Ignorancja polskiej LA...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <35'
- Życiówka w maratonie: brak
Witam !
Nieźle się uśmiałem czytając 'newsa' na stronie PZLA. Oto on:
Telewizja Publiczna oferuje kibicom w sumie prawie 11,5 godziny transmisji turyńskiego czempionatu (w tym prawie 2 godziny w TVP 1 i TVP 2):
Piątek: TVP Sport: 15.40-19.00
Sobota: TVP Sport: 14.55-18.15; TVP 2: 17.00-17.52.
Niedziela: TVP Sport: 15.10-18.05; TVP1: 15.50-16.50.
Eurosport zaprasza na swoją główną antenę w piątek od godz. 16 do 19, w sobotę od 18 do 20 i w niedzielę od 15.45 do 17.55 (powtórka od 22.15 do 23.45). Najciekawsze momenty mistrzostw będzie można jeszcze obejrzeć w Eurosporcie w poniedziałek o godz. 13 (do 14.45)
TVP nabyła też prawa do kilkunastu mityngów w sezonie letnim oraz kilku zawodów halowych. W środę – 4 marca (22.45-0.05 w TVP Sport) i czwartek - 5 marca (23.25-0.15 również w TVP Sport) pokazywane będą halowe mistrzostwa USA.
W czwartek (5 marca) od 20.25 do 21.55 w TVP Sport retransmisja mityngu w Birmingham.
Serdecznie polecamy relacje z tych i kolejnych zawodów lekkoatletycznych!
Uśmiałem.
Dlaczego?
Więc tak... nie dawno odbywały się HMP... żadnej transmisji w TVP nie było tylko krótka wzmianka w wiadomościach sportowych... nie wspomnę o podaniu tylko niektórych wyników...
Tymczasem teraz nasza kochana TVP oferuje mi transmisję z halowych mistrzostw USA... ok, cieszę się. Mogą paść dobre wyniki to nie ulega wątpliwości ale logiką jest aby zachęcić ludzi do interesowania się LA najpierw trzeba komercjalizować nasze podwórko...
Poza tym śmiechu warte.... 2h transmisji z HME w telewizji publicznej... bo przecież nie każdy ma dostęp do TVP sport....
Ekh.
Nieźle się uśmiałem czytając 'newsa' na stronie PZLA. Oto on:
Telewizja Publiczna oferuje kibicom w sumie prawie 11,5 godziny transmisji turyńskiego czempionatu (w tym prawie 2 godziny w TVP 1 i TVP 2):
Piątek: TVP Sport: 15.40-19.00
Sobota: TVP Sport: 14.55-18.15; TVP 2: 17.00-17.52.
Niedziela: TVP Sport: 15.10-18.05; TVP1: 15.50-16.50.
Eurosport zaprasza na swoją główną antenę w piątek od godz. 16 do 19, w sobotę od 18 do 20 i w niedzielę od 15.45 do 17.55 (powtórka od 22.15 do 23.45). Najciekawsze momenty mistrzostw będzie można jeszcze obejrzeć w Eurosporcie w poniedziałek o godz. 13 (do 14.45)
TVP nabyła też prawa do kilkunastu mityngów w sezonie letnim oraz kilku zawodów halowych. W środę – 4 marca (22.45-0.05 w TVP Sport) i czwartek - 5 marca (23.25-0.15 również w TVP Sport) pokazywane będą halowe mistrzostwa USA.
W czwartek (5 marca) od 20.25 do 21.55 w TVP Sport retransmisja mityngu w Birmingham.
Serdecznie polecamy relacje z tych i kolejnych zawodów lekkoatletycznych!
Uśmiałem.
Dlaczego?
Więc tak... nie dawno odbywały się HMP... żadnej transmisji w TVP nie było tylko krótka wzmianka w wiadomościach sportowych... nie wspomnę o podaniu tylko niektórych wyników...
Tymczasem teraz nasza kochana TVP oferuje mi transmisję z halowych mistrzostw USA... ok, cieszę się. Mogą paść dobre wyniki to nie ulega wątpliwości ale logiką jest aby zachęcić ludzi do interesowania się LA najpierw trzeba komercjalizować nasze podwórko...
Poza tym śmiechu warte.... 2h transmisji z HME w telewizji publicznej... bo przecież nie każdy ma dostęp do TVP sport....
Ekh.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że halowe mistrzostwa USA już się odbyły (28.02-01.03). Będzie to zatem mocno odgrzewany kotlet.rwJasiu pisze:Tymczasem teraz nasza kochana TVP oferuje mi transmisję z halowych mistrzostw USA... ok, cieszę się. Mogą paść dobre wyniki to nie ulega wątpliwości ale logiką jest aby zachęcić ludzi do interesowania się LA najpierw trzeba komercjalizować nasze podwórko...
Całe szczęście jest jeszcze Eurosport. Komentarza w TVP i tak bym nie zniósł.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Korzeniowski powinien się wstydzić, nic nie zrobił w kierunku zwiększenia transmisji z imprez lekkoatletycznych, pokazywane są zawody żużlowe, polska liga piłki nożnej (śmiech) czasami całe mecze, a o imprezach rangi mistrzostw Polski tylko minutowe skróty w teleexpresie. Wstyd!! Po prostu wstyd!
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
- Gawron
- Stary Wyga
No to juz na prawde mnie delikatni mowiac denerwujesredniak pisze:Korzeniowski powinien się wstydzić, ... pokazywane są ... imprezy rangi mistrzostw Polski tylko minutowe skróty w teleexpresie. Wstyd!! Po prostu wstyd!

zeby MP w LA byly zawodnik dawal nam w skrotach...
jakies pol godzinne urywki w srodku nocy z MP, mityngow itp

nie wierze ze nie moze On nic z tym zrobic.
mialo byc tak pieknie

Run 4 Fun
Biegam w Joma Carrera VI /
Puma Complete Infinitus
Biegam w Joma Carrera VI /
Puma Complete Infinitus
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dostał się do koryta to już więcej mu do szczęścia nie potrzeba, co się będzie wysilał.Tak jest z każdym. Teraz musi tylko wykorzystać czas żeby się "nachapać"...
run your way
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
A ja się nie dziwię, że lekkiej nie ma w TV.
HMP to szczyt nudy- wyniki bylejakie, trwa toto trzy dni, przerwy między konkurencjami długie. To nie jest atrakcyjne. Nawet ja, będąc wielkim fanem LA, nie wyrabiam przed telewizorem w czasie relacji z polskich imprez mistrzowskich (kiedyś były relacjonowane w TVP). Z mitingami jest odrobinę lepiej.
Niech PZLA weźmie za d... organizatorów, sędziów oraz zawodników i zmusi ich do sprężu. IAAF też powinien pomyśleć co zrobić, żeby konkursy skoków (tyczka, wzwyż) nie wlokły się godzinami. W przeciwnym razie zapomnijmy o pokazywaniu lekkiej w TV.
A Korzeniowski... gdyby po kunktatorsku załatwiał czas antenowy na takie badziewne imprezy to by dopiero była afera. Niech on wskazuje kierunek w którym należy zmieniać lekką aby była atrakcyjna w TV.
Jestem przekonany, że można tak zorganizować MP by finały były w krótkich odstępach czasowych i o właściwej porze dnia z puktu widzenia mediów. Jeżeli mitingi są w miarę interesujące to tym bardziej imprezy mistrzowskie powinny takie być.
Właściwa obsada byłaby zagwarantowana w systemie amerykańskim lub gdyby od właściwego startu w MP zależałoby stypendium zaawodnika. A może po prostu powinny być nagrody pieniężne za medal powiązane z poziomem wyniku.
Kasa rządzi światem... Trzeba sie do tego przystosować a nie boczyć i udawać szlachetnego biedaka.
HMP to szczyt nudy- wyniki bylejakie, trwa toto trzy dni, przerwy między konkurencjami długie. To nie jest atrakcyjne. Nawet ja, będąc wielkim fanem LA, nie wyrabiam przed telewizorem w czasie relacji z polskich imprez mistrzowskich (kiedyś były relacjonowane w TVP). Z mitingami jest odrobinę lepiej.
Niech PZLA weźmie za d... organizatorów, sędziów oraz zawodników i zmusi ich do sprężu. IAAF też powinien pomyśleć co zrobić, żeby konkursy skoków (tyczka, wzwyż) nie wlokły się godzinami. W przeciwnym razie zapomnijmy o pokazywaniu lekkiej w TV.
A Korzeniowski... gdyby po kunktatorsku załatwiał czas antenowy na takie badziewne imprezy to by dopiero była afera. Niech on wskazuje kierunek w którym należy zmieniać lekką aby była atrakcyjna w TV.
Jestem przekonany, że można tak zorganizować MP by finały były w krótkich odstępach czasowych i o właściwej porze dnia z puktu widzenia mediów. Jeżeli mitingi są w miarę interesujące to tym bardziej imprezy mistrzowskie powinny takie być.
Właściwa obsada byłaby zagwarantowana w systemie amerykańskim lub gdyby od właściwego startu w MP zależałoby stypendium zaawodnika. A może po prostu powinny być nagrody pieniężne za medal powiązane z poziomem wyniku.
Kasa rządzi światem... Trzeba sie do tego przystosować a nie boczyć i udawać szlachetnego biedaka.
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgoda, ale dla mnie i tak słabe zawody LA są ciekawsze od słabego meczu piłki nożnej.
run your way
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Vox populi ...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
fotman-> fachowy montaż materiału + odpowiedni komentarz może uczynić widowisko nawet z partii szachów i to takie, że będzie Ci szkoda wyjść do kibla jak nie masz time shiftingu w telewizorze - uwierz mi.
- PKDeath
- Stary Wyga
eee tam... ale chociaz gdzies to mozna obejrzec ;P ja zebym zobaczyl mistrzostwa polski w tancu towarzyskim musialbym pojechac do lublina, brzega albo innej ostroleki... (pomijam transmitowane gnioty turniejowe przez tv4 z serii 'polish cup' gdzie i tak cycata gada pierdoly 90% czasu i nie widac jak ludzie tancza;/) bo zadna telewizja nie jest za bardzo zainteresowana... no chyba ze z tancem z gwiazdami - ale to juz wole rodzicow ogladac na weselu xD poziom podobny a chociaz znajome twarze :P
zgadzam sie z ruhem hożufff - dobrze gada
zgadzam sie z ruhem hożufff - dobrze gada

- olusl
- Wyga
- Kontakt:
Piłka nożna jest dla nich tak ambitna, że jest w kółko...
Lekkoatletyka, od święta, jak się komuś zachce.. Żenada. Ale co poradzić. 

RKS Łódź. <3