Komentarz do artykułu Raport o stanie polskiego rynku butów
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wszystkie modele dostepne w decathlonie wroclawskim. Trudno mi powiedziec - dwa, trzy modele. Chodzi o to, ze mierzylem wtedy bardzo duzo roznych butow i wszystkie mizuno mialy wkladke wyprofilowana do zupelnie innej stopy, byc moze przez to cholewka uwierala w kilku (KILKU!) miejscach.torronto pisze:A ile modeli Mizuno przymierzyłeś?
-
- Zaprawiony W Bojach
wróciłem dziś z testów Mizuno
miałem je we środę, powiem szczerze takie gadanie ,że są do bani mało mnie przekonuje bo najpierw trzeba powiedzieć jaki model się testowało/uzywało , spojrzeć dla jakiego typu biegacza jest a potem można podyskutować
Mizuno oprócz tego ,że było merytorycznie najlepiej przygotowane to dało możliwość testowania największej ilości butów
testowałem
wawe ultima
wawe fortis
wawe rider
wawe precision
wawe nexus
największe wrażenie zrobiły na mnie wawe ultima i fortis za wspaniałą amortyzację i stabilizację oraz precision za tzw "nerwowość buta", zrobiłem w nim kilka tempówek i śmiga się bajkowo , rider to mieszanka treningówki i ścigacza , bardzo dynamiczny but , doskonała responsywność , bardzo doceniam tę markę bo jako jedyna stosuje inny system amortyzacji niż wszystkie inne , płytka wawe jest albo w formie wachlarza albo równoległa
news z ostatniego miesiąca !!! Mizuno wchodzi do Polski , będzie go dystrybuować ZG PLUS ,ci co sprowadzali Asicsa i mieli TAF
więcej info o testach niebawem z podziałem na marki , jak ktoś ma pytania to śmiało , przez tydzień nic nie robiłem tylko słuchałem o butach a potem je testowałem, jeden but zrobił na mnie piorunujące wrażenie i nigdy w życiu bym się nie spodziewał ,że będzie to ta marka ale cóż noga decydowała...

Mizuno oprócz tego ,że było merytorycznie najlepiej przygotowane to dało możliwość testowania największej ilości butów
testowałem
wawe ultima
wawe fortis
wawe rider
wawe precision
wawe nexus
największe wrażenie zrobiły na mnie wawe ultima i fortis za wspaniałą amortyzację i stabilizację oraz precision za tzw "nerwowość buta", zrobiłem w nim kilka tempówek i śmiga się bajkowo , rider to mieszanka treningówki i ścigacza , bardzo dynamiczny but , doskonała responsywność , bardzo doceniam tę markę bo jako jedyna stosuje inny system amortyzacji niż wszystkie inne , płytka wawe jest albo w formie wachlarza albo równoległa
news z ostatniego miesiąca !!! Mizuno wchodzi do Polski , będzie go dystrybuować ZG PLUS ,ci co sprowadzali Asicsa i mieli TAF
więcej info o testach niebawem z podziałem na marki , jak ktoś ma pytania to śmiało , przez tydzień nic nie robiłem tylko słuchałem o butach a potem je testowałem, jeden but zrobił na mnie piorunujące wrażenie i nigdy w życiu bym się nie spodziewał ,że będzie to ta marka ale cóż noga decydowała...
Tomek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tomek Michałowski pisze:
...............jeden but zrobił na mnie piorunujące wrażenie i nigdy w życiu bym się nie spodziewał ,że będzie to ta marka ale cóż noga decydowała...
No no, w końcu wchodzą.
Jaki but ?
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Eeeee, pewnie, że masz rację! Zdumial mnie tylko ten jednoznacznie pozytywny wydźwięk w zestawieniu. Coś jak z samochodami - każdy wie, ze VW to taki sam szajs jak inne, ale dalej wszyscy chwalą...Tomek Michałowski pisze:wróciłem dziś z testów Mizunomiałem je we środę, powiem szczerze takie gadanie ,że są do bani mało mnie przekonuje bo najpierw trzeba powiedzieć jaki model się testowało/uzywało ...
-
- Zaprawiony W Bojach
Reebok premier ultra VI
od momentu załozenia buta poczułem się jakby stopę opinał delikatny meszek , dopasowanie idealne , amortyzacja marzenie , nowy design cholewki z dużym logo, odważne czerwono-białe kolory no i ta dynamika , but szedł sam , na szutrze pokazał swoją stabilizację
testy Reeboka prowadził marokańczyk co ma rekord na dychę 29,28 , ups, koleś tak wyżyłowany , w 2004 roku był w Warszawie na mistrzostwach świata czy Europy w przełajach policji i zajął 12 miejsce
od razu dostał od nas ksywę Hisham el Gerrouj

od momentu załozenia buta poczułem się jakby stopę opinał delikatny meszek , dopasowanie idealne , amortyzacja marzenie , nowy design cholewki z dużym logo, odważne czerwono-białe kolory no i ta dynamika , but szedł sam , na szutrze pokazał swoją stabilizację
testy Reeboka prowadził marokańczyk co ma rekord na dychę 29,28 , ups, koleś tak wyżyłowany , w 2004 roku był w Warszawie na mistrzostwach świata czy Europy w przełajach policji i zajął 12 miejsce
od razu dostał od nas ksywę Hisham el Gerrouj
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
mit golfa już dawno upadł , teraz kupuje się Kia , lepsza , tańsza, bezpieczniejszarocha pisze:Eeeee, pewnie, że masz rację! Zdumial mnie tylko ten jednoznacznie pozytywny wydźwięk w zestawieniu. Coś jak z samochodami - każdy wie, ze VW to taki sam szajs jak inne, ale dalej wszyscy chwalą...Tomek Michałowski pisze:wróciłem dziś z testów Mizunomiałem je we środę, powiem szczerze takie gadanie ,że są do bani mało mnie przekonuje bo najpierw trzeba powiedzieć jaki model się testowało/uzywało ...
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Ja do Mizuno mam największe zaufanie, przy czym jest nieco różnica, gdyż wszelkie modele jako kupuje we Włoszech - są tak wypasione że moge na żywca biegać maraton(raz tak zrobiłem i życiówke mam utrzymaną do dziś) . W Polsce jak kupiłem dwa razy Mizuno-to juz nie było to, nie chce wnikać czy trafiłem na jakieś podróby, ale mam sceptyczne podejście do butów jakie się u nas kupuje.
Licze na to że jak faktycznie Mizuno wejdzie na nasz rynek, to nie będą się różnić od tych które są dostępne we Włoszech. Cenowo są tam droższe niż obecnie w Polsce (ja kupuje po 100-150 euro), ale warto.
Licze na to że jak faktycznie Mizuno wejdzie na nasz rynek, to nie będą się różnić od tych które są dostępne we Włoszech. Cenowo są tam droższe niż obecnie w Polsce (ja kupuje po 100-150 euro), ale warto.
Żyje po to, by biegać
-
- Zaprawiony W Bojach
widziałem film z laboratorium Mizuno w Osace w Japoni , co oni tam robią z butami, jakie mają maszyny do badania i analiz, w Mizuno pracuje 300 inżynierów
The Mizuno Wave® Nexus™ 3 Takes Home The “Best Buy” Award From Runner’s World Magazine
The Mizuno Wave® Nexus™ 3 Takes Home The “Best Buy” Award From Runner’s World Magazine
Tomek