Wiesz jak wyglądają sekcje LA na studiach?a jak pójdziesz na studia, to do sekcji LA trafisz już jako biegacz.
Albo klub albo nic, moim zdaniem masz szanse na szybkie bieganie o ile nie jest to półroczny zryw.
Od razu widac ze za duzo wody z Wisly wypijaszPKDeath pisze:
A Norbert Mika zdobył wicemistrzostwo Polski w tancach latynoamerykanskich po tym jak 3 lata wczesniej nie rozroznial poszczegolnych tancow. Problem z takimi przykladami polega na tym, ze widzisz jednego czlowieka, ktory cos mial (nie wiem co: talent, czas, pieniądze, zaparcie?), a w tle są setki innych, którzy tez mysleli ze tak mogą - tylko im nie wyszło...
Ale mi własnie PKDeatch chodzi o to, żeby pewna osoba pomogła mi w sprecyzowaniu celów również. Jeżeli miałbym możliwości na lepsze bieganie na 5km, to z chęcią się tego podejme. Tak samo z 10km.PKDeath pisze:
Nie twierdze zebys sobie darowal bieganie. Ale twierdze ze bieganie krotkich dystansow dla Ciebie nie bedzie, bo konkurencja z ktora bedziesz sie musial mierzyc trenuje od kilku dobrych lat. Wydaje mi sie ze nadrobienie tego jest rzecza niemozliwa. Obym sie mylil. Ale zwróc uwagę ze jakbys sie zdecydowal trenowac dystanse powiedzmy od 5 do 15 km to Twoje szanse bylyby wielokrotnie wieksze.
Pozdrawiam bez zawisci i trzymajac kciuki
Na dystanse 5 i 15 to tez trzeba miec duża szybkość bez niej dobrych wynikow nie zrobi. Po za tym praca nad szybkością jest konieczna żeby przerzucić się na dłuższe dystanse i zrobić wynik...może wyników oszałamiających na 800-1500 nie zrobi ale poprawi szybkość i może na 5-10 km bedzie dobry.PKDeath pisze:lol nie jestem zawistny i nie zalezy mi na przebiegnieciu 1000 metrów ;] tylko moim zdaniem wszyscy sie podniecacie i robicie facetowi duzo nadziei mimo ze nie macie do tego podstaw. Kiedys faktycznie zaczynalo sie uprawiac sport jak mowisz po wojsku, tylko tak jakby to bylo kiedys... Teraz zawodnikow trenuje sie od malego i nastolatkowie robia takie wyniki jak 30 lat temu zawodowcy na olimpiadach. Wszystko idzie do przodu.
Nie twierdze zebys sobie darowal bieganie. Ale twierdze ze bieganie krotkich dystansow dla Ciebie nie bedzie, bo konkurencja z ktora bedziesz sie musial mierzyc trenuje od kilku dobrych lat. Wydaje mi sie ze nadrobienie tego jest rzecza niemozliwa. Obym sie mylil. Ale zwróc uwagę ze jakbys sie zdecydowal trenowac dystanse powiedzmy od 5 do 15 km to Twoje szanse bylyby wielokrotnie wieksze.
Pozdrawiam bez zawisci i trzymajac kciuki
Dobra nie musi na nich być wcale dobry bo nie sądze żeby już coś w nich osiągnał ale i tak jak musi je pobiegać jeśli myśli o szybszym bieganiu w przyszłości chocby na dluzszych dystansach...PKDeath pisze:Ale weź też pod uwagę, że na tych typowych stadionowych dystansach 100/200/400/800/1500 niesamowicie liczy się technika + doświadczenie. Wraz z dystansem one ustępują sumienności i pracowitości.