nogi

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam!
Pisałem o tym na forum debiutu w maratonie ale jeszcze zapodam tutaj. Otóż robiąc dłuższe wybiegania bolą mnie mięśnie ud, te z przodu (nie wiem jak się fachowo nazywają, dwugłowe??). Nie jestem zmęczony tylko czuję ten ból, tak, że ledwo powłóczę nogami, nie mogę unosić wysoko kolan. Podejrzewam, że musiałbym je wzmocnić, bo to chyba z tego się bierze. Prawie po każdym biegu robię gimnastykę siłową (nie za dużo ale zawsze coś, jakieś 5-10 minut), poza tym gram w siatkówkę i jeżdżę na rowerze, więc używam też innych mięśni niż te, które eksploatuję biegając. Zastanawiam się jeszcze nad tym, żeby jakieś dwa razy w tygodniu pójść na siłownię i jakieś 20 minut ćwiczyć nogi i mięśnie brzucha, tj. przysiady ze sztangą, różne wymachy nogami z obciążeniem, wznosy na palce, brzuszki, itp. Czy dobrze kombinuję, czy to coś da czy może pogorszyć sprawę? Dzięki za odpowiedzi!
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gwoli ścisłości z przodu są czworo-głowę - czwórki. Niech jakiś trener/ekspert Ci fachowo pomoże :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Gwoli ścisłości z przodu są czworo-głowę - czwórki. Niech jakiś trener/ekspert Ci fachowo pomoże :)
no własnie na to liczę... :lalala:
a możliwe, że czwórki...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A ile ważysz i ile biegasz?
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ważę jakieś 88 kg (planuję zrzucić do koło 80 kg), biegam ponad 200 km miesięcznie. Dotychczas, czyli od ponad roku nie miałem takich problemów a ważyłem więcej.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:A ile ważysz i ile biegasz?
Fredzio - poradzisz coś?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ