Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze:Ja jestem wyznawcą zasady że długie wybiegania nie mają sensu, przynajmniej na moim poziomie wytrenowania, tak więc po prostu ich nie robię. A co będzie działo się na maratonie? Nie wiem, zobaczymy 3 maja. Do 25-30km myślę że nie będzie problemów a następnie będzie walka. Nie wiem czy zaglądać dalej do tego wątku bo coraz mniej tu optymistycznie... A pewnie im bliżej będzie startu tym będzie gorzej i będzie się pojawiać coraz więcej niepewności na forum.
jak to coraz mniej optymistycznie!? Ja cały czas robię życiówki a silesii na perno nie odpuszczę, choćbym miał sie doczołgać :hej:
PKO
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

troszkę optymizmu panowie...jeszcze wczoraj podczas półmaratonu warszawskiego na 15km mówiłem sobie jaki maraton...na co ja sie porywam... jak nie czuje ciała jak trace oddech a pozostało jeszcze do mety ponad 6km...wytrzymałem...nawet podbieg na Sanguszki mnie nie złamał podbiegłem bez spaceru choć wielu szło,myślałem ze to już koniec ale człapałem jeszcze te trzy straszliwe i cudowne km a gdy już widziałem białą bramke zacząłem finisz,zerwałem sluchawki z uszu i gnałem ile mogłem jakbym biegł na pierwsze miejsce i tylko słuszałem z boków szybciej szybciej dasz rade....
bartess......twardym trza byc nie miętkim i nie gadaj bzdur.....drugie zdjęcie dedykluje Tobie...bo szczerze to dzieki Tobie wlazłem na ten temat i siedze w nim od paru miesiecy.....
.............................................
tak zaczynałem
.............................................
Obrazek
............................................
a tak konczyłem panie bartess
...........................................
Obrazek
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście grymas na twarzy rewelacyjnie pokazuje że spacerek to nie był. Pozytywne myślenie i odrobina odwagi są ważne, nawet jak coś ma nie wyjść tak jak się to wymarzyło to lepiej spróbować niż później żałować że w ogóle się nie spróbowało. Stary banał to jest ale bardzo prawdziwy. Przecież nawet jak coś nie wyjdzie, nawet jak przyjdzie zejść z trasy to świat się nie skończy i bieganie przynajmniej w moim przypadku również nie - wręcz przecwnie ewentualna porażka potrafi rewelacyjnie zmotywować do dalszej pracy nad sobą.

To ja dla równowagi dodam zdjęcie optymistycznego sposobu finiszowania, kiedy na rynku tak się rozpędziłem, że miałem problemy z zahamowaniem do szczytywania kodów z numerków(ja to ten który nieskutecznie próbował uciec z kadru). Jeszcze można dodać że autor wybrał świetny kadr - ktoś mógłby pomysleć że już maraton przebiegłem ;).

Obrazek
Adar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dla mnie ten półmaraton (warszawski) był debiutem i zarówno sprawdzianem jak to się takie rzeczy biega. Jeszcze jakoś w grudniu chciałem wziąć udział w maratonie w Krakowie, ale po którymś tam wybieganiu stwierdziłem, że jeszcze nie czas na to - zatem maraton na jesieni, a teraz półmaraton.
I dobrze, że tak zrobiłem :) Generalnie popełniłem masę błędów - nie wypocząłem należycie, nażłopałem się przed biegiem, przez co nie rozpocząłem komfortowo ;), za ciepło się ubrałem no i nie zabrałem własnego picia, bo myślałem, że to na trasie wystarczy. I pewnie zacząłem ciut za szybko. I w ten sposób na 17 km się wypaliłem. Złapała mnie kolka, której nie mogłem zwalczyć, zaczęło boleć mnie kolano. Tak się doczłapałem do podbiegu i punku z wodą, gdzie musiałem przejść do marszu. I oczywiście znowu się nażłopać (i to jeszcze powerride, po którym zrobiło mi się niedobrze :) ) Powiem szczerze, że pojawiły mi się myśli, aby zejść z trasy. Na szczęście po podbiegu przeszła kolka i bół w kolanie, więc kopnąłem się w tyłek i dobiegłem do mety z czasem netto 2.01.37 , z czego jestem cholernie dumny :D Teraz tylko porządny trening i spotkamy się na maratonie w Warszawie i na półmaratonie w pile, gdzie zamierzam złamać 2h! Chyba ponownie zakochałem się w bieganiu :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

fanx nieźle :-) szkoda że nie widziałeś mojej foty z mety ostatniej 15 :-) na maratonach mam w galerii zapraszam :-)

dziś w planie 14 km z podbiegami

za 3 tyg maratonik wg tego kalkulatorka http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=44&id=303 z moim czasem z 15 - nastki jestem w stanie przebiec 3:25:27 heh gdyby to było takie proste :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

CHOLERA _ POMYLIŁEM „Wyślij” z „Podgląd” i poszło nieskończone ;-).
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 12:47 przez Bartess, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bartess mam nadzieję, że przynajmniej na połówkę w Katowicach się skusisz ;-)

Adar gratulacje, przede wszystkim tego, że nie zszedłeś!

piter82 te kalkulatory chyba są poj... wychodzi mi 3:07 :orany:

Dziś spokojne 12 km w tempie 5:07 - świetnie się biega w ładną pogodę bez śniegu i błota pod nogami ;-) Jestem pozytywnie naładowany niedzielnym startem na końcówkę treningu przed Silesią.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

To chciałem napisać:
Josina nie napisałem, że opuszczam wątek na zawsze :-).
Ssokolow co nas nie zabije to nasz wzmocni. Chyba ;-).
Pikkot chyba Cię nie pytałem o medal, ale może po prostu nie pamiętam, bo byłem równie zmęczony jak wku....ny (albo odwrotnie).
Fanx pochwal się czasem. Ile masz lat? Bo wyglądasz na seniora tego forum obok Jakuba738 i mnie - reszta to koty :ble:. Ciszy mnie, że „mój” wątek tak dobrze na Ciebie wpływa. Jak chcesz zobaczyć mój finisz w 4Energy, to w fotomaraton.pl poszukaj filmiku dla zawodnika 829 (koniecznie z głośnikami ;-)).
Na innym forum ktoś napisał, że w Żywcu suma przewyższeń to 235m.
Adar witaj :-).

A co u mnie? (jak w tej reklamie Powerride: „Piłeś, padnij, poleż” czy jakoś tak ;-)). Dobra. Poważniej. Głowa już zimna. Po wczorajszej wizycie u doktorka, który sam nie wie co mi jest (teraz jest na etapie podejrzeń o alergię) i po spokojnych rozważaniach zdecydowałem się już na odpuszczenie SM. Maraton to nie matura i jak to przełożę na później to mi się nic nie stanie. Najlepiej to opisał Jakub738 „że trzeba mierzyć siły na zamiary”.
Dzięki za słowa wsparcia, ale nie dramatyzujcie :ble:. Tak jak pisałem mam DOPIERO 33 lata (np. w Żywcu większość przecież była starsza ode mnie, a kategoria M30 prawie zawsze jest najliczniejsza), biegam od niecałych dwóch lat i jest cool. Fajnie, że Wy macie możliwość wystartowania w maratonie - będę trzymał za Was kciuki i dopingował Was. U mnie wygląda na to, że muszę po prostu dłużej popracować na swój sukces. Widocznie mam mniej biegowego talentu niż Wy, ale czy mam z tego powodu robić tragedię? Nie zapominajcie po co biegamy. Nie wiem jak u Was, ale u mnie dalej tylko i wyłącznie 4fun! I to się liczy! A nie to, czy wystartuję w tym czy siamtym maratonie, połówce czy czymś tam. Pokornie poczekam na swoją kolej i mam nadzieję, że jeszcze w nie jednym maratonie wspólnie pobiegniemy i że wtedy Wy mnie będziecie dopingować i wspierać Waszym doświadczeniem, a nasza biegowa znajomość, czy nawet przyjaźń potrwa dekady, do przysłowiowego „póki śmierć nas nie rozłączy” :hej:.

Ostatnio w radiowej trójce leci fajny kawałek śpiewany przez Grabowskiego. Refren dość dobrze oddaje mój stan, a brzmi tak: „Jest dobrze, jest dobrze, ale nie najlepiej jest”.

Pozdrawiam.
Ps.: Kurcze, ale w osobiste głębiny poleciałem ;-).
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

josina pisze:bartess mam nadzieję, że przynajmniej na połówkę w Katowicach się skusisz ;-)
Ja od wczoraj na gg wbijam mu do głowy, żeby się przynajmniej na polówkę zgłosił, bo mu to tylko na dobre może wyjść. Mam nadzieję, że ostatecznie zobaczymy się wszyscy w Katowicach, niezależnie od tego, jaki kto dystans będzie biegł. Pomóżcie mi go przekonać. Jak nie to sam go zarejestruje, zapłacę za niego i siłą go przywiozę do Katowic i jeszcze psy za nim puszcze, żeby ten półmaraton przebiegł :hej:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

josina pisze:
z jakiego czasu to mierzysz? mi z czasu na 15 km tyle maraton wyszedł
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piter82 pisze:
josina pisze:
z jakiego czasu to mierzysz? mi z czasu na 15 km tyle maraton wyszedł
z niedzielnego wyniku połówki - bo chyba najlepiej z najnowszego (z wyniku na 11 km wychodzi mi 3:10, ale to było 5 tygodni temu)
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dzisiaj ostatecznie postanowiłe, że jade do Dąbrowy 5 kwietnia. Będzie to taki ostateczny sprawdzian przed Silesią. Muszę się tylko w sobie zebrać i lecieć równiutko 5:40/km (będzie mnie rwało żeby biec szybciej) bo w takim czasie chcę zrobić maraton. Jeśli biegnąc takim tempem połówke będę na mecie czuł się w miarę dobrze, to będę raczej spokojny przed maratonem, jesli nie .... to czeka mnie ciężki kwiecień :bleble:
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i klamka zapadła, kasa poszła - widzimy się 3 w Katowicach - nieważne czy na połówce czy na całym ;).
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Dzisiaj nareszcie pogoda typowo wiosenna az chce sie zyc, przebieglem sobie 15 km po 4.30 i tego mi brakowalo :bleble: nie ma to jak bieg w koszulce z krotkim rekawem,choc jak mijalem spacerujacych po lesie to niektorzy poubierani jak w srodku zimy i na moj widok krecili glowami :hahaha: . Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zakończyłem biegowo marzec - 19 biegów, 255 kilometrów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ