1130 vs. 2130

Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, jak w temacie. Chcę kupić sobie buty Asics i zastanawiam się pomiędzy 1130 (260zł) a 2130 (290zł). Różnica w cenie niewielka.
Biegam ok 3 razy w tygodniu, waga 70kg, nawierzchnia: niestety trochę za dużo asfaltu, ale to się może zmienić.
Czym się te buty różnią i które lepiej kupić. Szukałem porównań, ale nie znalazłem. Dzięki za wszelkie sugestie.

A może wiecie, gdzie znajdę w lepszej cenie :hej:
PKO
rafal2611
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

2130 ma o wiele lepsza amortyzację, więcej żelu, wystem IGS i most stabilizujący.1130 też ma żel ale niewiele, i jest prostszym modelem.2130 ma praktycznie wszystkie systemy co kayano, i ma bardzo dobrą reputację wśród biegaczy.polecam 2130.niewielka różnica w cenie ale w jakości duża.
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki Wam, zamówię sobie dzisiaj te 2130. :ble:
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uprzejmie donoszę, że Asics 2130 są w sieci Sizeer za 269zł i właśnie je kupiłem :)
Mam nadzieję, że nie będę żałował przesiadki z Nike Structure Triax, które były za twarde i za szerokie dla mnie.
Opinie są skrajne, od 1 do 5 gwiazdek w komentarzach. Podobno nie trzymają standardów słynnej wytrzymałości Asicsa. Zobaczymy.
rafal2611
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

biegam w 2130, ale jeszcze za mało km nabitych i pierwsze buty biegowe, więc o jakąś opinię trudno:)
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z chęcią się wypowiem, kiedy przebiegnę odpowiedni dystans i będę miał jakieś zdanie. :ble: Jeszcze w nich nie biegłem, muszę wyleczyć do końca gardło, by później nie było przykrych niespodzianek na wiosnę :bum:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Ja też biegam w 2130. Pierwszą parę kupiłem w sierpniu zeszłego roku po ok 4 miesiącach przetarła mi się siateczka, zareklamowałem i dostałem kase. Kupiłem drugą parę tych samych ze względu na to że bardzo wygodnie mi się w nich biega, aczkolwiek po czasie stwierdzam, że są bardzo miękkie.
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i biegłem w nich dobrych kilka razy to coś mogę powiedzieć (z punktu widzenia człowieka, który dopiero kupił i ocenia swój zakup). Wcześniej nie miałem butów biegowych. Czuć, że są nieco mało zwrotne i niezbyt szybkie, ale za to miło amortyzują. Pierwszy bieg był ciężki, bolały całe nogi i to strasznie. Drugi był już nieco mniej bolesny, następne biegi niezłe. Ostatnie kilka biegów to komfort :hej:
Trzeba się tylko trochę przyzwyczaić. Przez siateczkę bije miłe zimne powietrze. Biega się bosko.
A dzisiaj biegłem trochę w halówkach, bo wracałem z grania w piłkę i to była masakra. Nie wiem, jak mogłem wcześniej w nich biegać, bo kilka takich biegów zaliczyłem. Biegnie się twardo i bez odbicia. Ciężko.
W każdym razie te Asicsy są super. Mam je jedynie niecały miesiąc, ale na razie jestem zachwycony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ