Trening do Wrocławskiego Maratonu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I Ty możesz zostać maratończykiem - pod taką nazwą 1 marca ruszy biegowy program szkoleniowy stworzony przez Młodzieżowe Centrum Sportu Wrocław. Celem programu jest propagowanie biegania oraz przygotowanie uczestników do startu w 27. Wrocław Maratonie.

Cykl treningowy został stworzony z myślą o tych, którzy chcą wziąć udział w maratonie wrocławskim, który zaplanowano na 13 września. Program treningowy potrwa sześć miesięcy. Uczestnicy będą uczyć się technik biegania, pracować nad wytrzymałością i kondycją. W marcu zajęcia będą prowadzone raz w tygodniu (niedziela, godz. 9), a od kwietnia do września uczestnicy szkolenia będą spotykali się dwa razy w tygodniu (niedziela, godz. 9 oraz wtorek, godz. 18).

Treningi mają być prowadzone na pergoli Stadionu Olimpijskiego. Trenerem i opiekunem grupy będzie Tomasz Sobczyk - czwarty zawodnik 26. Wrocław Maratonu, uczestnik wielu biegów długodystansowych, a także trener MCS-u Wrocław. Udział we wspomnianym programie jest bezpłatny. Dodatkowo jego uczestnicy będą zwolnieni z opłaty startowej 27. Wrocław Maratonu.

W programie mogą wziąć udział tylko osoby pełnoletnie, które dostarczą zaświadczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do uczestnictwa w treningach. Zgłoszenia należy przesyłać do 27 lutego na adres mailowy: przebiegnijmaraton@mcs.wroc.pl

Więcej informacji pod adresem internetowym http://www.mcs.wroc.pl .
Żeby biegać trzeba biegać, żeby biegać dobrze trzeba biegać z głową.
PKO
Sida
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem nosicielem HIV od 20 lat i jestem na programie lekowym.Mam też HCV ostro zaawansowany ,ale chcę spróbować przebiec cały maraton.Mam nadzieję,że mi się uda i udowodnię sobie ,że nie jest tak źle jakby się mogło wydawać,że jest.Napewno to nie będzie łatwe,ale życie z HIV też łatwe nie jest. Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do udziału 27 Maratonie Wrocławskim
Sida
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolego Sida życzę powodzenia. Bede trzymał kciuki. Na jaki wynik się sadzisz ?

Tompoz
Tompoz
Sida
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Będę happy jak ukończę,ale mażę o czasie 4,00-4,30.
Dzięki za wsparcie !!!
Sida
Sida
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sida pisze:Będę happy jak ukończę,ale mażę o czasie 4,00-4,30.
Dzięki za wsparcie !!!
Sorki za byka.
Marzę,marzę,marzę,marzę,marzę marzę,marzę,marzę,marzę itd !!!!!
Sida
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ