Wiosna z PUMĄ

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rusza wiosenna akcja PUMY.
Kilka będzie się wokół niej działo spraw:

1. Konkursy
2. Drużyny PUMARUNNING w sztafecie 5x5
3. I kwietnia promocja w sklepach Intersport.

Zwłaszcza w sprawie sztafet będzie pewnie pare pytań więc w razie czego służę pomocą.
PKO
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A będzie jakiś teścik tych Concinity czy jak im tam? Bo z opinii w RW wynika, że takie nie za bardzo są... Twarde i w ogóle.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tzn mówią dokładnie to:

"The firm, low-to-the-ground Concinnity now has a wider forefoot fit and a softer midsole. The heel is a bit more rounded, which helps the foot land more smoothly, and the midsole foam extends back under the arch so the sole remains in contact with the ground through the gait cycle. Many of our testers commented on the shoe's narrow fit in both the arch and the forefoot. Recommended for runners with normal to high arches looking for a snug distance-racing shoe with a bit of added stability.

Wear Tester Reviews
"It felt as if I were wearing a pair of marathon flats." - Eileen Connolly, 62, San Diego

"The upper didn't fit my foot well." - Cary Einberger, 37, East Lansing "

To na pewno nie jest taki "all around shoe". Inna sprawa, to że amerykanie sa przyzwyczajeni do "pluszowosci" wygody ito i nie chce im się pracowac stopą :) - ale rozumiem wątpliwości, sam nie znam tych butów za bardzo, lepiej zesżłoroczną wersje któa różni się znacznie.
Możemy Cię mianowac pierwszym wstępnym testerem Concinnity i dostaniesz je już teraz do testów.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:) to się polecam
airda

Nieprzeczytany post

I co tam z tym testowaniem? ;)

Bylo, jakies wnioski?
nationals_karen
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja moge powiedziec, ze jesli chodzi o serie complete to buty tenos VI sie swietnie sprawuja. bardzo lekkie, wygodne i az chce sie nogami szybciej przebierac. na poczatku podeszwa sprawia wrazenie dosc waskiej, ale to kwestia przyzwyczajenia. dodatkowo wentylacja jest konkretna...;)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=nationals_karen][img]http://runmania.com/f/e7dcb9919414218a69ba3f2310f826f1.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Concinnity wygląda jak startówka. Ale startówką nie jest. Amortyzację ma solidną, tylko wierzch jest płaski (fajnie, bo akurat mialam lekko obtartą piętę i mi jej nie drażniło). Buty typowo wiosenno-letnie, lekkie, przewiewne. Wolne długie wybieganie po asfalcie - boskie. Pierwsze wlożenie, zero obtarć czy pęcherzy. Szybki trening po asfalcie czy kostce bauma - nieźle. Las - no niestety, na drogach gruntowych super, na leśnych ścieżkach - kazdy korzeń i każdą nierówność się odczuwa. Kostka brukowa - dramat. To tak w skrocie, po jakichś 80 km.
airda

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:Szybki trening po asfalcie czy kostce bauma - nieźle. Las - no niestety, na drogach gruntowych super, na leśnych ścieżkach - kazdy korzeń i każdą nierówność się odczuwa. Kostka brukowa - dramat.
Dzieki wielkie. Kurcze, wielka szkoda, bo biegam tylko po lesie.
B&B, a jak biegasz - spadasz na piete czy na przod?
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

airda pisze:B&B, a jak biegasz - spadasz na piete czy na przod?
Przyjrzę się jutro... :jatylko: Wydaje mi się, że na przód, ale głowy nie dam...
airda

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:
airda pisze:B&B, a jak biegasz - spadasz na piete czy na przod?
Przyjrzę się jutro... :jatylko: Wydaje mi się, że na przód, ale głowy nie dam...
I co i co?

Mam tez dodatkowe pytanie - a na typ nawierzchni pt. ubita, polna droga takze sie nie nadaja? Tylko na idealnie plaskie nawierzchnie?

Wybacz, ze tak mecze, ale jak sama widzisz, chcialabym znalezc swiatelko w tunelu, ze moge je zakupic jednak ;)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja cały czas eksploatuje ;)
A serio - bylam dzis rano w lesie, taki mały krosik. Tam gdzie nie było korzeni - super. W kopnym piasku lekko buksują, ale to nie terenówki. Ubita czy polna powinna być idealna. Problemem są raczej ewidentnie wystające elementy nawierzchni. Takie "inwazyjne" ;-) Stąd pewnie i na bruku był dramat.

Na tartan jakos nie mogę dotrzeć, ale nadrobię to.

Probowalam przeanalizowac ruch. Chyba jednak spadam na pietę i przetaczam sie do przodu.
airda

Nieprzeczytany post

Wielkie dzieki B&B :)

W takim razie pewnikiem dokonam zakupu :)
Awatar użytkownika
Beagle
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, biegam w tenos V - jak dla amatora są super,leciutkie,przewiewne niestety raz zabrudzone takie pozostają
Awatar użytkownika
watchu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy te buty są wersją damską?

http://www.allegro.pl/item620447315_pum ... _gwar.html

Bo mi się podobają i wydają się być dobre do biegu na śródstopiu ale one są chyba damskie :P Teraz nie wiem co robić...

Ps.s u tego sprzedawcy są w kategorii męskich. A wy jak myślicie ?
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest wersja męska ;-) Mój TZ ma takie :)

A ja sparwdziłam dziś Concinnity w ogniu. Próba ognia byla nieomal dosłowna - maraton w temperaturze 25 st. w cieniu (ale cienia na trasie to raczej nie było). Zero obtarć, pęcherzy, paznokcie całe :) O innych aspektach nie piszę, bo nie jestem szczęśliwa, ale buciki - bez zarzutu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ