Komentarz do artykułu Asics GEL Trabucco 11 WR

Andrzej58
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, że to 9 WR, ale z którego roku to już nie wiem.
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

technicznie to prawie ten sam but tylko wyglądem się różni , o jakość możesz być spokojny , sam widziałeś w teście ,że bardzo dobre recenzje zebrał , nic tylko biegać póki jeszcze ciężki teren jest
Tomek
Andrzej58
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się tylko nad rozmiarem. W Salomonach mam 42 i 2/3 tu mam 43.5. Czy to możliwe, aby była aż taka różnica w numeracji. W Asics Gel Precede WR mam 42,5, ale muszę zakładać cienką skarpetę (mogłoby być 43). Nie mogłem przymierzyć 43, bo nie było. Zaryzykować? Źle nie jest tylko mam wrażenie wysokiej poduszki pod palcami, ale może w tym modelu tak jest? Cena chyba jest atrakcyjna.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W numeracji zdarzają się jeszcze większe różnice. Najlepiej patrzeć na długość wkładki w centymetrach (powinni być na metce), choć i centymetry potrafią się różnić...
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:W numeracji zdarzają się jeszcze większe różnice. Najlepiej patrzeć na długość wkładki w centymetrach (powinni być na metce), choć i centymetry potrafią się różnić...
długość wkładki w cm to japońska numeracja i jest na 99% butów i wg niej od lat kupuje buty i nigdy nie miałem problemów - za to buty o tym samym numerze japońskim różnią sie pozostałymi zależnie wg marki
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może się czepiam, ale miałem w rękach testowany but i słowo "lekki" nijak nie chciało przejść mi przez usta.
Czy ktoś wie ile to to waży w standardowym (43) rozmiarze? Lub chociaż w wersji testowanej?
napieraj.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

385 gramów. Ale Beata jest mocna więc dla niej wszystkie buty są lekkie. :)
nx7400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tym WR to ściema. W zroszonej trawie zamakają jak buty bez WR - chyba że WR znaczy tu coś innego... Odczyn Wassermana? ;-)
nx7400
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam zamiar zakupić Trabucco Wr 12 na ten sezon, ale naszła mnie mała wątpliwość. Z artykułu Beaty opisującym model Wr11 wynika, że są to buty dla lżejszych biegaczy, natomiast WR12 w katalogu butów jesienno-zimowych znalazł się w kategorii powyżej 85kg. Czy ważąc powyżej 85kg nie zrobię sobie w nich krzywdy? Nogi mam już dość mocne (2x w tygodniu sala z lekkoatletami) i biegać w nich będę wyłącznie po lesie ew po ośniezonej bieżni? Proszę o szybka poradę lub zaproponowanie modelu traialowego dla neutrala lub lekkiego pronatora powyżej 85kg do 450pln?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
rafa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jumper pisze:Mam zamiar zakupić Trabucco Wr 12 na ten sezon, ale naszła mnie mała wątpliwość. Z artykułu Beaty opisującym model Wr11 wynika, że są to buty dla lżejszych biegaczy, natomiast WR12 w katalogu butów jesienno-zimowych znalazł się w kategorii powyżej 85kg. Czy ważąc powyżej 85kg nie zrobię sobie w nich krzywdy? Nogi mam już dość mocne (2x w tygodniu sala z lekkoatletami) i biegać w nich będę wyłącznie po lesie ew po ośniezonej bieżni? Proszę o szybka poradę lub zaproponowanie modelu traialowego dla neutrala lub lekkiego pronatora powyżej 85kg do 450pln?
Kupuj śmiało 11. Podobnie jak 12 są to buty również dla biegaczy powyżej 85 kg. Jak zaczynałem biegać to miałem 93 kg i WR11 świetnie się sprawowały. Z tego co pamiętam w zestawieniu butów (nie mogę teraz tej tabelki znaleźć) WR11 były w kategorii powyżej 85 kg.
Adam wcześniej wspomniał, że dla Beaty wszystkie buty są lekkie bo jest mocna. Dodatkowo jak na buty trailowe Trabucco nie są aż tak pancerne i nawet mają przyzwoitą amortyzację.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki!
Pytanie nieaktualne. Zdecydowałem się na Wr12. O wrażeniach napiszę..
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
rafa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jumper pisze:Dzięki!
Pytanie nieaktualne. Zdecydowałem się na Wr12. O wrażeniach napiszę..
12 wygląda identycznie jak 11. Z opisu wynika, że dodali gore-tex. 11 była bardziej oddychająca ale też trochę bardziej przemakająca (mi jakoś moje 11 nie chciały przemoknąć ;) ).
Na pewno będziesz zadowolony, obojętnie czy to 11 czy 12 ;)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem 10 WR i sprawują się świetnie. Ważę 85kg. Przy okazji to but nazywa się Trabuco, a nie Trabucco jak Nabucco ;)
kumiko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś orientuje się jaka gwarancję daje Asics na te buty?
Po roku biegania przetarte są wewnętrzne ścianki butów-z boku przy pięcie.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kumiko pisze:Czy ktoś orientuje się jaka gwarancję daje Asics na te buty?
Po roku biegania przetarte są wewnętrzne ścianki butów-z boku przy pięcie.
Zależy gdzie kupiłeś.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ