Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Organizator musi zapewnic bezplatny nocleg taki jest wymog,lepiej przyjechac dzien przed biegiem i odebrac pakiet startowy bo w dniu imprezy biuro zazwyczaj czynne jest pare godzin a tylko zamieszanie i zamiast myslec o biegu czlowiek stoi w kolejkach.
Jeżeli chodzi o pracę biura zawodów, to w 2008r nie było problemów i kolejek. W 2007 nie siedziałem w biurze, ale przed startem były wielkie kolejki. Zachęcam do przyjechania w sobotę. Będzie można się spokojnie i bezstresowo zapisać, przejść po expo, posiedzieć na Pasta Party. W niedziele będzie można spokojnie zjeść śniadanie i się rozgrzać.
O co chodzi z tym wymogiem zapewnienia noclegu? To z regulaminu wzięte?
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pikkot co do noclegu zacytuje-"Uchwala Walnego Zebrania Czlonkow PSB w Spale-swiadczenia dla zawodnikow-zawodnik powinien miec zapewnione nastepujace swiadczenia-(...)-zabezpieczyc zawodnikom nocleg na podlodze w sali sportowej(obowiazkowo bezplatnie) i szatnie a w niej mozliwosc umycia sie i przechowania odziezy w workach dostarczonych przez organizatora.-noclegi w internatach,hotelach powinny byc obowiazkowo platne przez zawodnika.
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pikkot o jakim biegu mowisz bo nam chodzi o Silesie
Obrazek
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi też chodzi o Silesie. Ale nie wiedziałem, że jest coś takiego jak PSB. Poszukałem co to, teraz już wiem, że chodzi o ich zalecenia przy organizacji biegu.

Jedzie ktoś z was do Żywca?
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

pikkot pisze: Jedzie ktoś z was do Żywca?
Ja może pojadę, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjąłem. Zdecyduję na dzień albo dwa przed biegiem.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Organizator musi zapewnic bezplatny nocleg taki jest wymog,lepiej przyjechac dzien przed biegiem i odebrac pakiet startowy bo w dniu imprezy biuro zazwyczaj czynne jest pare godzin a tylko zamieszanie i zamiast myslec o biegu czlowiek stoi w kolejkach.
dokładnie :-) ja jak tylko jest możliwość odbieram zawsze wcześniej pakiecik :-) tak sobie właśnie podliczam i na ten rok będzie 12 startów w tym 3 biegi górskie i 4 maratony :-) na Krakowski Maraton się chyba nie zdecyduje, za rok zostawie go sobie :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Chwilę mnie nie było, a panienki już się kłócą :bum:
Noga już w porządku viprosal działa :)
NIechciało mi się jak nie wiem, ale od razu jak wyszedłwm w dresiku to wiedziałem czego mi brakowało :D

Wczoraj 8km 52:31 (6'34")
SKiB
1,9km - 14:49 (7'48") PROSTA
KLAPS
6,1km - 37:42 (6'11")
Rozciąganie+KLAPS+ĆSO

Dziwny był wczorajszy trening.
Jak odrazłem wybiegłem z domu puls 230, przez jakiś czas. Wziąłem niżej pulsometr i było ok. Wiatr wiał cały czas, w połowie zaczęło zacinać śniegiem. Wydawało mi się, że czas będzie tragedia, a tu taki progres :D
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dziś odrabiałem zaległy trening i okazało się to jednym z najfajniejszych ostatnio. 13 km, z tego ok. 8,5 km w lesie. No i to w lesie... śniegu po kostki, albo i więcej, ścieżki "dziewicze" - tak jeszcze tej zimy nie miałem. Super bieganie, choć wymagające trochę więcej wysiłku. Wyszło to w średnim tempie 5:30, ze średnim HR 148.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejne piękne moje zdjęcie z Powitania Wiosny :) http://picasaweb.google.com/powitaniewi ... 6046452402

A tutaj linki do kolejnej serii zdjęć z zawodów, może ktoś się znajdzie:
http://picasaweb.google.com/powitaniewi ... directlink
http://picasaweb.google.com/powitaniewi ... directlink

Biegowo u mnie dzisiaj bardzo dobrze, czuję że forma jest teraz pozostaje tylko czekać do niedzieli i liczyć że pogoda będzie lepsza bo przy takiej jak dziś będzie naprawdę ciężko zdziałać cuda.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:Bartess, nawet nie żartuj, doniosę Cię na plecach, jak będzie trzeba, a myslę, że koledzy z forum też pomogą. :bleble: jeden za wszystkich wszyscy za jednego! Jesli Ty mimo choroby przyjechałes do Katowic to jakże mamy Cię zostawić?!
Jacusiu wzruszyłeś mnie niemal do łez! Agnieszko, Jacusiu - dzięki za wsparcie.

Elendil1985 też tak czasami mam, że mi się strasznie nie chce, ale z trenigu rezygnuję niezwykle rzadko z tego powodu. A jak już wyjdę, to się dziwię jakim cudem mogło mi się nie chcieć ;-).

Josina widzę, że systematycznie i konsekwentnie realizujesz treningi.

Rapacinho na tej fotce widać, że dałeś z siebie wszystko.

Jeżeli się do popołudnia pogoda nie sp....., to może dziś se potruchtam. Podobno od godziny jest wiosna. Sie pytam: gdzie ona, do cholery!?
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzisiaj kupilem sobie obiecane za złamanie na Powitaniu Wiosny 1:15 NOWE buty :bleble: Dali mi, jako staremu i chyba tez stałemu klientowi 50 zł zniżki - zamiast 300 zapłaciłem 250.
Miałem zamiar od razu je ubrać i odrobić wczorajszy trening w lesie... ale jak już je miałem na nogach, takie nowiutkie i czyściutkie, i popatrzyłem jak jest za oknem to zrobiło mi się ich szkoda :jatylko: wiem, że i tak za kilka dni będą uwalone jak poprzednie ale jakoś tak szkoda mi ich...
Pobiegne wieczorem i nie po lesie ale po asfalcie, przynajmniej nie bedę widział jak się stopniowo brudzą a po powrocie zobaczę "efekt" końcowy:hejhej:
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Dzisiaj przebieglem sobie 20,8 km po 4,45/km,po niedzielnym biegu powitania wiosny czuje sie jak kaleka ciagle jakies partie miesni daja o sobie znac:do wczoraj bolaly mnie uda a dzisiaj jeszcze posladki :hahaha: wrazenie mam takie jakbym dostal serie 20 zastrzykow naraz,jeden bieg a problemow cala kupa. Jutro czeka mnie szkolenie motywacyjne w firmie :chlip: kilka godzin sluchania o niewiadomo czym. A co do zdjec z Powitania Wiosny smiesznie wygladam jak tak biegam :hej: Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

nie chce nic mówic ale zdjecia z linków powyzej z Powitania Wiosny są chyba lepsze niz te z fotobiegu, chodzi o ujęcia
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dziś zamówiłem sobie w Decathlon (zamówiłem, bo koniec serii i nie ma już w Lublinie mojego rozmiaru) nowe Asicsy Gel Stratus 2 - dobrze mi się w nich biega i choć przegapiłem wyprzedaż to zdecydowałem się kupić sobie na zapas, bo moje już dobijają do 900 km i pewnie po Silesia Marathon będę zmuszony do zmiany i tak (swoją drogą dziwne, że wyprzedaż jest za 199 pln, a potem wraca do ceny starej czyli 229 pln - ale i tak tanio jak na taki bucik)
A poza tym zaszedłem do Empiku po nowy numer Biegania - dopiero drugi, który mam w rękach i wciąż mam mieszane uczucia odnośnie gazetki.
Jutro 21 km bez względu na pogodę.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj jutro będzie się działo :) Teoretycznie najważniejszy dla mnie bieg na wiosnę, to do tego biegu głównie się przygotowywałem, choć trochę te przygotowania się rozsypały w pewnym momencie i nie wyglądało to tak jakbym chciał. Forma jednak przyszła w najlepszym momencie, w zeszłym tygodniu na biegu Powitanie Wiosny gdzie czułem się rewelacyjnie, ostatnie treningi też wychodziły bardzo dobrze. Teraz tylko pozostaje potwierdzić to jutro, tylko i aż... Jutro karty będzie rozdawał wiatr, bieg odbywa się na pętli 3,530km, biegnie się niecałe 6 okrążeń po krakowskich Błoniach. Dwie proste są bardzo długie i na którejś z nich wiatr będzie wiał w twarz, jeśli będzie tak silny jak w ostatnich dniach to może być nie ciekawie. Wiem że jestem gotowy na czas 1:40h, ale przy złych warunkach taki czas będzie nierealny wtedy skupię się na wyniku w okolicach 1:45h. Zobaczymy jak to będzie jutro, liczy się przede wszystkim dobra zabawa i tego się będę trzymał :) Mam nadzieję że pogoda dopisze, bo wtedy pewnie można będzie liczyć na sporą grupę przypadkowych kibiców na całej trasie a to daje kopa :) Ciekaw jestem też jak ten bieg wytrzyma moja głowa, bo przebiec 6 okrążeń po trasie na której biegam przeważnie 4 razy w tygodniu po 1 kółku to może być problem, ale powalczymy :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ