Promocja - buty Puma w Intersporcie

Awatar użytkownika
basicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Na forum piszę pierwszy raz, więc proszę mnie od razu nie karać:P hehe Biegam od jakiś 4 miesięcy, jednak do tej pory nie zakupiłam sobie żanych porządnych butów biegowych i doszłam do wniosku, że już czas to zmienić. Bradzo ciekawa wydaje mi się promocja od 1 kwietnia w Intersporcie - Puma Complete Eutopia i Complete Concinnity. Cena jest znacznie niższa od stałej, poza tym można dostać gratis zestaw bielizny do biegania. Wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wydaje mi się, że jestem raczej silnym pronatorem, biegam najpierw na piętę, poza tym mam płaskostopie, a moja waga to coś koło 67 kg. Czy warto pokusić się na tę promocję i kupić buty raczej dla supinatorów? Czy będzie to miało wpływ na jakość biegu i moje zdrowie??
Może to głupie pytania, ale nie jestem doświadczona, a kupić, żeby kupić, to chyba też nie najlepsza opcja. Pozdrawiam!! :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z butami jest tak, że różnie bywa, jest tu trochę pronatorów, którzy w biegu, jak się okazuje, supinują. Dlatego niestety nie ma reguły. Sam dostałem w piątek Eutopię do testów i jestem zachwycony - pełen wypas, świetnie wyglądają, dobrze leżą na nodze, pod tym względem warto je mieć :) One maja taka kolorystykę, że w razie czego mogą służyć również do chodzenia, nie tylko do biegania. To taki prosty, klasyczny but, stonowane kolory, dobra amortyzacja.
Awatar użytkownika
basicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli brać Eutopię? :jatylko: :hej:
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Według mnie - warto. Ale najlepiej iść, przymierzyć, przebiec się trochę po sklepie i wtedy zdecydować.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Basicz - z tego co opisujesz żaden z proponowanych przez Pume butów w tym sezonie nie będzie dla Ciebie. Ewentualnie Tenos ale też po jakichś przymiarkach i testach ale on nie jest w ramach promocji.
Nagor jest biegaczem z trochę innej półki i dla niego Eutopia jest pewnie bardzo dobra, dla Ciebie myślę, że będzie zła.
Awatar użytkownika
basicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A już się cieszyłam...ehhh :lalala: W takim razie może macie jakieś propozycje do 150 zł?? Więcej raczej nie zamierzam wydawać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ