czekamy na to, co zrobi za jakiś czas. Mam nadzieję, że ominą go kontuzje.

Co do wyniku, to myślę, że Michał bez pracy pobiegłby tyle samo co z pracą, tylko z pracą dojście do tego poziomu potrwa dłużej.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miałeś rację Nagór, że Smalec mocny jest
północ rządzi :bleble:
Tomek
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
Przed MP współpracowałem dość krótko ze Zbigniewem Królem nad siłą. Ta technika na pewno mi się przydała, bo nie „nabiłem” sobie, jak zazwyczaj, łydek na bieżni. Miałem tendencję do „skakania”, a teraz starałem się przesuwać biodro do przodu i to mi wychodziło.
No ale Fredzio, o co chodzi?? Rzecz dzieje się na naszym podwórku, a tu takie zdawkowe informacje.
Fredzia nie interesuje chyba technika biegu :chlip: .
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

henley pisze:
yacool pisze:
Przed MP współpracowałem dość krótko ze Zbigniewem Królem nad siłą. Ta technika na pewno mi się przydała, bo nie „nabiłem” sobie, jak zazwyczaj, łydek na bieżni. Miałem tendencję do „skakania”, a teraz starałem się przesuwać biodro do przodu i to mi wychodziło.
No ale Fredzio, o co chodzi?? Rzecz dzieje się na naszym podwórku, a tu takie zdawkowe informacje.
Fredzia nie interesuje chyba technika biegu :chlip: .
Interesuje ale ja wiem o co chodzi no to o co mam się pytać ?
Jak nie wiecie to się pytajcie.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ludzie co za bzdury a kogo interesuje czy Pan Smalec pracuje czy tylko trenuje a jakis inny zawodnik tylko trenuje. Ludzie to były zawodowe mistrostwa poslki na 10 km a nie mistrzostwa aptekarzy. Pan Smalce był 5 a ktoś wygrał i tyle. Powtarzam to były zawodowe mistrzostwa Polski a nie bieg z jakimś hasdlikapem.

Tompoz
Tompoz
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem jak Ciebie ale mnie np. interesuje , znaczy to, że chłopak jest twardy i ma charakter i mam pełen podziw dla niego ,że mimo iż ciężko pracuje to jeszcze jest piąty w MP
Tomek
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:nie wiem jak Ciebie ale mnie np. interesuje , znaczy to, że chłopak jest twardy i ma charakter i mam pełen podziw dla niego ,że mimo iż ciężko pracuje to jeszcze jest piąty w MP
ja również jestem pełen podziwu dla Pana Smalca... pomimo tego, że pracuje, nie wyjeżdża na obozy, nie korzysta z TAK NIESAMOWITEJ i PROFESJONALNEJ odnowy biologicznej jak kolarze jest w stanie być nadal w ścisłej czołówce krajowej ponadto z nie najgorszym czasem,
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:... Powtarzam to były zawodowe mistrzostwa Polski a nie bieg z jakimś hasdlikapem.

Tompoz
A co to jest hasdlikap? To się zakłada na nogi, żeby szybciej biegać, czy podrzuca przeciwnikowi, żeby zwolnił?

Dla mnie wynik Michała Smalca wart jest najwyższego uznania! Oczywiście nie deprecjonuje to wyników, ani miejsc zajętych przez jego przeciwników, a jedynie podkreśla siłę jego charakteru.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
PiotrekS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niezła wojna o Michała Smalca.... tak naprawdę to on wpadł na chwilkę na bieg i wrócił do domu, zrobił sobie mała przerwę i chyba za bardzo nie obchodzi go czy ktoś tam myśli pozytywnie czy negatywnie o nim. Bo w Polsce nie ważne czy tylko trenujesz lub trenujesz i pracujesz to i tak wyniki z przed 30 lat:-)
Pozdrawiam pracujących i niepracujących:-)
"Niech poprzez wysiłek i uważność, dyscyplinę i samoopanowanie mędrzec stworzy dla siebie wyspę, której nie pochłonie żaden potop."
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PiotrekMarysin pisze:
tompoz pisze:... Powtarzam to były zawodowe mistrzostwa Polski a nie bieg z jakimś hasdlikapem.

Tompoz
A co to jest hasdlikap? To się zakłada na nogi, żeby szybciej biegać, czy podrzuca przeciwnikowi, żeby zwolnił?

Dla mnie wynik Michała Smalca wart jest najwyższego uznania! Oczywiście nie deprecjonuje to wyników, ani miejsc zajętych przez jego przeciwników, a jedynie podkreśla siłę jego charakteru.
:ble: :bleble: :hej:
Tomek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Nagor a byłeś kurcze moim faworytem

PS chciałbym tak słabo pobiec dyche jak ty :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ