Cel 1 km poniżej 3.30

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
stefanio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie, próbuje dostać się do straży i w tym celu muszę zaliczyć m.in. 1 km (poniżej 3.30 min) oraz 50 m, podciąganie na drążku. Wcześniej w ogóle nie biegałem, kondycję mam kiepską 1 km pokonuje w granicach 4 min. Dopiero od 3 tygodni przygotowuje się do testu sprawnościowego, biegając co drugi dzień (trening 10 tygodniowy). Mam jeszcze miesiąc do egzaminu. Tak więc moje pytanie brzmi: 1. Jaki najlepszy byłby dla mnie trening na bieganie aby zejść z czasem poniżej 3.30 min? Czy powinienem w czasie biegania stosować przebieżki? Czy ćwiczenie na siłowni przed bieganiem jest zalecane?
PKO
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przebieżki nade wszystko, ty masz mieć szybkość :)
"Uprawianie sportu nie może być przymusem
Czymś sztucznym w życiu
Sportowcowi potrzebna jest ambicja
Pasja, wola walki i bystrość umysłu"
---------------------------------------------
Ciężko pracuje by być lepszym, dlatego nim się staje.
piter7_7
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Kolego jedna uwaga ty nie masz przebiegnac maratonu tylko 1 km w 3:30 wiec bieganie ciagle stale jednym tempem nie jest najlepsze, musisz zrobic szybko i wydolnosc tlenowa wiec trening interwałowy i mocne szybkie przebiezki 30-40 metrów na maxa 6-10 powtórzen po interwałach bedzie moc a co za tym idzie szybkosc i czas Powodzenia dasz rade 1km w 3:00 :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ