Przesledzilam duza ilosc watkow w tym dziale, ale wciaz jestem nieusatysfakcjonowana moja iloscia wiedzy. Moze przedstawie sie i wszystko po krotce opowiem.
Mam 18 lat, 174 cm przy wadze 62 kg.. Zawsze wazylam 56 kg i do tego chcialabym wrocic. Gdy mialam 15 lat bralam udzial w biegach przelajowych na 1200 metrow, a nawet w klasyfikacji ogolnej udalo mi sie zdobyc zloty medal. Jednak moje treningi nie byly profesjonalne, nie wiedzialam co i jak robic, ot, truptalam sobie... Potem mialam anemie i ta zawiesilam bieganie na dwa lata.
W srode (tak, ta) mam zawody - 1400 metrow. Nie wiem czy cos zdolam zrobic jeszcze w tak krotkim czasie, ale moze podpowiecie mi, jak sie przygotowac?
W dalszej perspektywie chcialabym nadal biegac, startowac. Mam jednak ograniczona ilosc czasu, bo moim calym zyciem jest jezdziectwo - wyjazdy na zawody, zgrupowania kadry itp. zajmuja wiele czasu... Na biegi moge czasem poswiecic 5 dni w tygodniu, czasem 2, a czasem zadnego, gdy mam sezon jezdziecki. Nie moge zatem zdeklarowac sie na konkretny trening. Jak wiec mam biegac?
No i dieta... Chcialabym troszke schudnac, jednak moja rodzina jest przewrazliwiona na tym punkcie przez ostatnia anemie. Moze moglibyscie mi polecic nie konkretna diete, a po prostu czego unikac, co starac sie jesc?
Bede bardzo wdzieczna za wszystkie rady i odpowiedzi, w zamian moge delikwentow nauczyc jezdzic konno