Buty dla mnie i mojej dziewczyny

Kukles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

W raz z dziewczyna zaczęliśmy biegać dopiero od 2 tygodni około 40min dziennie 6x w tygodniu z rana.
Moja waga to 105kg wzrost 183cm stopa neutralna.
Waga dziewczyny 55kg wzrost 165cm stopa supinująca.
Biegamy po polnych ścieżkach od czasu do czasu po leśnej ścieżce.
Ja obecnie używam butów NIMBUS 10, ale chciałbym kupić jakieś dodatkowe buty na deszczową pogodę aby te się nie zniszczyły. Wiadomo jak to na polnych drogach w deszczu.
Dla dziewczyny chciałbym kupić też jakieś obuwie. Proszę o porady.
PKO
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Obrazek

Run first, train later...
Kukles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tylko że tam nie pisze które buty będą dobre na polne, leśne ścieżki podczas opadów deszczu.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kukles pisze:Tylko że tam nie pisze które buty będą dobre na polne, leśne ścieżki podczas opadów deszczu.
Nie ma butów uniwersalnych. Jako, że jesteś ciężkim biegaczem niezależnie od podłoża potrzebujesz amortyzacji - w innym wypadku Twoje stawy powiedzą "stop". Ciężko będzie Ci polecić coś lepszego od Nimbusa pod względem amortyzacji. No może Kayano, ale ten but jest drogi. Zatem polecam inną markę - Saucony model PROGRID ride.

Na deszcz chodzi Ci zapewne o buty trailowe, ale one posiadają słabszą amortyzację więc odradzam.

Dla Twojej dziewczyny sprawa jest prostsza - polecam Asics GEL Cumulus/Nimbus lub NIKE air Pegasus oraz Adidas adiStar Cushion.

Pozdro
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Kukles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok dzięki przyjże się tym butom.
Po prostu nie chce z powodu złej pogody przestawać biegać a szkoda mi tych Nimbusów.
Kukles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panowie wystąpił mały problem i może powiecie mi dlaczego.
Otóż przez te 2 tygodnie biegałem w starych butach robiły mi się pęcherze na śródstopiu po wew. stronie stopy( pod dużym palcem).
Teraz biegam w tych Nimbusach oraz skarpetkach X-SOCKS Running i pęcherze się nie robią , ale niżej między podbiciem a pęcherzami zrobiły mi się takie odparzenia czerwone które bardzo bolą ( musiałem zrobić sobie przerwe). Czy może to być wina nie rozbieganego obuwia? Biegałem dopiero w nich 2 razy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ