bieganie, a spalanie tłuszczu (oponka itd) pomocy! ;)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

atena21 pisze:Bardzo Wam dziękuję za szybką odp:)
trinity a mozesz mi powiedziec ile ogolnie schudłas?I w jakim czasie? Wiec tak ja mam duzo za duzo stojąc na wadze...Bo az 68 kg przy wzroscie 155!!! Az wstyd wychodzic na imprezy:/ :ojoj: I juz mam tego dosc.I dlatego ostro sie za siebie biorę.
A mozecie mi powiedziec jak czesto powinnam biegac i jak długo? A efektow kiedy moge sie spodziewac??? Ale błahe pytania zadaje,prawda?:)Ale to dla mnie wazne:)
Pozdrawiam:)
Mimo niezadowolenia wyrażonego powyżej przez Nagóra pozwolę sobie odpowiedzieć :ble:

Ogólnie to schudłam 17kg. W jakim czasie trudno mi powiedzieć, dlatego, że ja się w zasadzie nie odchudzałam, tylko raz, że w związku ze zmianą pracy miałam trochę więcej czasu na zadbanie o zawartość mojego talerze ( czyt. przerzuciłam się z przydrożnych McDanaldsów na domowe jedzenie ), dwa zaczęłam biegać i po jakimś czasie odkryłam, że wszystkie ubrania są na mnie za duże. Trwało to chyba jakieś 10 miesięcy.

Myślę też, że jeśli chcesz schudnąć to ok i jak się za to weźmiesz, to na pewno Ci się uda, ale to nie wstyd wychodzić na imprezy z powodu wagi, bo każdy ma inny gust. Ja osobiście wolę 'miśkowatych' mężczyzn i nie podobają mi się osoby o klasycznej sylwetce długodystansowca. Na imprezy więc chodź, szczególnie takie 'taneczne' - pomoże w chudnięciu :)

Jak często: moim zdaniem jeśli to będą bardzo spokojne marszobiegi to możesz zacząć na przykład co drugi dzień, a jak się już poczujesz z tym pewnie, to możesz częściej. Natomiast jeśli nie masz za dużo czasu, to 3 razy w tygodniu będzie już ok. Zacząć możesz od spędzenia w ruchu pół godziny jednorazowo, stopniowo zwiększać zgodnie z inwencją i samopoczuciem.

Efektów możesz spodziewać się bardzo szybko, szczególnie na początku. Za miesiąc na pewno będziesz już mogła pochwalić ubytkiem kilogramów :)
Ale to co zobaczysz na wadze za miesiąc to jedno, a pomyśl sobie, że jeśli polubisz bieganie i zdrową dietę, to za rok będziesz musiała wymienić całą graderobę i będzisz miała taką figurę, jaką będziesz chciała.

Jak nie chcesz niepokoić Nagóra, a chcesz pogadać o bieganiu i chudnięciu, potrzebujesz informacji i motywacji, to może załóż temat z Kobiecej Strefie i wtedy może Nagór będzie nas mniej niepokoił, albo jak będziesz chciała mnie o coś zapytać, to pisz na PW.

Trzymam kciuki za Twoje bieganie i chudnięcie :)
New Balance but biegowy
atena21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O rany po raz pierwszy sie spotkalam na forum z tak szybkimi i konkretnymi odpowiedziami.Bardzo dziękuję szczególnie trinity Niesamowity spadek wagi!!!Zazdroszcze...Dodalas mi wiecej wiary i nawet otuchy;p;p
Zaczynam od poniedziałku. Jeśli będę miała pytania to już tylko bezposrednio:) Mam nadzieję,że Nagor nie będzie na nas zły :ble: Efekty jak już beda napewno opiszę:)
Pozdrawiam :oczko:
airda

Nieprzeczytany post

Atena, a dlaczego do poniedzialku? ;)
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

E, nie róbcie ze mnie demona :) Jeśli Trinity zdecydowała się rozpisać, to super. Wiele tego typu postów pozostaje jednak bez odpowiedzi, bo ludziom się nie chce pisać po raz kolejny tego samego. Dlatego odpisałem, żeby Atena nie miała poczucia olania, a wiedziała, że wszystkie tego typu sprawy są opisane w tekstach.
atena21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dlaczego od poniedziałku???Chyba dlatego,ze po pierwsze nie mam dobrych butów(więc dopiero dam rade je zakupic w weekend:)) a po drugie jak cos zaczynam w poniedzialek to zazwyczaj mi coś wychodzi:p
Nagor dziekuje za tak lagodne potraktowanie nas :bleble:<Zarcik oczywiscie>
Dodam jeszcze,ze jest to super forum!!!
Dziekuję i pozdrawiam
johana
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to ja tez biegam od poniedzialku;) peace;)
the more i learn the more i ignore
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie dziewczyny - mądre odżywianie i wysiłek, regularnie. Z doświadczenia wiem, że zrzucić, nawet sporo kilogramów nie jest tak wcale trudno. Uwierzcie mi! Jeżeli racjonalne odżywianie i regularne bieganie wejdą Wam w krew nie będziecie także miały problemów z utrzymaniem pożądanej wagi, a co za tym idzie - pięknej sylwetki. Do zobaczenia na ścieżkach.
ODPOWIEDZ