Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj poszedłem biegać, miałem zrobić 8km.
Zrobiłem SKiB w domu przebieżkę z PROSTA 1,9km kilometra 13:06. Przebiegłem jeszcze ze 100m. Zachciało mi się biegać po miękkim i wpadłem w nierówność na trawniku. Podkręciłem śródstopie :/ Posmarowałem viprosalem. Przyłożę lodu. Na noc gustlika i mam nadzieję, że jutro zrobię te 8km :bum:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj Bartess nic tylko szybko wracaj do zdrowia. Ja oczywiscie bede na Powitaniu Wiosny a dzisiaj totalne obiboctwo z mojej strony nic tylko odpoczywam. U mnie swieci slonce,bezwietrznie od czasu do czasu tylko na niebie chmury ale jest cieplo zeby tylko jutro taka pogoda byla to bedzie super :oczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ja też przyjadę... - w Katowicach planuję być koło 09:00... na miejsce może dotrę koło 09:30... ale jeszcze będę musiał się zapisać etc... więc nie wiem czy zdążę na "spotkanie" ...

w każdym razie będę...
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja dziś już drugi trening "po kontuzji" - 12,5 km w tym 10 x 200 m (40s) / 200 m (odpoczynek).
Wygląda na to, że udało się uciec kontuzji, choć jeszcze odczuwam i będę mroził trochę.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja 2 dni wolnego :-) juz dzis czulem duzy głód biegania :-) licze jutro na ok 10 stopni i slońce tak jak dziś, i bedzie dobry wynik na powitaniu :-) Zaopatrzyłem sie w izotoniki i od rana jutro nawadnianie :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy to ktos przeczyta przed wyjazdem, ale chce napisac, ze Czuje sie lepiej, pogoda ladna, wiec przyjade :-). Chce poczuc atmosfere no i oczywiscie spotkac sie z Wami. Do zobaczenia.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To super Bartess! Na razie! A spróbuj nie dopingować! :hej:
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, doping Bartessa dodał przynajmniej 3 gwiazdki całej imprezie (po jednej na każde okrążenie)-dzięki:)

Przy okazji przekleję odpowiedź Organizatora Maratonu Silesia dot opłaty startowej:
Ponieważ otrzymujemy od czasu do czasu zapytania o numer konta, pozwalam sobie w tym miejscu powtórzyć to co napisaliśmy w dziale Pomoc na stronie internetowej biegu.

Każdy zawodnik rejestrując się na stronie biegu otrzymuje indywidualne konto (numer IP). Jeśli osoba nie chce dokonać płatności drogą elektroniczną (przelew bezpośrednio z banku, płatność kartą) nalezy postępować następująco:
- po rejestracji wybieramy przycisk (u góry, po prawej stronie) "Płatność on-line"
- następnie wybieramy opcję "Przelew bankowy"
- drukujemy przelew lub spisujemy dane do przelewu
- dokonujemy płatności na poczcie, lub w banku.

Jeśli nadal są pytania jak zapłacić opłatę startową - proszę o kontakt poprzez formularz na stronie biegu.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Agnieszka caly problem w tym ze ludzie wypelniaja formularz startowy i niekoniecznie oplate startowa wnosza z chwila rejestracji bo wiadomo maraton to nie np 10 km do ktorego mozna przystapic z marszu. Na oplate startowa wpadlem przypadkiem bo zalogowalem sie tu cytat"Jesli dokonales wczesniej rejestracji a chcesz zmodyfikowac swoje dane,zaloguj sie". Jezeli oplata startowa jest traktowana jako dane to wybacz ale cos tu chyba nie tak i dlatego tyle pytan.
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ech to jest złośliwość rzeczy martwych... W trakcie jazdy do Katowic rozładował mi się kom... :( I dopiero teraz jak podłączyłem koma do ładowarki widzę że dzwoniliście do mnie... Szkoda że nie udało się spotkać, może innym razem :( Zresztą i tak byłem o 10:15 na miejscu, pobłądziłem po Katowicach... :(
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej.Bartess cos mi nie wyszlo to spotkanie z wami.Przebralem sie i poszedlem kolo tego niebieskiego namiotu i tam stalo sobie jakis dwoch mlodziencow,podszedlem przywitalem sie wszystko ok zaczalem gadac o przygotowaniach do maratonu i takie tam szmery bajery a po pewnym czasie widze ze obaj patrza na mnie jak na kosmite i jeden z nich mowi ze chyba ich z kims pomylilem,zrobilo mi sie glupio bo myslalem ze to wy.Telefon zostawilem wiec sobie mysle jak podejde do kolejnej grupki i sytuacja sie powtorzy to bedzie smiesznie :hahaha: mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie juz innaczej i jakos sie odnajdziemy w tlumie.Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dziś ok. 18 km, w tempie ok. 5:40 min/km, a więc pierwszy zakres - bardzo przyjemnie. Wczoraj wprowadziłem nowe ćwiczenie na rozciąganie nerwu kulszowego i chyba przynosi to pierwsze efekty. W ogóle dziś po treningu jakieś 30 min rozciągania i innych ćwiczeń (brzuch, plecy), co czasem jest trudniejsze do przeprowadzenia niż samo bieganie, bo się po prostu nie chce.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam.
Fajna imprezka, cięszę się, że się z Wami mogłem spotkać i poznać nowych Kolegów. Niestety nie wszyscy się spotkaliśmy. No cóż - tak bywa, ale i tak wyszło lepiej niz na 4energy.

Próbowałem Wam robić fotki, ale nie wyszły zbyt dobrze, a z fotek, z tagów EXIF odczytałem sobie Wasze czasy na 5, 10km i na mecie, zebrałem to do kupy i wyglądają te wyniki tak:
Obrazek

Czasy podałem dla 5km, 10km (w nawiasie czas 2. „piątki”), oraz czas na mecie (w nawiasie czas 3. „piątki”).

Szymon to ten nowy Kolega, którego „zwerbował” Tomek87. Jego czasy podane kursywą, bo nie jestem ich na 100% pewien. W przypadku Ssokolowa podany czas 55:00 jest na końciu 2. pętli a na końcu to czas ostatniej pętli.
Powykręcaliście świetne czasy, co najmniej takie jakie zakładaliśie a nie którzy o wiele lepsze. Nic tylko pogratulować!!! Tylko ku....a dlaczego mnie w tym zestawieniu nie ma :-(...
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

No bieg fajny :-) średnia 4:29 czas niezły jak na mnie, szkoda że czasy brutto są tylko, małe zamieszanie było na mecie i odbiłem się jakies 15 sek po tym jak przeleciałem przez mete i na starcie tez z przodu nie stałem stawki ;/ nie ma to jak chipy he he :-) najlepsze ze jeszcze na 2 metry przed meta biegnac sprintem wyprzedziłem jednego zawodnika ktory chyba był na ostatnich nogach :-) biegłem z małą rezerwą ale ostatnie 3 km juz BNP i 3:45 z ostatniego kilometra średnia :-) przy okazji nakupiłem batoników i żeli na maraton :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czas byl lapany przez goscia DOKLADNIE na mecie. Moment skanowania kodu paskaowego nie ma tu nic do rzeczy, mialo ono na celu przypisanie "zlapanego" czasu odpowiedniemu zawodnikowi. No chyba ze po przekroczeniu mety ktos kogos wyprzedzil to po prostu zamienili sie miejscami i czasami.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ