Komentarz do artykułu Asics GEL Trabucco 11 WR

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mam,biegam,wszystko to prawda co napisane-ale kupiłem ostatnio adidasy Snova Riot i są lepsze :) a adidaski po przecenie kosztują tylko 299 plnów
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trabucco 11 można dostać za 249 z jesieni 08

a dlaczego wg Ciebie Rioty są lepsze ?
Tomek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wg mnie lepsze bo maja : lepszą amortyzację,lepiej trzymają nogę i mają lepszą przyczepność-ale żeby nie było nieporozumień-to są różnice bardzo niewielkie i być może subiektywne :) Obydwa kamasze są bardzo dobrymi butami z tym ,że jakbym miał tylko jednego kupić kupiłbym adidasa.Ale nie myśl,że ja jestem fan butów adidasa-niekoniecznie -głównie właśnie w asicasch i NB biegam :)
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegałem w trabuco VIII, były znakomite. obecnie mam enduro III, bo poskąpiłem na nowe trabuco. wydawało mi się że nie będzie różnicy, teraz żałuję, ale więcej tego błędu nie popełnię.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja kupiłem w intersporcie (jeszcze wczoraj były) asicsy moriko goretex za 249 (z 499 czy tak jakoś) i to jest moim zdaniem najlepszy but na zime jaki miałem
Andrzej58
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja używam Salomon Trail SCS GTX . Uważam, że to bardzo dobre i lekkie buty do biegania w zimie. Jedyne co mogłoby być lepiej, to na lodzie mogłyby się mniej ślizgać, ale które się nie ślizgają. Andrzej
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze:ja kupiłem w intersporcie (jeszcze wczoraj były) asicsy moriko goretex za 249 (z 499 czy tak jakoś) i to jest moim zdaniem najlepszy but na zime jaki miałem
w zeszłym tygodniu w Bielsku je widziałem. zastanawiałem się nad nimi jako alternatywa do trabuco. długo w nich biegasz? masz sparawdzone?
Awatar użytkownika
Jog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zeli pisze:
gasper pisze:ja kupiłem w intersporcie (jeszcze wczoraj były) asicsy moriko goretex za 249 (z 499 czy tak jakoś) i to jest moim zdaniem najlepszy but na zime jaki miałem
w zeszłym tygodniu w Bielsku je widziałem. zastanawiałem się nad nimi jako alternatywa do trabuco. długo w nich biegasz? masz sparawdzone?
Zeli, gore-tex w tych butach jest ok. Bieganie po kałużach nie powoduje oczywiście przenikania wody, ale jeśli nie potrzebujesz gore-texu, to zdecydowanie bardziej polecam Asics Sensor. Nie biegałem w drugiej jego odsłonie, ale udało mi się kupić pierwotną wersję po raz drugi i uważam, że są rewelacyjne.
Andrzej58
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Salomon Trail SCS GTX biegam od początku listopada. Dla mnie jest OK. Są bardzo wygodne, mam wrażenie lekkości. Czuję się stabilnie. Natomiast na śnieg protektor mógłby być bardziej miękki. Z drugiej strony zbyt miękki nie byłby dla mnie dobry, bo teren mam taki, że muszę przebiec trochę po asfalcie. Oczywiście nie twierdzę, że to są najlepsze buty z możliwych, ale ja jestem zadowolony.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zeli pisze:
zrobiłem od grudnia ponad 1000 km i są to najmocniejsze buty jakie miałem - w chlapie, śniegu, mrozie, deszczu - inne już by sie rozleciały
jutro jade kupić drugą pare na przyszłą zimę - za 249 zł nie ma lepszych
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za informacje. oferta jest rzeczywiście bardzo kusząca.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A biegał ktoś z was w Trabucco z wagą ok 90kg? Jeżeli tak to jakie wrażenia? Zainteresowały mnie te buty a w opisie są one przeznaczone dla lekkich biegaczy. W końcu po krosie nie biega się często a teren raczej miękki.

I jeszcze jedno - nie uważacie, że te buty są dość ciężkie? 385gr to dość sporo! Jeżeli do tego dodamy poprzyklejane błoto, śnieg i woda, to wyjdzie jeszcze więcej?! Taka waga to normalne przy butach trailowych? Inny model Trailowy ASICS Gel - Trail Attack WR 278gr. Przyznacie, że to dość spora różnica wagi?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

jumper pisze:A biegał ktoś z was w Trabucco z wagą ok 90kg? Jeżeli tak to jakie wrażenia? Zainteresowały mnie te buty a w opisie są one przeznaczone dla lekkich biegaczy. W końcu po krosie nie biega się często a teren raczej miękki.
Napisałam, że dla lekkich biegaczy, bo nie mają rozbudowanej amortyzacji, i są raczej słabo zamortyzowane. Ale faktycznie, biegając po miękkim terenie, nie powinno mieć to znaczenia.
Odnośnie wagi, nie zastanawiałam się nad tym i nigdy nie zwracam na to uwagi, bo choć sama dużo nie ważę, to nie przeszkadzają mi buty cięższe, wręcz przeciwnie. Ciężkie buty na pewno wymagają odpowiedniej siły nóg, ale z drugiej strony, też pozwalają nam tę siłę wytrenować, tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

gasper pisze:zrobiłem od grudnia ponad 1000 km i są to najmocniejsze buty jakie miałem - w chlapie, śniegu, mrozie, deszczu - inne już by sie rozleciały
Przeceniasz je. Na wiosnę opublikuje wyniki testu "do zajechania" Kalenji Kapteren. Maja w tej chwili 2600km w śniegu, mrozie, deszczu - i dzielnie się trzymają.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ