z róznymi czasami uśredniania - 60s, 15s, 5s, oraz RR
tego rzeczywiście nie ma...

i rzeczywiście wskazuje o trochę innym zastosowaniu ... bo w końcu chyba dla amatora biegowego wystarczy te "Standardowe" 15 sekund z "przesównym oknem" - garmin tak chyba robi ... czyli aktualizuje wyświetlacz co kilka sekund... ale zlicza uderzenia z jakiegoś większego okna...
- nie wiem jak doĸladnie bo nie znalazłem u nich takiej informacji - a wnioskuję to z tego jak się zachowuje
np 5 minut biegu z przerwą potrezbna na spadek tętna do zakładanego poziomu
nie ustawisz tego z zegarka... ale spokojnie zbudujesz taki trening w oparciu o GTC
- "triger" przechodzenia do kolejnego elementu zaplanowanego treningu
to np. spadek tętna poniżej jakiejś granicy, określony czas, określony dystans..., naciśnięcie przycisku...
czyli garmin też może zapikać jak wystarczająco odpoczniesz... i znowu kazać ci "zapierd..." znaczy się ćwiczyć
musisz tylko trening zaplanować w domu, a potem już garmin będzie cię prowadził od jednego elementu do kolejnego zgodnie z tym co sobie założyłeś
(nigdy z tego nie korzystałem bo za cienki ze mnie bolek ale takie możliwości są)
oczywiście można takie "cykle" dowolnie zapętlać i robić po kilka różnych w jednym treningu.
Overtraining test - czyli test przetrenowania (ewentualnie niedotreniowania)
to tak na szybko - Suunto ma inne funkcjie - EPOC i TrainingEffect
no nie mam pojęcia nawet co to jest... ale rzeczywiście nic takiego nie ma... - żadnych automatów które coś by oceniały... - trzeba sobie samemu poatrzeć na wykresik i zobaczyć co się dzieje z tętnem, prędkością i bóg wie czym jeszcze - a to niewątpliwie wymaga wiedzy niestety...
choć z drugiej strony - nie znajdziesz tego w zegarku ale np. taki SportTrack już policzy ci TRIMP - czyli chyba coś podobnego do EPOC - z tym że sam będziesz musiał zinterpretować wynik względem swojej formy - ale łatwo ocenisz czy mocniejszym treningiem dla Ciebie było 4x2000 czy 3x3000m bo jakiś tam wykresik ci to narysuje.
///
a jeszcze napiszę że nowy garmin ma mieć w końcu wbudowany barometr - (do dokładnego określania wysokości) - a to kolejny krok w stronę gonienia konkurencji - bo chyba inni już mieli takie cuda wcześniej.