Zastanawiam się nad kupnem nowych butów i nie wiem które wybrać, Asicsy 2140 wyglądają zachęcająco jak i Nike Zoom Structure +12.
Może ktoś ma jakieś spostrzeżenia odnośnie tych modelów i chciałby się podzielić.
Asics 2140 vs Nike Zoom Structure Triax + 12
- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 03:56:13
-
- Zaprawiony W Bojach
w tych pierwszych biegam więc powiem Ci ,że :
bardzo dynamiczne
dobrze leżą na stopie
bardzo amortyzujące , aż czuć te żele w podeszwie
wytrzymałe
jedyny minus to przeszycia od wewnętrznej strony buta przy palcach, potrafią obetrzeć naskórek
Structury , stopa z tendencją do pronacji , waga niemalże identyczna jak 2140, z systemów w zasadzie to samo - zoom air - poduszki , mostek stabilizujący kontrolujący pronację, równie dynamiczny ,ma takie fajne nacięcia w przedniej części żeby odbicie było żywsze
myślę ,że powinieneś przymierzyć obydwa i w tych w których będziesz się lepiej czuł robiąc kilka przebieżek wybrać
bardzo dynamiczne
dobrze leżą na stopie
bardzo amortyzujące , aż czuć te żele w podeszwie
wytrzymałe
jedyny minus to przeszycia od wewnętrznej strony buta przy palcach, potrafią obetrzeć naskórek
Structury , stopa z tendencją do pronacji , waga niemalże identyczna jak 2140, z systemów w zasadzie to samo - zoom air - poduszki , mostek stabilizujący kontrolujący pronację, równie dynamiczny ,ma takie fajne nacięcia w przedniej części żeby odbicie było żywsze
myślę ,że powinieneś przymierzyć obydwa i w tych w których będziesz się lepiej czuł robiąc kilka przebieżek wybrać
Tomek
- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 03:56:13