to okolica przyczepu więzadła rzepki- zakończenia m. czworogłowego, szczególnie potwierdza to fakt ekscentryki tego mięśnia czyli schodzenia ze schodów. Udaj się do lekarza, zrób diagnostykę, rozpocznij fizjoetrapię
Ok, ostatnio mam pecha, nontoper mnie jakieś drobne kontuzyjki łapią. Kolega w pierwszym poście doskonale opisał miejsce w którym również mnie coś ostatnio boli. Miałem przerwę ok 2 tyg. gdy zacząłem biegać znów, pierwszego dnia mnie coś zaczęło boleć w tym miejscu, właśnie przy schodzeniu ze schodów. Ale biegam dalej, buty zmieniłem, trochę przestało. Niestety dziś na siłowni (nie wiem jak się nazywa to ćwiczenie, polega na ściąganiu pięt do pośladków z obciążeniem, leżąc na brzuchu) poczułem dosyć mocny ból, na tyle ze nie mogłem dokończyć ćwiczenia, natomiast przysiady ze sztangą ok, po schodach chodzę i właściwie nie boli i o co chodzi?
Mógłby ktoś coś więcej napisać na temat
,,to okolica przyczepu więzadła rzepki- zakończenia m. czworogłowego" o co w tym chodzi? jak się to leczy? jakiekolwiek przydatne wiadomosci?