Komentarz do artykułu Asics GEL Trabucco 11 WR
-
- Zaprawiony W Bojach
technicznie to prawie ten sam but tylko wyglądem się różni , o jakość możesz być spokojny , sam widziałeś w teście ,że bardzo dobre recenzje zebrał , nic tylko biegać póki jeszcze ciężki teren jest
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
Zastanawiam się tylko nad rozmiarem. W Salomonach mam 42 i 2/3 tu mam 43.5. Czy to możliwe, aby była aż taka różnica w numeracji. W Asics Gel Precede WR mam 42,5, ale muszę zakładać cienką skarpetę (mogłoby być 43). Nie mogłem przymierzyć 43, bo nie było. Zaryzykować? Źle nie jest tylko mam wrażenie wysokiej poduszki pod palcami, ale może w tym modelu tak jest? Cena chyba jest atrakcyjna.
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W numeracji zdarzają się jeszcze większe różnice. Najlepiej patrzeć na długość wkładki w centymetrach (powinni być na metce), choć i centymetry potrafią się różnić...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
długość wkładki w cm to japońska numeracja i jest na 99% butów i wg niej od lat kupuje buty i nigdy nie miałem problemów - za to buty o tym samym numerze japońskim różnią sie pozostałymi zależnie wg markiNagor pisze:W numeracji zdarzają się jeszcze większe różnice. Najlepiej patrzeć na długość wkładki w centymetrach (powinni być na metce), choć i centymetry potrafią się różnić...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może się czepiam, ale miałem w rękach testowany but i słowo "lekki" nijak nie chciało przejść mi przez usta.
Czy ktoś wie ile to to waży w standardowym (43) rozmiarze? Lub chociaż w wersji testowanej?
Czy ktoś wie ile to to waży w standardowym (43) rozmiarze? Lub chociaż w wersji testowanej?
napieraj.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
385 gramów. Ale Beata jest mocna więc dla niej wszystkie buty są lekkie. 

-
- Zaprawiony W Bojach
Mam zamiar zakupić Trabucco Wr 12 na ten sezon, ale naszła mnie mała wątpliwość. Z artykułu Beaty opisującym model Wr11 wynika, że są to buty dla lżejszych biegaczy, natomiast WR12 w katalogu butów jesienno-zimowych znalazł się w kategorii powyżej 85kg. Czy ważąc powyżej 85kg nie zrobię sobie w nich krzywdy? Nogi mam już dość mocne (2x w tygodniu sala z lekkoatletami) i biegać w nich będę wyłącznie po lesie ew po ośniezonej bieżni? Proszę o szybka poradę lub zaproponowanie modelu traialowego dla neutrala lub lekkiego pronatora powyżej 85kg do 450pln?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
Kupuj śmiało 11. Podobnie jak 12 są to buty również dla biegaczy powyżej 85 kg. Jak zaczynałem biegać to miałem 93 kg i WR11 świetnie się sprawowały. Z tego co pamiętam w zestawieniu butów (nie mogę teraz tej tabelki znaleźć) WR11 były w kategorii powyżej 85 kg.jumper pisze:Mam zamiar zakupić Trabucco Wr 12 na ten sezon, ale naszła mnie mała wątpliwość. Z artykułu Beaty opisującym model Wr11 wynika, że są to buty dla lżejszych biegaczy, natomiast WR12 w katalogu butów jesienno-zimowych znalazł się w kategorii powyżej 85kg. Czy ważąc powyżej 85kg nie zrobię sobie w nich krzywdy? Nogi mam już dość mocne (2x w tygodniu sala z lekkoatletami) i biegać w nich będę wyłącznie po lesie ew po ośniezonej bieżni? Proszę o szybka poradę lub zaproponowanie modelu traialowego dla neutrala lub lekkiego pronatora powyżej 85kg do 450pln?
Adam wcześniej wspomniał, że dla Beaty wszystkie buty są lekkie bo jest mocna. Dodatkowo jak na buty trailowe Trabucco nie są aż tak pancerne i nawet mają przyzwoitą amortyzację.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki!
Pytanie nieaktualne. Zdecydowałem się na Wr12. O wrażeniach napiszę..
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
12 wygląda identycznie jak 11. Z opisu wynika, że dodali gore-tex. 11 była bardziej oddychająca ale też trochę bardziej przemakająca (mi jakoś moje 11 nie chciały przemoknąćjumper pisze:Dzięki!

Na pewno będziesz zadowolony, obojętnie czy to 11 czy 12

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: