BPS Justyny Kowalczyk, a właściwie jego brak

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tompoz nie denerwuj się :ble:

Myślałem, że nie będziesz miał nic przeciwko temu, nie złamałeś regulaminu, ale chciałem Cię wybawić z niezręcznej sytuacji. Mogę założyć inny wątek do dyskusji o Kowalczyk, ale wtedy w tym nie będzie o czym rozmawiać, skoro sam przyznałes sie do błędu...
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Cholera, spóźniłem się i było 10 minut, mam nadzieje, że mi wybaczysz ;]

Masz za to wersje tytułu stuningowaną, z przecinkiem ; )
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tompoz pisze: Wdalszym ciągu powtarzam że w przypadku Justyny nie było BPS podnoszącego jeszcze jej formę w stosunku do tego co reprezentowała 1-3 tygodnie temu.
skąd to wiesz? ona jeszcze leci na 30 km i celuje też w zdobycie Pucharu Świata i to nie jest takie proste, jak w innych dyscyplinach, że przygotowujesz sie na dany start - ona przygotowała sie kompleksowo i zrobiła to celująco . No i skąd wiesz w jakich cyklach ona trenuje i kiedy u niej wypadał BPS albo czy wogóle był jej potrzebny? Ważne, że trener jej tak to poukładał, że ze startu na start była coraz mocniejsza.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
tompoz pisze: Wdalszym ciągu powtarzam że w przypadku Justyny nie było BPS podnoszącego jeszcze jej formę w stosunku do tego co reprezentowała 1-3 tygodnie temu.
skąd to wiesz? ona jeszcze leci na 30 km i celuje też w zdobycie Pucharu Świata i to nie jest takie proste, jak w innych dyscyplinach, że przygotowujesz sie na dany start - ona przygotowała sie kompleksowo i zrobiła to celująco . No i skąd wiesz w jakich cyklach ona trenuje i kiedy u niej wypadał BPS albo czy wogóle był jej potrzebny? Ważne, że trener jej tak to poukładał, że ze startu na start była coraz mocniejsza.
Kolego Gaspor twoja wypowiedz jest pierwsza merytoryczną w tym temacie, ma sens bardzo prawdopodobne że tak włąśnie Wieretelnyj kombinował.

Dziękuje kolego Nagor za szybkie zadziałanie wtemacie. Ale ja nie muszę się przyznawać do żadnego błędu, to ze Justyna wygrała dzis to nie zmienia faktu że jej starty wskazuja na to że jest w formie od 3 tygdni i tyle. Powiedziałem kutulazyjne zdanie o trenerze Wieretwelnym to zwycieńsców się nie ocenia i tyle.
Chodz dalej uważam że prawdpodobnie Justyna jest od 3 tygodni wwielkim gazie i tak zrozpędu startuje tutaj z sukcesami.
Bardzo rozsądna wypowiedz dał kolega Gaspor i zakładajać ten temat oczekiwałem włąsnie takich wypowiedzi analizujących temat. Sa mczęsto analizuje starty kolarzy np. przed Tour de France patrzac w jka rózny spossób realizują BPS itd.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ona mogła zrobić BPS po prostu miesiąc temu, a teraz ma kilka tygodni jazdy na najwyższej formie.
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co by było gdyby babcia miała wąsy :bum:

taki to temat ;D
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Ona mogła zrobić BPS po prostu miesiąc temu, a teraz ma kilka tygodni jazdy na najwyższej formie.
też tak może być, Carmiachael podawał że kolarze pokroju Amstronga czy Urlicha potrafia być w szczytowej formie przez 5-6 tygodni.

Tompoz
Tompoz
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na podstawie wyników ze startów, nie można nic powiedzieć o treningu jaki się robi.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale kolego Forma można powiedzieć o skutkach tych treningów, co miniejszym uczyniłem. Najważniejszy jest skutek treningu co on przynosi a nie trening w sam sobie. Trening to narzedzie a nie cel.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fenomen! Bez BPSu 2x złoto i brąz!!!! :hej:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rzeczywiście brak BPSu ;)) drugie Złoto !!! gratulacje !!! i to w jakim stylu
Awatar użytkownika
sebbor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:38
Życiówka w maratonie: 2:38

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Ale kolego Forma można powiedzieć o skutkach tych treningów, co miniejszym uczyniłem. Najważniejszy jest skutek treningu co on przynosi a nie trening w sam sobie. Trening to narzedzie a nie cel.

Tompoz
A z oceną skutków treningu też nie należy się spieszyć :P Naszych szczypiornistom też nikt nie dawał szans...
Awatar użytkownika
zolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 3:05:30

Nieprzeczytany post

W moim planie do maratonu brak BPS-u i bardzo się tym martwiłem do dzisiaj.... Brawo Justyna!
Awatar użytkownika
tomcio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ktoś coś pisał i jakiś niedociągnięciach w treningu? coś , że brak BPS-u? niech ma odwagę, porzyzna się, wejdzie pod stół i odszczeka :hejhej:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomcio pisze:ktoś coś pisał i jakiś niedociągnięciach w treningu? coś , że brak BPS-u? niech ma odwagę, porzyzna się, wejdzie pod stół i odszczeka :hejhej:
a teraz taka luźna uwaga: BRAK BPSu to też BPS :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ