Idea "Nie Biegaj Sam"
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Łukasz, też pozdrawiam z opóźnieniem.
Słuchajcie.
Sprawy się trochę ślimaczą ale myślę, że można pewne rzeczy jednak już przedstawić. Bo trochę oddolnych inicjatyw do nas trafia i ja bym bardzo chciał je wspierać.
Tak naprawdę - każdą grupę, grupkę która próbuje jakos rozruszac swoje lokalne środowisko biegowe - jestem gotów przedstawić na stronie.
Dostaliśmy ostatnio fajny tekst z Gdańska od grupy będącej bardzo już biegowo okrzepłą grupą - Grupy Trójmiejskiej ale od każdej małej grupki też gotów jestem coś pokazać.
Jakąś siłą już dysponujemy.
Miesięcznie aktualnie nasza stronę odwiedza 50 tys unikalnych użytkowników.
Jakaś część z nich ma szanse zasilić WASZE grupy.
Od tego jak ciekawe będzie to co napiszecie - zależy to ile osób które to przeczytają skłonicie do przyjścia.
Zresztą jest trochę inicjatyw które nam pomagają, które sa naturalnymi sprzymierzeńcami - Sciezkibiegowe, Polska Biega - to są idee idące tym samym lub podobnym torem.
Za kilkanaście dni - zaprezentujemy pierwsza inicjatywę - pewnie Grupę Trójmiejską - myślę, że potem dojdą kolejne.
Słuchajcie.
Sprawy się trochę ślimaczą ale myślę, że można pewne rzeczy jednak już przedstawić. Bo trochę oddolnych inicjatyw do nas trafia i ja bym bardzo chciał je wspierać.
Tak naprawdę - każdą grupę, grupkę która próbuje jakos rozruszac swoje lokalne środowisko biegowe - jestem gotów przedstawić na stronie.
Dostaliśmy ostatnio fajny tekst z Gdańska od grupy będącej bardzo już biegowo okrzepłą grupą - Grupy Trójmiejskiej ale od każdej małej grupki też gotów jestem coś pokazać.
Jakąś siłą już dysponujemy.
Miesięcznie aktualnie nasza stronę odwiedza 50 tys unikalnych użytkowników.
Jakaś część z nich ma szanse zasilić WASZE grupy.
Od tego jak ciekawe będzie to co napiszecie - zależy to ile osób które to przeczytają skłonicie do przyjścia.
Zresztą jest trochę inicjatyw które nam pomagają, które sa naturalnymi sprzymierzeńcami - Sciezkibiegowe, Polska Biega - to są idee idące tym samym lub podobnym torem.
Za kilkanaście dni - zaprezentujemy pierwsza inicjatywę - pewnie Grupę Trójmiejską - myślę, że potem dojdą kolejne.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie dzisiaj w Dąbrowie Górniczej jez Pogoria III osrodek CSIR
założyliśmy Grupę Miłośników Biegania-Truchtania
Cele i założenia zgodne z ideą Cała Polska Biega jak i Nie Biegaj Sam-zachęcenie jak największej liczby osób do uprawiania tego sportu
Pierwsze spotkanie 9-11-2008 godz 9 rano na ośrodku CSIR Pogoria III
zapraszamy wszystkich chętnych
założyliśmy Grupę Miłośników Biegania-Truchtania
Cele i założenia zgodne z ideą Cała Polska Biega jak i Nie Biegaj Sam-zachęcenie jak największej liczby osób do uprawiania tego sportu
Pierwsze spotkanie 9-11-2008 godz 9 rano na ośrodku CSIR Pogoria III
zapraszamy wszystkich chętnych
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 00:09 przez ksiegowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Skierniewice Zalew Zadębie każda sobota 9:30 przy kamieniu u wejścia na ścieżkę wokół zalewu.
Pozdrawiam wraz z innymi biegaczami
Edit: dodałem fotę
Pozdrawiam wraz z innymi biegaczami
Edit: dodałem fotę
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam! Fajny pomysł! Mieszkam w Jastrzębiu Zdroju i chętnie pobiegam w grupie. Pokażę również gdzie się fajnie biega bardzo urozmaiconymi trasami. Pozdrawiam moderatora i biegaczy z Jastrzębia Zdroju!
www.ubraniadobiegania.pl
www.ubraniadobiegania.pl
Lucyna www.ubraniadobiegania.pl
- mewkazzbo
- Rozgrzewający Się
Ajjj jaackaal nie przejmuj się tym tak :* A wiesz jak dziwnie patrzy się na kobiety w Zabrzu które biegają hehe? Może odwiedź Zabrze kiedyś pobiegamy razem :P
- mattx
- Dyskutant
Skąd ja to znam. ja mieszkam w małej wiosce w okolicach Poddębic (woj. Łódzkie) i mieszkańcy okolicznych wiosek stoją i patrzą się na mnie jak na kretyna jak biegam. Z równieśnikami jest tak samo... najchętniej to odkładają piwo na mój widok i zaczynają się drzeć, że mnie poj***ło. Ale jeśli jest ktoś z tych okolic (Poddębice- Wartkowice) kto biega i chciałby pobiegać w towarzystwie proszę o kontakt. Jestem otwarty na wszelkie propozycje.jaackaal pisze:Dobrze by było gdyby ktokolwiek, oprócz mnie, biegał w Wyszkowie... a nie wszyscy się gapią na mnie i pukają się w głowę... ;/
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: coś koło 40min
- Kontakt:
Rafał czyli ja czekam na wszystkich chętnych w Legnicy, dolny śląsk. Zaczynam bieganie godzina 10.00, Park Miejski, stadion boczny. Jeśli ktoś jest z LEgnicy i chce razem pobiegać zapraszam:)
-
- Zaprawiony W Bojach
No cóz skoro do doliniarzy.com nie mogę bo mi nie pasuję godziny ,zresztą jak się patrzy na ich stronkę to tam same rekordy i czuje się onieśmielona.
No i wczoraj spotkałam pewna znajomą panią,która okazuje się biega .Biegałyśmy razem z pół godziny .Uwierzcie tak jest lepiej niż samemu,oczywiście przy założenu,ze nie chcemy bić rekordów tylko po prostu cieszyć się bieganiem.(co nie znaczy się obijać i siedzieć na ławce)
zanim spotkałam swoja towarzyszkę biegania właśnie robiłam to o co chodzi w tym wątku. :Moja córka no i jeszcze koleżanka z bloku dopiero zaczynają plan pumy 6-ścio tygodniowy.Kiedyś biegałam o 6 rano ale teraz nie chce mi się wstawać,więc biegam wieczorem.Jestem gdzieś około 19.40 w parku Kościuszki w Katowicach z tyłu za pomnikiem Kościuszki przy ławce po lewej stronie ,tam się wyginam przed bieganiem.,więc widać mnie doskonale.Jeżeli ktoś dopiero zaczyna ,lub interesuje go bieganie dla przyjemności zapraszam.I mam jeszcze taką obserwacje:Ile kobietek i panów biega (a widać,ze niedługo biegaja)byłaby z nas całkiem liczna formacja hien parkowych.
Co do strojów firmowych może mnie niekoniecznie potrzebne ważne,żeby
biegać razem ,na razie jak każdy może.Wiem,już ze zawsze trzeba się dostosować do najsłabszego.
No i wczoraj spotkałam pewna znajomą panią,która okazuje się biega .Biegałyśmy razem z pół godziny .Uwierzcie tak jest lepiej niż samemu,oczywiście przy założenu,ze nie chcemy bić rekordów tylko po prostu cieszyć się bieganiem.(co nie znaczy się obijać i siedzieć na ławce)
zanim spotkałam swoja towarzyszkę biegania właśnie robiłam to o co chodzi w tym wątku. :Moja córka no i jeszcze koleżanka z bloku dopiero zaczynają plan pumy 6-ścio tygodniowy.Kiedyś biegałam o 6 rano ale teraz nie chce mi się wstawać,więc biegam wieczorem.Jestem gdzieś około 19.40 w parku Kościuszki w Katowicach z tyłu za pomnikiem Kościuszki przy ławce po lewej stronie ,tam się wyginam przed bieganiem.,więc widać mnie doskonale.Jeżeli ktoś dopiero zaczyna ,lub interesuje go bieganie dla przyjemności zapraszam.I mam jeszcze taką obserwacje:Ile kobietek i panów biega (a widać,ze niedługo biegaja)byłaby z nas całkiem liczna formacja hien parkowych.
Co do strojów firmowych może mnie niekoniecznie potrzebne ważne,żeby
biegać razem ,na razie jak każdy może.Wiem,już ze zawsze trzeba się dostosować do najsłabszego.
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
-
- Zaprawiony W Bojach
aha w kwestii formalnej to mam jeszcze pytanie do Adama:poczytalam o tej całej hecy w Łazienkach czy w razie gdyby zebrała się grupa powiedzmy 6-osób jakaś władza nie będzie nam obrzydzać życia?
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
- 1->99%
- Zaprawiony W Bojach
w takich ludziach jak Wy siła i honor nie no usmiecham sie ale bez sciemy, szacunek.jaackaal napisał(a):
Dobrze by było gdyby ktokolwiek, oprócz mnie, biegał w Wyszkowie... a nie wszyscy się gapią na mnie i pukają się w głowę... ;/
Skąd ja to znam. ja mieszkam w małej wiosce w okolicach Poddębic (woj. Łódzkie) i mieszkańcy okolicznych wiosek stoją i patrzą się na mnie jak na kretyna jak biegam. Z równieśnikami jest tak samo... najchętniej to odkładają piwo na mój widok i zaczynają się drzeć, że mnie poj***ło. Ale jeśli jest ktoś z tych okolic (Poddębice- Wartkowice) kto biega i chciałby pobiegać w towarzystwie proszę o kontakt. Jestem otwarty na wszelkie propozycje.
biegajcie dalej i glowa do gory bo to duma!
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.