pytanko do zaawansowanych
-
- Rozgrzewający Się
siemka , zacząłem biegac jakies 3 tygodnie temu , teraz biegne 20 minut bez przerwy ale pod koniec nie wyrabiam z oddechem i bolą łydki , ogolnie to waze ok 100 Kg przy 180 cm wzorstu , winą zadyszki moze byc waga , czy to po prostu normalne na początku ?? dodam ze biegam co drugi dzien , moze dacie jakies rady ?? Pozdrawiam 

- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
też coś koło tego ważyłem przy podobnym wzroście - i rada taka sama - biegaj wolniej a najlepiej kup sobie pulsometr, nie musi być jakiś full wypas, za 150 zł kupisz juz coś solidnego dla siebie, powodzenia!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To ja powiem coś nowego: biegaj wolniej 
I buty! Dobre buty (na ból łydek znaczy się)!

I buty! Dobre buty (na ból łydek znaczy się)!
Jeszcze nie ma się czym chwalić.... JESZCZE!
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
- Zaprawiony W Bojach
Litości ludzie bieganie co drugi dzień to nie jest dużo chyba że zejdą się dwa treningi do kupy z dwóch różnych tygodni, ale bieganie co drugi dzień 3 razy w tygodniu to jest niezbędne minimum nawet jeśli to tylko tak o dla zdrowia
Żeby biegać trzeba biegać, żeby biegać dobrze trzeba biegać z głową.
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
przecież nikt nie zakazuje biegania co drugi dzień! Piszemy "biegaj wolniej" a nie "biegaj mniej".ArekB pisze:Litości ludzie bieganie co drugi dzień to nie jest dużo chyba że zejdą się dwa treningi do kupy z dwóch różnych tygodni, ale bieganie co drugi dzień 3 razy w tygodniu to jest niezbędne minimum nawet jeśli to tylko tak o dla zdrowia
-
- Stary Wyga
Tak jak wyżej, zmień buty, najlepiej w jakimś specjalistycznym sklepie w którym CI doradzą, przy okazji spójrz na swoją stopę i oceń czy masz stope pronującą, neutralną itd. A z tym bieganiem wolnie i pulsometrem też mają chłopaki racje, nie ma co przeginać na początku, na wysiłek maxymalny masz czas na zawodach, a teraz chcesz zrzucić troszke ciała, więć wolniej, żeby to bieganie sprawiao przyjemnośc inaczej szybko się zniechęcisz.
-
- Rozgrzewający Się
dzięki wszystkim za wskazówki
biegam teraz co drugi dzien po przez tydzien biegałem co dziennie i to był koszmar po prostu , a teraz jest sympatycznie
zaczne biegac wolniej i zobaczyy co z tego bedzie
:):) a zniechecac sie nie mam zamiaru
jeszcze raz wielkie dzięki , temat do zamkniecia

jeszcze raz wielkie dzięki , temat do zamkniecia