Nowy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Mam na imię Kamil 19 lat - za kilka dni matura i wspaniały pomysł o tym co by zacząć biegać. nadwaga 83kg na 178cm wzrostu.
Biegam sobie codziennie rano, zmieniłem trochę sposób odżywiania i teraz mogę powiedzieć że na początku biegałem 400metrów, teraz 1500m. Też nie dużo z tego co piszecie ale cały czas truchtem.
moje tętno pewnie oscylowało wokół 99% a końcówka to jak nic 100% - mówić się nie dało:)
Zaopatrzyłem się w pulsometr - sposób mobilizacji. I teraz moje bieganie w sumie ogranicza się do marszu żeby mieć to 60-75%.
Może macie jakieś rady? co lepsze? trzymać się 60-75% czy biegać?
Biegam sobie codziennie rano, zmieniłem trochę sposób odżywiania i teraz mogę powiedzieć że na początku biegałem 400metrów, teraz 1500m. Też nie dużo z tego co piszecie ale cały czas truchtem.
moje tętno pewnie oscylowało wokół 99% a końcówka to jak nic 100% - mówić się nie dało:)
Zaopatrzyłem się w pulsometr - sposób mobilizacji. I teraz moje bieganie w sumie ogranicza się do marszu żeby mieć to 60-75%.
Może macie jakieś rady? co lepsze? trzymać się 60-75% czy biegać?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie sadze zeby to było na poczatku 99 czy 100% poprsotu sie tak czułes. marsze poki nie dorobis sie podczas marszu jakichs 60% wtedy zacznij truchtać:) powodzonka 

gg 3305061
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
83 kg nadwagi??? no nieźle...
-
- Stary Wyga
Chyba chodziło o jego wage ogólną - obecną jaką posiada wraz ze stwierdzeniem że występuje tu nadwaga
A że niektórzy wciąż popełniają błedy jak w przedszkolu i nie nauczyli się poprawnie posługiwać przecinkiem, to jest jak jest.

- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
no też tak podejrzewam, ale fajnie brzmi jak się czytaGramowicz pisze:Chyba chodziło o jego wage ogólną - obecną jaką posiada wraz ze stwierdzeniem że występuje tu nadwagaA że niektórzy wciąż popełniają błedy jak w przedszkolu i nie nauczyli się poprawnie posługiwać przecinkiem, to jest jak jest.

-
- Rozgrzewający Się
Browser nie bardzo rozumiem. to w marszu mam mieć przynajmniej 60%? właśnie mam. i jak zaczynam truchtać to 78-85%
dlatego pytam.
a chciałem zrobić ten plan 6 - tygodniowy i teraz za bardzo nie wiem:)
dlatego pytam.
-
- Stary Wyga
Nie tyle fajnie, co głupio :D i się zastanawiam... płakać czy się śmiać, że facet piszący mature nie umie napisać postajacuś pisze:no też tak podejrzewam, ale fajnie brzmi jak się czytaGramowicz pisze:Chyba chodziło o jego wage ogólną - obecną jaką posiada wraz ze stwierdzeniem że występuje tu nadwagaA że niektórzy wciąż popełniają błedy jak w przedszkolu i nie nauczyli się poprawnie posługiwać przecinkiem, to jest jak jest.

-
- Stary Wyga
Gdy będziesz uprawiał regularny wysiłek fizyczny, twoje tętno spoczynkowe będzie spadać i automatycznie - obecnie truchtająć masz 75% HRmax, tak za przykładowo 3 miesiące możesz mieć już przy takim wysiłku 70%HRmax. Już rozumiesz ?kkamil13 pisze:Browser nie bardzo rozumiem. to w marszu mam mieć przynajmniej 60%? właśnie mam. i jak zaczynam truchtać to 78-85%
dlatego pytam.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki Gramowicz:)
właśnie wróciłem z pierwszego poważnego treningu a nie z biegania.
Zacząłem od czwartego tygodnia treningu pumy. Dla mnie jest super.
zobaczymy jak będzie następnego dnia:)
właśnie wróciłem z pierwszego poważnego treningu a nie z biegania.
Zacząłem od czwartego tygodnia treningu pumy. Dla mnie jest super.
zobaczymy jak będzie następnego dnia:)
-
- Rozgrzewający Się
Biegało się pierwsza klasa tylko mam u prawej nogi ból z tego co widze to chyba piszczela. Czy to coś poważnego i czy mogę dalej biegać?
Ból zaczyna się tak koło 4-5 serii. Po treningu przechodzi i nie boli w ogóle.
Czy może to po prostu mięśnie się przyzwyczajają i to od tego? może zakwasy? co myślicie?
Ból zaczyna się tak koło 4-5 serii. Po treningu przechodzi i nie boli w ogóle.
Czy może to po prostu mięśnie się przyzwyczajają i to od tego? może zakwasy? co myślicie?