Komentarz do artykułu Rozgrzej maszynę - biegowa rozgrzewka
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Przed jakimi treningami powinno się zrobić rozgrzewkę? Jeżeli wychodzę na wb1 60' też? Po co? Przed zawodami lub przebieżkami to rozumiem! Ale przed spokojnym bieganiem? Prędzej bym te ćwiczenia zrobił po takim treningu i jeszcze kilka dodatkowo.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
Jumper, ja sie rozgrzewam nawet przed tego typu treningami. Kiedys myslalam, tak jak Ty. Jednak po paru probach wyszlo mi, ze jednak jakos lepiej mi sie biegne kiedy sie rozgrzeje.
Michal, a drugie pytanie? Czy sylwetka ma byc prosta czy zlamana? Mnie zawsze uczono, ze prosta (wowczas zreszta czuc faktycznie rozciaganie). Widuje jednak nieraz pochylonych/przelamanych ludzi, przy tym cwiczeniu. To blad czy po prostu inne cwiczenie?
Michal, a drugie pytanie? Czy sylwetka ma byc prosta czy zlamana? Mnie zawsze uczono, ze prosta (wowczas zreszta czuc faktycznie rozciaganie). Widuje jednak nieraz pochylonych/przelamanych ludzi, przy tym cwiczeniu. To blad czy po prostu inne cwiczenie?
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
O tak, zgadza się.hehNagor pisze:Niektórym jest gorąco od samego myślenia o czekającym ich starcie ; )
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przed rozbieganiem raczej ni epotrzebne, rozgrzewka ma za zadanię dogrzać organizm, czyli przygotować go na porzadny wysiłek. Rozbieganie czy trucht to też jest włąściwie część rozgrzewki. Ja rozgrzewam się, przed zakresem, tempem, rytmówkami czy siłą, no i oczywiście przed startem.jumper pisze:Przed jakimi treningami powinno się zrobić rozgrzewkę? Jeżeli wychodzę na wb1 60' też? Po co? Przed zawodami lub przebieżkami to rozumiem! Ale przed spokojnym bieganiem? Prędzej bym te ćwiczenia zrobił po takim treningu i jeszcze kilka dodatkowo.
run your way
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Prosta sylwetka
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Pisząc "dogrzanie" nie miałem na myśli temperatury
tylko ogólne przygotowanie organizmu do wysiłku. Temperatura nie ma nic do rzeczy, gdyby miała to latem nie musiałbyś sie rozgrzewać w ogole...

run your way
Człowiek jest stałocieplny, zatem czy lato czy zimna, to mięśnie mają tę samą temperaturę. Rozgrzewka między innymi ją podnosi. Owszem, latem będzie to trwało mniej – jednak to nie znaczy, że nie należy podnieść temperatury mięśni, stawów, ścięgien etc.
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tak, ale ja akurat w tym przypadku użyłem słowa "dogrzanie" jako słowa z żargonu biegowego. Jak się idzie na start to nie raz się słyszy "idziesz się już grzać?"
run your way
- fla
- Rozgrzewający Się
Bieganie to jak dla mnie najprzyjemniejsza forma spędzania czasu. Kiedyś dopadł mnie kryzys i nie chciało mi się na treningi chodzić, ale na szczęście wszystko już wróciło do normy. Zacząłem po prostu witaminy łykać, kiedyś mi się wydawało, że zwykła woda wystarczy. Teraz łykam żelazo i Bodymax sport z żeń szeniem właśnie na kondycję. I nie mam problemów z treningami!
Biegnę ciągle biegnę!
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
I wszystko jasne!
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
ad skip A
znalazłem takie filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=57I4-QXC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ad0ToqBV3fo
tam ten skip jest wykonywany trochę inaczej, jak można wytłumaczyć różnicę?
znalazłem takie filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=57I4-QXC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ad0ToqBV3fo
tam ten skip jest wykonywany trochę inaczej, jak można wytłumaczyć różnicę?
SBBP.WAW.PL
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
A biegasz rekraacyjnie czy robisz jakies super mocne treningi bo trenujesz ,,zawodowo"??Według mnie rozne witaminy itd sa czesto niepotrzebne i stosowane bezmyslniefla pisze:Bieganie to jak dla mnie najprzyjemniejsza forma spędzania czasu. Kiedyś dopadł mnie kryzys i nie chciało mi się na treningi chodzić, ale na szczęście wszystko już wróciło do normy. Zacząłem po prostu witaminy łykać, kiedyś mi się wydawało, że zwykła woda wystarczy. Teraz łykam żelazo i Bodymax sport z żeń szeniem właśnie na kondycję. I nie mam problemów z treningami!

Ja biegam i biegam i nie łykam zadnych tabletek...Co najwyjzej Izostara pije

A mozesz mi wytłumaczyc jaki jest zwiazek miedzy motywacja a łykaniem tabletek?
Pozdrawiam

ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- fla
- Rozgrzewający Się
głównie chodzi o to, że żeń szeń który jest w Bodymaxie który łykam po prostu dodaje mi sił i pobudza mnie do działania. Wiesz, praca stres - nie zawsze człowiek ma siłę na to żeby iść i jeszcze biegać. A ja mam. Krzywdy sobie nie robię, bo to jest suplement, masa w nim witamin i minerałów. A kocham biegać i chcę mieć na to siłę. Wiadomo, jak kondycja już będzie na tyle dobra że bedę mógł odstawić to odstawię.
Biegnę ciągle biegnę!
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
rozgrzewka ważna rzecz 

Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243