Tak jak w temacie. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego po jakim czasie ew. ilu przebiegniętych km zmieniacie buty ?
Ja w swoich Nike Vomero 3 pokonałem ok 1.5k km i niestety zrobiła się w nich dziura w wewnętrznej stronie siatki

1,5k to wystarczająco. Uszkodzenia mechaniczne + odczuwalne braki amortyzacji. Jeżeli biegasz po asfalcie to powinieneś odczuć różnice po wymianie buta. Stawom będzie lżej. Wiadomo są buty, które wizualnie wytrzymają i 3k. Ale czy to bezpieczne? Raczej nie. Imo zdrowie jest najważniejsze.Rayden pisze:Jeśli podobny temat już był, przepraszam i proszę usunąć.
Tak jak w temacie. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego po jakim czasie ew. ilu przebiegniętych km zmieniacie buty ?
Ja w swoich Nike Vomero 3 pokonałem ok 1.5k km i niestety zrobiła się w nich dziura w wewnętrznej stronie siatki
ja ostatnio wymyśliłem nowy sposób używania butów - kupiłem 3 różne pary i tak biegam codziennie w innych - wydatek jednorazowy troche większy ale buty starczą na dłużejRayden pisze:Jeśli podobny temat już był, przepraszam i proszę usunąć.
To jest dobry pomysł ja myślę żeby biegać kilka razy w tygodniu a w środku tygodnia założyć buciki z troszkę niższej półki tak żeby odpoczęły te drugie. Ale wydaje mi się że jeżeli ktoś robi przynajmniej jeden dzień przerwy pomiędzy wybiegami i np. idzie w innych bucikach na tenisa czy coś innego to te buty tak szybko sie nie zajadą. Buty dla biegaczy są tak zrobione że jeżeli się je właściwie używa itd. to są praktycznie niedozajechaniagasper pisze:ja ostatnio wymyśliłem nowy sposób używania butów - kupiłem 3 różne pary i tak biegam codziennie w innych - wydatek jednorazowy troche większy ale buty starczą na dłużejRayden pisze:Jeśli podobny temat już był, przepraszam i proszę usunąć.
Ja w swoich Nike Vomero 3 pokonałem ok 1.5k km i niestety zrobiła się w nich dziura w wewnętrznej stronie siatkia i nogi nie uzależnią się od jednych