Komentarz do artykułu Przełaje 2009 okiem kibica i redaktora
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Może i tamci startowali w mocnym biegu w Zaganiu, ale ile on trwał? 20minut, 40? a Marcin w Bochni przez 12h się zmagał, ponadto 200m pod ziemią gdzie jest ograniczony dopływ tlenu. A może czas naszych wysyłać na obozy do kopalni soli, może pobyty w Szklarskiej są przereklamowane?
Ja w Bochni byłem i większość co była się ze mną zgodzi że jeden po takim biegu dojdzie w tydzień, inny w miesiąc i nikt mi nie powie że taki bieg 12h to dla zdrowia, bo równie dobrze mógł w tym czasie pobiec maraton klasyczny, ale gdyby te Mistrzostwa były z dwa tygodnie wcześniej to można sądzić że Marcin wygrałby zarówno 4km jak i miałby szanse wygrać też 10km.
Ja w Bochni byłem i większość co była się ze mną zgodzi że jeden po takim biegu dojdzie w tydzień, inny w miesiąc i nikt mi nie powie że taki bieg 12h to dla zdrowia, bo równie dobrze mógł w tym czasie pobiec maraton klasyczny, ale gdyby te Mistrzostwa były z dwa tygodnie wcześniej to można sądzić że Marcin wygrałby zarówno 4km jak i miałby szanse wygrać też 10km.
Żyje po to, by biegać
- primo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
W tej sprawie również służęFREDZIO pisze: Mamy też nagrane trochę materiału filmowego - ale to nasz montażysta się musi za to zabrać a ja jestem chory i nie mam mu tego jak podrzucić.
primo
-
- Dyskutant
Hm Wygrał, bo był w tym dniu najlepszy albo najlepiej wykonał swoją taktykę biegu. Jeśli ktoś jest w gazie, mało kto go powstrzyma.. Tomek Szymkowiak już po biegu bodajże w Żaganiu mówił, że nie jest to, czego on sam oczekuje A na hali poleciał bardzo dobry wynik.. Jeśli chodzi o przełaje, to jest to jedna z najbardziej nieprzewidywalnych 'konkurencji' lekkiej atletyki.
PS: Nie odbieram mu tytułu ani nie myślę, że inni mieli gorszy dzień
PS: Nie odbieram mu tytułu ani nie myślę, że inni mieli gorszy dzień
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 07:29 przez czarekk_93, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Kontakt:
Drogi Krzyśku tak się składa, że Marcin Błaziński wracał z Olszyny zemną autem do domu i opowiadał troche o tym biegu w Bochni. Owszem był to wyczerpujący start, ale to że trwał 12 godzin nie znaczy, ze tyle biegał. Marcin mówił, że jadł mnóstwo batonów energetycznych i pił sporo izotoników. Po tych zawodach miał dwa dni przerwy, a potem do samego startu w Olszynie robił tylko rozbiegania. Tak, więc najwyraźniej ma na tyle mocny organizm, że zdążył się zregenerować do startu w MP. Co do Twoich wątpliwości na temat startu na 10km to odpowiem Ci, że na początku Marcin był zgłoszony na 10km, ale nie wystartował ponieważ nie zdążył odpowiednio wyleczyć kontuzji kostki, która go zresztą męczy już długi czas. Aha i myśle, że w swojej dobrej dyspozycji raczej by 10km nie wygrał, ale byłby wysoko, myśle, że miałby medal, z tym że to tylko gdybanie. Niepodważalnym faktem natomiast jest to, że to pogoda i warunki wpłynęły na wyniki, co zapewne wiedziałbyś gdybyś był w Olszynie.
Co do osoby Marcina, jest napewno bardzo mocny i myśle, że udowodni to wszystkim niedowiarkom i tym, którzy myślą, że miał farta w Olszynie na bieżni.
Pozdrawiam
Co do osoby Marcina, jest napewno bardzo mocny i myśle, że udowodni to wszystkim niedowiarkom i tym, którzy myślą, że miał farta w Olszynie na bieżni.
Pozdrawiam
Nazywam się Kamil Kędzierski
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Dzięki za wyjaśnienia. Licze że Marcin długo podtrzyma pasmo zwycięstw
Żyje po to, by biegać
- Brenek
- Dyskutant
A teraz z innej beczki:)
Dziękuje świetnym reporterom bieganie.pl za super fotki:) naprawdę kawał dobrej roboty wykonaliście:) Szacunek dla Was:)
Serdecznie pozdrawiam Breszka Michał
Dziękuje świetnym reporterom bieganie.pl za super fotki:) naprawdę kawał dobrej roboty wykonaliście:) Szacunek dla Was:)
Serdecznie pozdrawiam Breszka Michał
Breszka Michał - biegi średnie i długie
-
- Zaprawiony W Bojach
obejrzałem całą galerię
walka , emocje , pot, łzy, upadki
mina Henia na mecie mówi wszystko
gratulacje za ten reportaż zdjęciowy ,jest bardzo jakościowy
walka , emocje , pot, łzy, upadki
mina Henia na mecie mówi wszystko
gratulacje za ten reportaż zdjęciowy ,jest bardzo jakościowy
Tomek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to dobrze że jest ok, dzięki za pochwały.
Primo - skorzystałbym ale na miejscu mi łatwiej przekazać montażyście kamerę. To już będzie trochę opóźnione ale pokaże te zawody z innego punktu widzenia.primo pisze:W tej sprawie również służęFREDZIO pisze: Mamy też nagrane trochę materiału filmowego - ale to nasz montażysta się musi za to zabrać a ja jestem chory i nie mam mu tego jak podrzucić.
- primo
- Stary Wyga
- Kontakt:
Hmmm, a po co kamerę. Ja cały sprzęt mam, wystarczy wysłać kasetkę DV.FREDZIO pisze:No to dobrze że jest ok, dzięki za pochwały.
Primo - skorzystałbym ale na miejscu mi łatwiej przekazać montażyście kamerę. To już będzie trochę opóźnione ale pokaże te zawody z innego punktu widzenia.primo pisze:W tej sprawie również służęFREDZIO pisze: Mamy też nagrane trochę materiału filmowego - ale to nasz montażysta się musi za to zabrać a ja jestem chory i nie mam mu tego jak podrzucić.
primo
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale ja nie mam kasety DV ale twardy dysk.
- primo
- Stary Wyga
- Kontakt:
A szkoda, szkoda. Można by pokusić się o jakiś fajny skrót.FREDZIO pisze:Ale ja nie mam kasety DV ale twardy dysk.
primo
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Będzie, już przekazałem montażyście.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jest na stronie głównej. Część I
- primo
- Stary Wyga
- Kontakt:
Żaden artykuł, a nawet 1000 zdjęć nie przebiją fajnego, treściwego filmiku - jak dla mnie super.FREDZIO pisze:Jest na stronie głównej. Część I
primo