Warszawa Wola (Górczewska / Prymasa Tysiąclecia)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Szukam partnera / partnerki do wspólnego biegania w rejonach Górczewska / Prymasa Tysiąclecia lub okolicy. Co do dni to kwestia dogadania a godziny tak od 18.00-ej. Dawno nie biegałem, także nie wiem w jakim czasie i ile przebiegam ale ćwiczę w domu 3-4 razy w tygodniu po 2 godziny w tym rowerek 35 - 50 min, czyli z kondycją nie jest najgorzej, a do tego startuje w marcu w półmaratonie także motywacja jest. Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Mieszkam w tej okolicy, niestety nie widuję zbyt wielu biegaczy chociaż są tereny "sprzyjające" , osobiście przebiegam 30-40 km tygodniowo, ale na bieżni, zima się kończy i najwyższy już czas zacząć biegać w terenie tym bardziej, że też biorę udział w półmaratonie zatem zaprawa w terenie musi być, osobiście chyba zacznę w najbliższą niedzielę. Pozdrawiam
Mieszkam w tej okolicy, niestety nie widuję zbyt wielu biegaczy chociaż są tereny "sprzyjające" , osobiście przebiegam 30-40 km tygodniowo, ale na bieżni, zima się kończy i najwyższy już czas zacząć biegać w terenie tym bardziej, że też biorę udział w półmaratonie zatem zaprawa w terenie musi być, osobiście chyba zacznę w najbliższą niedzielę. Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam. Jutro biegam (może jeszcze będzie nowy kolega) o 19-ej. Umawiamy się pod Al. Prymasa Tysiąclecia / Gorczewska. Zapraszam jeśli masz ochotę.
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
W weekend to Wam polecam - w sobotę SBBP (www.sbbp.pl) albo w niedzielę - łosiowe błote (start o 7 lub o 8 spod stadionu WAT na Bemowie.
A w Parku Moczydło macie fajną górkę. W Parku Szymanowskiego natomiast mała pętla (czyli alejką naokoło najwięszego kawałka zielonego) jest jakieś 800 m, duża pętla - po zewnętrznej z obiegnięciem stawu - ok.1300 m. Miłego biegania
A w Parku Moczydło macie fajną górkę. W Parku Szymanowskiego natomiast mała pętla (czyli alejką naokoło najwięszego kawałka zielonego) jest jakieś 800 m, duża pętla - po zewnętrznej z obiegnięciem stawu - ok.1300 m. Miłego biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dzięki za informacje.
-
- Rozgrzewający Się
Collocolo
dzieki za info ale dziś nie dam rady, przetrzyj szlak !
Beauty&Best
fajna stronka, czy mógłyś podać konkret odnoście biegania w najbliższą niedzielę - " łosiowe błote (start o 7 lub o 8 spod stadionu WAT na Bemowie)". Planowałam zacząć bieganie w terenie od najbliższej niedzieli i myślę, że to byłby super początek !
pozdrawiam
dzieki za info ale dziś nie dam rady, przetrzyj szlak !
Beauty&Best
fajna stronka, czy mógłyś podać konkret odnoście biegania w najbliższą niedzielę - " łosiowe błote (start o 7 lub o 8 spod stadionu WAT na Bemowie)". Planowałam zacząć bieganie w terenie od najbliższej niedzieli i myślę, że to byłby super początek !
pozdrawiam
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
Tu jest stosowny wątek.
- kub44
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: 3:48:00
Witam.
Ja pewnie wyskoczę jeszcze dziś wieczorem. Trasa: Lasek na kole, Prymasa, lub może gdzieś dalej. Tyle tylko, że ja biegam krótkie dystanse 5-6km. Nie wiem dlaczego ale po regularnym bieganiu 10km zawsze łapałem jakąś kontuzję i wole krócej ale szybciej
Pozdrawiam wszystkich biegających na Woli.
Ja pewnie wyskoczę jeszcze dziś wieczorem. Trasa: Lasek na kole, Prymasa, lub może gdzieś dalej. Tyle tylko, że ja biegam krótkie dystanse 5-6km. Nie wiem dlaczego ale po regularnym bieganiu 10km zawsze łapałem jakąś kontuzję i wole krócej ale szybciej
Pozdrawiam wszystkich biegających na Woli.
-
- Rozgrzewający Się
Mnie jakiś czas temu po przebiegnięciu 0k.10 km bolały piszczele, kondycyjnie było ok, ale ten ból piszczeli był mega dyskomfortem podczas biegania. Zaczęłam bardziej wzmacniać nogi, przysiady, składy, ćwiczenia z obciążeniami i pomogło, mogę przebiec 20 km i żadnych dolegliwości. Pozdrawiam
- kub44
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: 3:48:00
U mnie to kwestia tylko lewej nogi, kujący ból między kośćmi śródstopia. Kiedyś także naruszony Achilles (dwa miesiące bez biegania) i ogólnie kontuzja spowodowana nieprzyjemnym upadkiem w wieku 17 lat jak się zachciało chodzić na jujitsu (kolano i bark też swoje dostały)
W lato biegałem 4 razy w tygodniu po 10-12km ale po miesiącu znowu ból mi wszedł w stopę:( Kondycja była, a po bieganiu kulałem (w trakcie nic nie czułem) Musze iść do lekarza bo to chyba sprawa dla ortopedy, ale boje się ,że mi powie: "koniec z bieganiem" a ja wiem, że i tak go nie posłucham
PS. Dziś w parku przy lasku na Woli 3 biegaczy. Sprawdza się zasada, że wychodzimy po zmroku.... Pozdrawiam wszystkich
W lato biegałem 4 razy w tygodniu po 10-12km ale po miesiącu znowu ból mi wszedł w stopę:( Kondycja była, a po bieganiu kulałem (w trakcie nic nie czułem) Musze iść do lekarza bo to chyba sprawa dla ortopedy, ale boje się ,że mi powie: "koniec z bieganiem" a ja wiem, że i tak go nie posłucham
PS. Dziś w parku przy lasku na Woli 3 biegaczy. Sprawdza się zasada, że wychodzimy po zmroku.... Pozdrawiam wszystkich
-
- Rozgrzewający Się
Tak to już jest, jak się raz rozbiegnie to potem trudno się zatrzymać i ta chęć pokonywania swoich granic hm..wciąga. Ja biegam jutro, mam zamiar zapętlić ( nie wiem ile razy) park Szymanowskiego i Moczydło.
Dołączam sie do pozdrowień dla biegających na Woli i do zobaczenia na szlakach.
Dołączam sie do pozdrowień dla biegających na Woli i do zobaczenia na szlakach.
-
- Rozgrzewający Się
Jestem nowym użytkownikiem forum,więc na początku chciałbym wszystkich gorąca powitać!Cześć!
Biegam od kilku tygodni,regularnie 5 czasem 6 razy w tygodniu.Zazwyczaj zaczynam koło godziny 5-30,żeby spokojnie zdąrzyć na uczelnie.Staram się z biegu na bieg,zwiększać czas biegu ,obecnie jest to 50 minut. Niestety,czas jest jedynym punktem odniesienia moich biegów,bo kilka treningów temu,w deszczowy ranek,mój iphone na którym miałem aplikacje mieżącą dystans itp ,uległ zalaniu...([*]) Na oko,wydaje mi się jednak,że w ciągu 50 minut przebiegam około 7 km.
Teraz do rzeczy.Szukam partnera/partnerki do biegania w wyżej wymienionych godzinach na Woli/Ochocie .Zazwyczaj biegam w Lasku na kole,parku Moczydło,parku Sowińskiego i okolicach.Z powodów alergicznych park Szymańskiego (mimo ,że jest świetnym miejscem do biegania) muszę omijać szerokim łukiem (jakieś cholerstwo mnie uczula).Wiek:wczoraj stukneła 20-tka.
Pozdrawiam !
Biegam od kilku tygodni,regularnie 5 czasem 6 razy w tygodniu.Zazwyczaj zaczynam koło godziny 5-30,żeby spokojnie zdąrzyć na uczelnie.Staram się z biegu na bieg,zwiększać czas biegu ,obecnie jest to 50 minut. Niestety,czas jest jedynym punktem odniesienia moich biegów,bo kilka treningów temu,w deszczowy ranek,mój iphone na którym miałem aplikacje mieżącą dystans itp ,uległ zalaniu...([*]) Na oko,wydaje mi się jednak,że w ciągu 50 minut przebiegam około 7 km.
Teraz do rzeczy.Szukam partnera/partnerki do biegania w wyżej wymienionych godzinach na Woli/Ochocie .Zazwyczaj biegam w Lasku na kole,parku Moczydło,parku Sowińskiego i okolicach.Z powodów alergicznych park Szymańskiego (mimo ,że jest świetnym miejscem do biegania) muszę omijać szerokim łukiem (jakieś cholerstwo mnie uczula).Wiek:wczoraj stukneła 20-tka.
Pozdrawiam !
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś mógłby napisać ile wynosi pętla duża (Moczydłowska, Prymasa, Wolska, Elekcyjna, Deotymy) - wydaje mi się, że to jest ok 4 km.
A ile wynosi pętla mała (czyli pętelka -Górczewska, Deotymy, Moczydłowska, Prymasa)?
Z góry dziękuję, jeśli ktoś dysponuje dokładniejszym pomiarem.
A ile wynosi pętla mała (czyli pętelka -Górczewska, Deotymy, Moczydłowska, Prymasa)?
Z góry dziękuję, jeśli ktoś dysponuje dokładniejszym pomiarem.