Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

elendil1985, jest niedziela, nie panikuj! Zrób sobie gustlika z Voltarenu na cały dzień i noc to może do jutra zapomnisz o sprawie?! Mój syn tak nie raz ma i gustlik zawsze pomaga :hejhej:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja jutro po tygodniowej przerwie wybieram się potruchtać i zobaczymy co dał odpoczynek i smarowanie stóp. Oby wszystko było ok, bo nie zniosę kolejnego tygodnia przerwy, bo już za niecałe dwa tygodnie rozpoczynam na dobre sezon startowy, co prawda Bieg Ku Rogatemu Ranczu traktuję na luzie, ale trasa jest ponoć bardzo ciężka, tak więc przydałoby się trochę przed tym biegiem coś potrenować. Następnie Bieg Powitanie Wiosny w Katowicach i Półmaraton Marzanny w Krakowie, miały być na tych biegach fajne czasy, ale na chwilę obecną liczy się dla mnie by po prostu w nich wystartować i fajnie się bawić :)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho, świetnie Cię rozumiem. Ja od 3 tygodni walczę z różnymi choróbskami. Strasznie jest to flustrujace jak wychodzisz biegać myśląc, że już wszystko w poprządku a rano budzisz się z bólem gardła. Od razu odbija się to na wynikach. Jedyne co można zrobić to wykorzystać ten czas w domu na różne ćwiczenia sprawnościowe (brzuszki itp..) Może się okazać, że to nam da równie tyle co wybieganie. Tak więc nie marnujmy czasu w domu :nienie:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dobra wstałem
Wczoraj trochę ponarzekałem :bum: Po treningu zrobiłem słabe rozciąganie, ćwiczeń nie stabilności ogólnej nie chciało mi się robić. Może powodem był późny bieg 2 w nocy.

Wynik słaby jakieś 4,5km+4x20s w 35:04 (7'48")
1,9km - 16:20 (8'36")
2,6km - 19:44 (7'35")

Tak w ogóle to wyszło Dzisiaj słońce świeci ładnie.
Mam w planie 12km :bum:

jumper co to jest gustlik? to okład? ja generalnie używam viprosalu z jadem żmijii zygzakowatej
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

elendil1985 pisze:

jumper co to jest gustlik? to okład? ja generalnie używam viprosalu z jadem żmijii zygzakowatej
Gustlik (określenie Doktorka z FORUM wzięte z "Czterech Pancernych i Pies") to okład ze sporej (na gęto) ilości Voltarenu owiniętej folią spożywczą. Może jednak odpuść sobie te 12km i podlecz to trochę. Cała niedziela i następna noc przy takim zabiegu da murowany efekt..a tak nie wiadomo jak będziesz się czuł po biegu?! To tylko rada. Sam wiesz najlepiej jak się czujesz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ok spoko spróbuję
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

W tych cięzkich warunkach, jakie panują na dworze, planowałem dzisiaj przebiec 20 km. Po 8 doszedłem do wniosku , że będzie to bardzo ciężkie. Umordowany wróciłem do domu po przebiegnięci 16 km. Pogoda zafajnista ale na biegówki a nie człapanie, i na dodatek ciągle pada.....
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam dzisiaj w planie jakieś 25-30 km :hahaha:
za chwilę startuję, plan ambitny jak na te warunki ale spróbuję, ewentualnie zrobię to na dwa etapy. Biorę zapas picia i czekolady i w drogę!
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:Ja mam dzisiaj w planie jakieś 25-30 km :hahaha:
za chwilę startuję, plan ambitny jak na te warunki ale spróbuję, ewentualnie zrobię to na dwa etapy. Biorę zapas picia i czekolady i w drogę!
Jacuś zuch z Ciebie!
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wczoraj coś takiego: 2 km (5:30) + 4 km (4:40) + 1 km (5:30) + 2 km (4:20) + 1 km (5:30) + 1 km (4:05) + 5 km (5:20) - jeden z lepszych treningów w moim życiu mimo padającego śniegu. Szczegóły opisze w blogu na maratonach.

Dziś nic specjalnego 12 km w tempie 5:20 z tym że w śniegu po kostki - trochę przypomniało mi się bieganie po plaży - w każdym razie jak kończyłem na asfalcie już to biegło mi się nader lekko ;-)

W następną sobotę pierwszy start - Stoczek Łukowski (11km) - więc nadchodzący tydzień taki lżejszy, przedstartowy. W mijającym ponad 60 km i 5 treningów.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam :hejhej: Dzisiaj sobie pobiegalem po super sniegu jeszcze nie zmrozonym ani zlodowacialym-rewelacja,mialem w planach cos ponad 20 km a wyszlo na tym ze wolalem poogladac mecz i dopiero pozniej bieg. Wyszlo 17,66 km ze srednim tempem 4,59/km ale jakbym wyszedl godzine wczesniej to 25 km spokojnie bym dal rade a tak moze jutro. Elendi1985 tylko nie mow ze o drugiej w nocy sobie biegasz :jatylko: kiedys zachcialo mi sie biegac rano przed szkola o 4.30 to patrol policji mnie zatrzymal i moje tlumaczenia o tym ze sobie trenuje wzbudzily w nich zdziwienie :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

he he ;-) dobre ... ja chyba wyglądam wyjątkowo "normalnie" bo zdarzało mi się biegać o bardzo dziwnych porach i jeszcze nikt mnie nie zatrzymywał ...

u mnie dzisiaj 24km... - śmieszny trening... bo dawno nie biegałem nic dłuższego "w swoim tempie" - wyszedł z tego najdłuższy i najszybszy na takim dystansie trening w moim życiu (wynik z 4 energy pobiłem o kilka minut - patrząc oczywiście na 21,097m) przy czym oczywiście bieg był w tempie "treningowym" bez spinania się na maksa... bez jedzenia i bez picia - więc mnie to cieszy... - jest szansa żeby złamać 2h na biegu marzanny - wiem dla was to pewnie nic wielkiego - dla mnie jednak jeszcze nie przekroczona granica :-).

Ja ostatnio tak rzadko trenuję (góra 2 x w tygodniu) że zrezygnowałem zupełnie z biegania owb1... - bo to w moim wypadku bez sensu... - nie mam co biegać odpoczynkowo, jeśli nie mam po czym odpoczywać... tak że od kilku tygodni mam 1 trening wb2 i 1 trening troszkę dłuższego wybiegania w towarzystwie. ew. 1 trening z odcinkami 200m. - tak żeby pobiegać sobie szybciej...

A śnieg ;-) cóż... w Krakowie mamy 30 centymetrów puchu ... (miejscami trochę zsiadł bo była dodatnia temperatura) - ale chodniki odśnieżone, w parku ścieżki przedeptane a nawet miejscami białe - ale przejechane pługiem. - Biegało się dobrze... - Dzisiaj sobie zrobiłem te 24km - z Krowodrzej Górki, przez błonia - i potem nad Wisłę... i do tamy... i z powrotem. - w sumie poza jakimś jednym odcinkiem nieodśnieżonego chodnika to biegło się super.

- powiem szczerze że teraz jak biegam mniej i szybciej ;-) to choć nie przynosi to tak dobrych efektów jak trening zgodnie z planem... 4x w tygodniu - to przynajmniej mam z tego dużo frajdy... ;-) i chyba na razie tego nie zmienię... - choć też nikogo nie namawiam na takie bieganie - bo widzę, że "efekty" są raczej żadne - czyli forma utrzymuje się na stałym poziomie... bez żadnego rozwoju ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja krótko (po wypowiedzi Ssokolowa)- tylko 22 km za to w iście "szatańskim" tempie 2:16.... wstyd... jest mi głupio i chyba przez kilka dni nie będę zaglądał na forum, zaszyję się gdzieś i tyle.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No jak Panowie trenujecie podczas biegania "wchlanianie pokarmow i napojow"? Najlepiej podczas wybiegan pocwiczyc bo podczas maratonu jak cos nie bedzie tak jak powinno to bedzie zle :ech: U mnie z piciem nie jest zle ale jedzenie niektorych produktow to dla mnie problem w postaci kolki np.czekolada :chlip: niestety.
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Elendi1985 tylko nie mow ze o drugiej w nocy sobie biegasz :jatylko: kiedys zachcialo mi sie biegac rano przed szkola o 4.30 to patrol policji mnie zatrzymal i moje tlumaczenia o tym ze sobie trenuje wzbudzily w nich zdziwienie :hahaha:
To tak primo mój nick to nie elendi tylko elendil :bum: zaczerpnięty od postaci fikcyjnej z Władcy Pierścieni

Po drugie biegam sobie czasami w nocy, ale policja nie zatrzymuje. No i nie lubię, bo gorsze osiągi wtedy mam. :bum: Z rana przed pracą na pewno bym nie wstał, jestem nocnym markiem i lubię się wyspać. Nawet jak mam na 12 :bum:
jakub738 pisze:No jak Panowie trenujecie podczas biegania "wchlanianie pokarmow i napojow"?
Może głupie pytanie, ale gdzie wy to wszystko upychacie? Jakiś plecaczek czy coś? Jecie takie zwykłe batoniki czy te energetyczne na treningu?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ