Buty do biegania proszę o pomoc bo mam sporo wątpliwości.

liściu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jako, że trafiłem na stronę przypadkiem postanowiłem skorzystać. Może to coś pożytecznego przyniesie mi. Przeczytałem artykuł o doborze butów i wyszło mi że mam częściowo stopę normalną a w niewielkim stopniu przypomina tą w stronę supinacji.

Problem polega na tym, że prawą stópkę mam krótszą od lewej i do tego kończyna prawa jest niestety ciut krótsza. I prawa noga ma tendencję do schodzenia do środka, to chyba się nazywa zaburzenie profanacji stóp czy jakoś tak to tyle jeśli chodzi o specyfikę. Nie wiem czy da się coś dobrać.

Chodzi o to że chciałem biegać rekreacyjnie coś koło 4km max na 2 dni w tygodniu. Myślałem o nike free 5.0, ale nie wiem czy to dobry wybór. Nie chciałbym nadwyrężać stawów i robić to bezpiecznie stąd mój post. Co powinienem wybrać a jakie modele unikać może macie jakieś porady dla takiej osoby jak ja?

Nawierzchnie to zwykły park w Warszawie. Czyli asfalt chodnik i trawa z piachem.
PKO
misiek12345
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cóż... nie podałeś wagi i zakresu cenowego... Co do różnej długości nóg... tutaj nic chyba nie poradzisz. Skoro jesteś lekkim supinatorem średniej wagi to ja z całego serca polecam Pumy Complete Eutopia, chociaż trochę się cenią (wystarczy jednak mieć szczęście na konkursach bieganie.pl :bleble: ). Ogólnie na pierwszy rzut oka te Nike Free mnie nie pociągają... Jeśli chodzi ci o buty tańsze, to polecałbym ci np. Jomy - tanie, a dobre, troszkę w nich przebiegłem...
liściu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no może inaczej, cenowo chciałem nie więcej wydać niż 200zł bo po prostu to jest tylko dla mnie samego w celach kondycji, nie chcę biegać zawodowo itd. Bardziej preferuję grę w kosza i tylko dlatego chcę biegać by zwiększać wytrzymałość. Co do butów free 5.0 mogę mieć za 130zł dlatego o nich myślałem.

A czy spinuję czy nie to już sam nie wiem bo po prostu kostki mi wchodzą do środka czyli niby kolana też więc wychodzi na to że to nie supinator.

moja waga to obecnie 72kg ale myślę że do końca roku wyrobie ponad 80kg jesteś w trakcie budowania swojej wagi na siłowni :bum:

Co o tym sądzicie wszystkim?
liściu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ASICS ADVENTAGE OC

czy te buty nadały by się do tak rekreacyjnego biegania?
misiek12345
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cóż... otworzyłem pierwszą stronę i zobaczyłem info przeznaczenie: Tenis... Cóż, to nawet nie o to chodzi że nie będą, bo od biedy w nich pobiegasz, ale równie dobrze możesz biegać w zwykłych halówkach :ble: Osobiście naprawdę polecałbym ci buty firmy Joma, tyle że ciężko je dostać (raczej tylko w necie...), ale są tanie, a dobre (nie płacisz za logo :bum: )... Dokładnych modeli ci nie podam, bo nie znam aktualnej oferty... Poczekaj na kogoś bardziej kompetentnego :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ