Bóle kolan i piszczeli - wizyta w klinikarahabilitacji.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tu są w ogóle ważne rady dla wszystkich biegających dziewczyn. Ewa powiedziała Uli to samo co myślę usłyszałaby większość z nich - że mają za słabe uda, że biodra relatywnie szersze od mężczyzn - i że te czynniki powodują nadmierne uciekanie kolana do środka w zgięciu w trakcie biegu.
Więc dziewczyny - pracujcie nad siłą nóg - pokażemy niedługo specjalny zestaw ćwiczeń - a narazie polecamy Ćwiczenia Stabilności Ogólnej.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1000
Więc dziewczyny - pracujcie nad siłą nóg - pokażemy niedługo specjalny zestaw ćwiczeń - a narazie polecamy Ćwiczenia Stabilności Ogólnej.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1000
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Normalny cennik to jest:
Konsultacja fizjoterapeutyczna: 120 zł
1 godz rehabilitacji: 80 zł
Wizyta u Ortopedy: 110 zł
Konsultacja fizjoterapeutyczna: 120 zł
1 godz rehabilitacji: 80 zł
Wizyta u Ortopedy: 110 zł
- trinity
- Stary Wyga
No i rewelacja! Od jakiegoś czasu zbieram się na wizytę do jakiegoś profesjonalisty, bo coś mnie czasem tu i ówdzie podczas biegania, a jeszcze się dowiedziałam, że miałam przy urodzeniu swichnięty staw biodrowy w związku z dysplazją panewki, ale nie mogłam się zdecydować.
Przyznam, że trochę miałam wątpliwości, czy warto.
Teraz mam pewność, że warto i czym prędzej umawiam się na wizytę do Ortoreh ( mam nadzieję, że terminy nie są zbyt długie
)
Dam znać jak było
A tymczasem idę potruchtać...
Przyznam, że trochę miałam wątpliwości, czy warto.
Teraz mam pewność, że warto i czym prędzej umawiam się na wizytę do Ortoreh ( mam nadzieję, że terminy nie są zbyt długie

Dam znać jak było

A tymczasem idę potruchtać...
- Ulaa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Ja po prostu tam poszłam i powiedziałam, że podczas biegu bolą mnie piszczele a po biegu kolana. Przy czym ja nie poszłam tam z jakimiś mocnym bólem raczej tak prewencyjnie żeby zapobiec na przyszłość kontuzją, bo wcześniej miałam z tym problem.
Pewnie można tam zadzwonić przedstawić problem i na pewno skierują do odpowiedniej osoby.
Pewnie można tam zadzwonić przedstawić problem i na pewno skierują do odpowiedniej osoby.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ewa z ORTOREHU (czyli Ruda na naszym forum) robi najpierw długi wywiad.