Jakie obuwie?
- Prefontaine93
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Często biegam po lesie oraz po asfalcie i właśnie mam problem jakie kupić buty odpowiednie do biegania po lesie i po asfalcie?
Chciałbym aby ktoś polecił mi jakiś model butów .

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Prefontaine93
- Rozgrzewający Się
Biegam codziennie tak około po 6 km ,ale będę zwiększał ten dystans ponieważ przygotowuje się do półmaratonu. Na razie żadnych problemów nie mam ze stop,i nie miałem ale niektórzy mi mówili że mam płaskostopie .
-
- Zaprawiony W Bojach
to tak jak mówi Wysek ,zrób sobie test wodny albo zbadaj na maszynie jaki masz typ kroku ,inaczej wybór będzie loterią
dobry sposób to również spojrzeć na podeszwy butów najlepiej takich wizytowych -gajerowych bo one mają słabe podeszwy i dobrze widać w którym miejscu się wycierają a najlepiej na stare buty biegowe bo wtedy masz pewność ,że tak naprawdę biegasz
no i waga , ile ważysz
dobry sposób to również spojrzeć na podeszwy butów najlepiej takich wizytowych -gajerowych bo one mają słabe podeszwy i dobrze widać w którym miejscu się wycierają a najlepiej na stare buty biegowe bo wtedy masz pewność ,że tak naprawdę biegasz
no i waga , ile ważysz
Tomek
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Czesc Prefontaine93 ( Steve?)
Jeżeli masz płaskostopie ( choćby minimalne ) to raczej zdecyduj się na buty ze wzmocnieniem od wewnętrznej strony - lekko stabilizujące. Takie buty zapobiegną pogłębianiu się Twojej tendencji do płaskostopia.
Wszystkie liczące się na rynku firmy takie robią.
Ja związany jestem z Saucony więc znam ofertę firmy i polecam model Phoenix 3 (ok.280zl),Trigon 5 Guide(330-350zl) lub Guide(ok 380zl)
Pozdrawiam
Jeżeli masz płaskostopie ( choćby minimalne ) to raczej zdecyduj się na buty ze wzmocnieniem od wewnętrznej strony - lekko stabilizujące. Takie buty zapobiegną pogłębianiu się Twojej tendencji do płaskostopia.
Wszystkie liczące się na rynku firmy takie robią.
Ja związany jestem z Saucony więc znam ofertę firmy i polecam model Phoenix 3 (ok.280zl),Trigon 5 Guide(330-350zl) lub Guide(ok 380zl)
Pozdrawiam
Michał
- Prefontaine93
- Rozgrzewający Się
Wielkie dzięki za rady!!!!
Moja waga wynosi ok.60 kg

- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak zrobisz test wodny to napisz, no i koniecznie podaj wagę. Jeżeli rzeczywiście masz płaskostopie to tak jak napisał Michał przydałyby się buty z kategorii lekko stabilizujace. Polecam Asics Gel 1140, 2140, Asics Gel Virage 3, no i oczywiście Kayano 14 bądź 15, ale to juz but bardzo zaawansowany i drogi (ok 550zł)
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No to gruby nie jesteśPrefontaine93 pisze:Wielkie dzięki za rady!!!!Moja waga wynosi ok.60 kg

run your way
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
A od siebie dodam,Prefontaine93 pisze:Wielkie dzięki za rady!!!!Moja waga wynosi ok.60 kg
Jeżeli okaże się, że masz stopę neutralną bierz w ciemno Asics Gel Stratus. Jeżeli będziesz potrzebował wzmocnienia Asics GEL GT-2130. Dlaczego te? Buty są świetne i możesz je dostać - te pierwsze za 160zł, a drugie podobnie ;- ) Pozdro!
- Prefontaine93
- Rozgrzewający Się
Jeszcze raz dzięki!!!!!!!!!!!!!