Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Widzę, że ostatnio rzuciliście się na wstawianie avatarów ;-).
Ssokolow też wpisuję „bieganie.pl” bo po prostu tutaj trafiłem na początku (jak jeszcze był stary leyaut) i tutaj znalazłem ludzi, którzy mieli cierpliwość odpowiadać nawet na najbardziej dziwne pytania. Moim zdaniem bieganie.pl jest najlepszym portalem biegowym. No może maratonypolskie.pl są na topie ze swoim kalendarzem biegowym i fajnym profilem użytkownika z życiówkami itp.
Fanx gdybyś na tym zdjeciu nie był w pionie to by to wyglądało jak nekroleg ;-). A już poważnie to świetna fota. Magia cz-b fotografii robi swoje.
Pewnie Jacuś - sponton nalepszy. Tym bardziej, że ładnie Ci to wyszło.
Tomek, Jacuś widzę, że zaczyna Was nosić na treningach - spoko.

Ja dzisiaj dziwnie. Poszedłem na trening. Plan był 10km, w tym 8km WB2. po 2 km czułem, że idzie ciężko. Myślałem, że jeszcze ujawnia się zmęczenie po niedzielnej połówce i wczorajszym treningu. Stwierdziłem, że skrócę trenig do 8,4 km, że nie warto się męczyć na tyle przed startem. Po drodze rozmyślałem se (a jakże) o tym jak to może być na SM i jakież było moje zdziwienie jak po 3,5 km niedogodności zniknęły a nogi niosły jak jakieś nakręcone. Tak się zakręciłem w tych swoich rozmyślaniach, że się zagapiłem i zamiast skręcić w prawo i wrócić po tych 8,4 km do domu, to skręciłęm w lewo na dłuższą pętelę i zrobiłem w sumie 12 km (10WB2). Też jakoś miałem niepohamowaną energię w sobie i po prostu „nie byłem w stanie” zwolnić. Wyszło mi to WB2 na 82%, po prostu „nie dało się” wolniej. Dawno tak dobrze mi się nie biegło.
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bartess co do rzeczy zabieranych ze sobą na maraton to chyba większość z nich Piter już wymienił a ja wg swojej listy:
1-rzeczy do biegu-buty,skarpety,spodenki,koszulka,bielizna,czapka,frotka,zegarek,pasek z bidonami.
2-higiena osobista-ręcznik,klapki,mydło,szczoteczka i pasta do zębów,papier toaletowy,chusteczki,dobrą rzeczą są jednorazowe żele pod prysznic w saszetkach.
3-jedzenie i picie-tutaj w zależności od tego kiedy się przyjeżdza na bieg,jak dzień wcześniej to musisz mieć ze sobą przygotowane śniadanie,najlepiej jak masz ze sobą też kolacje bo nie ma co się oszukiwać na pasta party jedzenia jest tyle co kot napłakał i to niezależnie od maratonu (przynajmniej w Polsce).Najlepiej mieć ze sobą też jakieś jedzenie i picie po biegu bo w pierwszym momencie po ukończeniu maratonu ciężko coś przełknąć ale później żołądek wraca do normy.Oczywiście zawsze można gdzieś kupić ale ja wolę mieć ze sobą.
4-nocleg-to w zależności od miejsca- (A)-organizator zapewnia darmowy nocleg na sali sportowej-wiadomo-śpiwór,materac lub karimata i jakieś rzeczy do spania i jak ktoś lubi ciszę to polecam zatyczki do uszu bo na takiej sali zawsze bywa głośno. (B)-hotel
5-dodatki-tutaj to co wg mnie może się przydać ale to już każdego sprawa-tabletki (przeciwbólowe),plastry,agrafki (są w pakiecie ale ja wolę mieć ze sobą dodatkowe),maść np.woltaren,długopis,notatnik,krem lub to co ja wolę oliwka do posmarowania newralgicznych miejsc (ja mam taką dla dzieci,przyjemnie pachnie i jest skuteczna),mapa miasta,jakieś reklamówki na mokre rzeczy po biegu,mp3,telefon,aparat fotograficzny,witaminy,dobrze mieć ze sobą jakiś olejek do opalania najlepiej z dużym filtrem,dobrze jest mieć numer telefonu do organizatora w razie jakby coś się stało w czasie podróży np.kapeć w samochodzie zawsze można zadzwonić do orga i ...biuro maratonu zamykane jest wcześniej a bez numeru i czipa to raczej nici z biegu.
6-dokumenty-dowód osobisty,dowód wpłaty wpisowego,pieniądze na kaucję za czip,bilet pkp.

No i to chyba wszystko ja mam taką listę powieszoną na ścianie i jakbym coś zapomniał to mogę dopisać a jak już wsadzę do plecaka to skreślam.Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

no ja wróciłem z ostatniego szybszego biegania - 6km wb2 .. z czego ostatni "żwawo" jak to pisał Skarżyński ;p w sumie 10km ...
jutro chyba zrobię owb1... - tak żeby pozbyć się resztek zmęczenia z nóg ;p a w sobotę albo wolne... albo zrobię jakieś 4km po 6 min/km a może nawet 6:20 zobaczymy jak wyjdzie. ;-) tak żeby się rozruszać i się w ogóle nie zmęczyć ;-)

im bliżej startu tym trudniej się skupić na czymkolwiek innym. Cały czas się zastanawiam "jak to będzie na 35 km ;-)"
Szymon
Obrazek
jacek_f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fajnie się czyta Wasze wypowiedzi w tym wątku. Można wyczuć podniecenie przed startem :-). Życzę powodzenia!!!
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja dziś spokojne 7,5 km truchciku na rozruch po maratonie i zarazem przed Krakowem, w nogach czuć jeszcze niedzielny maraton i totalne wypłukanie z węglowodanów, dziś zaczynam ładowanie pred maratonem i mam nadzieje że jakoś to będzie w niedziele :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są foty na fotomaratonie :-) kurcze ale miałem mine na mecie, przedostatnie zdjęcie jest zabójcze he he

http://www.fotomaraton.pl/pictures.php? ... 7&RecNum=0

poniżej kolega fanx

http://www.fotomaraton.pl/pictures.php? ... 2&RecNum=0

niezły finisz :-)
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
GG 730243
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byłem sobie dzisiaj pobiegać takie małe co nieco,pogoda super zero słońca,wiaterek ledwo co,powietrze rześkie po opadach deszczu po prostu rewelacja a prognozy pogody na niedziele +21* i samo słońce :ojnie: .
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spoko... start jest o 9:30... - więc upał się zrobi dopiero jak będziemy się "kulać" koło 30 km ;p
za to - tym lepiej będzie się biegło w białej koszulce Pumy ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

12 km spokojnie lekko ponad 5:00 na godzinę. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie piep... korporacje. Jakoś tak z roztargnienia wrzuciłem na siebie koszulkę z NajkHjuman Rejs - po przyjściu do domu patrzę a tu jakieś totalne uczulenie w miejscach gdzie koszulka ma napisy, symbole i wstawki - szjet, nigdy więcej tego biegu, nigdy więcej tej firmy. Naomi Klein ma rację.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dzisiaj miałem zrobić 10 km w owb1, ale po wczorajszej przejażdżce na rowerze trochę z nosa mi cieknie i jakby łapało mnie lekkie przeziębienie, więc sobie odpuszczę, tym bardziej, że nie jest za ciepło i troche wieje. Jutro zrobię dzisiejszy trening, w sobotę mały rozruch a w niedzielę dycha w Cieszynie. Planuję życiówkę, może się uda.
A dzisiaj będę po prostu siedział, czytał książkę albo oglądał telewizję, albo potem z nudów wezmę się za sprzątanie. Nie pamiętam kiedy miałem ostatnio dzień wolny od wszelkich przejawów wzmozonej aktywności fizycznej :hahaha:
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Dzisiaj spokojnym tempem zakończyłem przygotowania do maratonu teraz zostaje tylko oczekiwanie na to co nieubłaganie zbliża się wielkimi krokami :ojoj: . Za dwa dni o tej godzinie mam zamiar już leżeć na Krakowskich błoniach du.. do góry :hahaha: .

A w eurosporcie o 9.45 w niedziele transmisja maratonu w Londynie,fajnie by było tak za kilka lat wystartować w takim dużym biegu.
Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no w Londynie fajna sprawa, kuzynka biegnie teraz tam właśnie, wciągnąłem ją w bieganie i od jesieni się przygotowywała planem JS poniżej 5 h :-) nawet miałem biec z nią ale Dębno było tydzień wcześniej i nie wiedziałem czy będe w stanie wystartować tydzień później a wpisowe troche kosztuje + dojazd więc pewnie za rok albo dwa pojade dopiero :-)
GG 730243
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakub738 - a będziesz na pasta party ? ja zaraz wychodzę na ostatnie truchtanie... i potem też już laba i wcinanie kaszy gryczanej w ilościach nieprzyzwoitych ;p
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak wam się będzie nudzić - to możecie śledzić "relację" z Krakowa na żywo
przypominam że start o 09:30 ;-)

http://www.online.datasport.pl/results15/

znalazłem się już pod numerem 6956 - nie mam pojęcia jakie opcje będzie można śledzić na żywo - ale najprawdopodobniej metę ;-) i być może międzyczasy...
nie wiem czy w jakieś fajne chipy nie będą też wyposażeni pacemakerzy...

ja już po ostatnim treningu... chłepcę izotonik... wcinam kaszkę ;p i się relaksuje
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ssokolow z jaka grupa lecisz? myslałem zeby sobie zaczac z grupa 4:30 ale chyba to bedzie troche wolno jak na mnie, to byłby już truchcik ;-) tez wpierniczałem wczoraj kasze ale z ryżem i warzywami mniami ;-)

bede przy podeście (patrz mapka start-meta) koło 8:45 jakubie i ssokolow, na pasta nie bede z racji tego ze w sobote dopiero tam dotre
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ