Łosiowe Błota

Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałabym sie podzielić wrażeniami z wczorajszego biegu, szkoda że ekipa nie dopisała...:(
Otóż, wczoraj ok godziny 17-tej dojeżdżając na WAT "załapałam się" na gradobicie. Myślę sobie - "co ja tutaj robię?" :niewiem:. Jednakże zdrowy rozsądek "zerkając" na moje samopoczucie po okropnie (!) męczącym dniu podpowiadał mi TYLKO jedno: "Albo pobiegasz, albo będziesz wściekła cały wieczór.:sss: Co wybierasz?" Tak więc, nie przejmując się przeciwnościami losu w postaci kiepskiej pogody, postanowiłam wskoczyć w ortalion i wyruszyć w trasę po Łosiowych. Na szczęście najgorsze anomalie pogodowe przeczekałam siedząc ok. 10 minut w samochodzie. Na trasie już nie bylo tak źle. Na początku oczywiście wykonywałam śmieszne slalomy między kałużami, ale po jakimś czasie było mi już wszystko jedno. Mokre spodnie i buty, hm... cóż one znaczą wobec przyjemnego zmęczenia? Warto było!!! :taktak:. Dodatkowo jestem szczęśliwa, że po raz pierwszy (to Padre może potwierdzić !!!) ochota na bieganie przezwyciężyła "leniucha". Pozdrawiam wszystkich i liczę wkrótce na wspólne bieganie. Joy, co powiesz na czwartek o 18-tej?
G.
New Balance but biegowy
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma³go¶ka, brawo, brawo!!!
My¶la³am wczoraj o Tobie przedzieraj±c siê przez zalane wod± miasto po godz. 17 i mimo tej paskudnej pogody ¿a³owa³am, ¿e nie ma mnie w lesie. I bardzo Ci zazdroszczê, ¿e wczoraj biega³a¶ :zero: Ja by³am zajêta do pó¼nego wieczora.

W czwartek te¿ nie dam rady... :( Jedyne wolne popo³udnie w tym tygodniu mam dzisiaj, a i tak nie wiem, czy co¶ siê nie zmieni w ostatniej chwili, wiêc wolê siê nie umawiaæ. Przysz³y tydzieñ mam ju¿ jednak wolny i na pewno bêdê biega³a tak jak zwykle.
Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Szkoda, ale skoro siła wyższa to nie konkuruje z nią :ojnie:. Ja dzisiaj zamierzam wygrzewać się w saunie. Ale oczywiście z niecierpliowścią czekam na przyszły tydzień. Wtorek?  
G.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyj±tkowe spiêtrzenie ró¿nych spraw mam w tym tygodniu :zero:

Wtorek - bardzo chêtnie.
Tradycyjnie o 18:00?
Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To super!!! :usmiech: Tak więc jesteśmy wstępnie umówione na wtorek o 18-tej.
Czyżbyś w związku z dużą ilością zajęć odmówiła sobie przyjemności? Pass na cały tydzień?
G.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie tak, ¿e sobie odmawiam, tylko po prostu nie mam kiedy wyj¶æ na bieganie.
Mo¿e dzisiaj siê uda..?
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Taaak, twarda ta moja Żonka!

Przyjeżdżam wczoraj na WAT o 17.00, a tu ani jednego ludzika. Tylko Malgoska czeka w samochodzie. Byłem pewien, że się przywitamy i na tym się ten trening zakończy. Ale ku mojemu zdziwieniu, Malgoska siup wskoczyła w ortalion i dawaj do biegu. Zdążyłem jedynie jej rzucić, żeby biegała lepiej pętle na poligonie - zawsze to bezpieczniej dla dziewczyny - i się rozdzieliliśmy.

Biegnę sobie w deszczu, przez kałuże nawet nie skaczę, bo ich powierzchnia skutecznie to uniemożliwia - jednym słowem SUPER. Hałas szeleszczącego ortalionu oraz gęste strugi deszczu uderzające w kaptur - skutecznie tłumią wszelkie inne odgłosy. Człowiek się czuje jakby był w innym (samotnym) świecie.

No więc jestem już gdzieś na środku trasy, samo serce Łosiowych - a tu w oddali majaczy mi sylwetka jakiegoś biegnącego twardziela. No tym razem jestem już pewien - iż taka osoba na pewno nie będzie zdziwiona moim biegowym pozdrowieniem. W taką pogodę biegają pzrecież tylko "zaprawieni w bojach" biegacze. Podbiegam, zaglądam pod opadający kaptur nieznajomego, drobnego biegacza - a tu Małgośka!!! No - byłem pod wrażeniem. Chrzest bojowy został zaliczony i co ważne "na ochotnika"!

TAK TRZYMAĆ!
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Joy, dzisiaj też będę o 18.00 - podobnie jak Ty. Jeżeli skusisz się na szybkie pętelki po bieżni - to byłoby miło :)

Jeżeli biegniesz natomiast na Łosiowe to koniecznie weź super-antypoślizgowe buty. Problemem nie są tam kałuże - a rozmazująca się pod butami błotna maź. Trochę jest tam niestabilnie ;). Najgorzej jest w tej części gdzie jest lotnisko.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no sama na £osiowe o 18. przecie¿ nie pobiegnê. Ju¿ bêdzie ciemno.

A gdzie na £osiowych jest lotnisko? To nowo¶æ dla mnie. Wiem, gdzie jest poligon. Mówimy o tym samym?
Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki Padre! Trochę mnie zawstydzasz, i to tak na forum?!!  Nieładnie! :ojnie: Chcesz mnie zmotywować?
Zaprawionym w bojach biegaczem to ja długo nie będę, ale chyba robię się "charrrakterna" ;) Mam nadzieje, że na dłużej niż zwykle .... :taktak: (Ty juz wiesz o co mi chodzi!)
G.
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Po przebiegnięciu całych Łosiowych, dobiega się do tej asfaltowej ulicy (nie pamiętam nazwy - dosyć ruchliwa) i alternatywnie, albo biegniesz wzdłuż tej ulicy (to jest chyba Twoja trasa), albo biegniesz w głąb tego lasku (to już chyba jest Park Leśny Bemowo) i dobiegasz do lotniska. Tak więc taki mały skrót myślowy :)
Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A i jeszcze jedno: majaczący biegacz.... Dobre
G.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta ulica to Radiowa.
Nie zapuszczam siê do lasu po drugiej stronie Radiowej. Lotnisko poczeka do wiosny :)
Awatar użytkownika
Malgoska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Joy, życzę wygospodarowania jeszcze w tym tygodniu "chwilki" na bieg.
Pozdrawiam,
G.
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mogę tego spokojnie czytać. Jeszcze nigdy nie czułem takiej potrzeby biegania. Czas zakończyć etap symulanctwa. Od przyszłego tygodnia wtapiam się w krajobraz Łosiowych Błot i będę tam prawie tak często jak te wielkie tablice dydaktyczne stojące na trasie.
Wyrazy podziwu dla Małgosi. Joy, czasem trzeba troszkę odpocząć, sporo ostatnio biegałaś. Tydzień przerwy czasem lepszy od najlepszego treningu.
Wstępnie potwierdzam swoja obecność we wtorek o 18:00
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
ODPOWIEDZ