Komentarz do artykułu Rolls Royce wśród pulsometrów Garmin F

airda

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Airda zna Suunto t6 - moze ona coś powie o bezawaryjności.
Z tym, ze ona chyba używała jeszcze bez GPS.
W sumie nie mam za wiele dobrego do powiedzenia o suunto T6. Najogolniej to zestaw (mam zegarek, czujnik pomiaru tetna i czujnik na buta) dla zupelnie poczatkujacych (biegajacych niewielki kilometraz) biegaczy - wowczas jest idealny. Choc teraz nie biegam nie_wiadomo_ile, jest to jednak 5 razy w tygodniu i w sumie cos ponad 60 km i zaczynaja sie problemy. Jakie? Ponizej o nich.

1. Zadnych ostrzezen przed koncem baterii w czujnikach - koncza sie dosc szybko - bec, nie masz ani pomiaru tetna, ani dystansu.
2. Problemy z funckja SPD/DST (speed/distance) - w zasadzie, za kazdym razem musze parowac pulsometr zebym ja miala 'pod reka'.
3. Problemy z polaczeniem miedzy czujnikami - nieraz po prostu nie chca 'sie widziec'.
4. Oprogramowanie - kiedy juz mam sporo logow, program zaczyna sie wieszac i generalnie pracuje jakby to bylo jeszcze 486 ;)

Byc moze mam jakis felerny model. Wydaje mi sie jednak, ze kiedy biegalam mniej, jakos wszystko dzialalo lepiej.

Mam tez sporo uwag ogolnych, dotyczacych funkcji, ktorych mi po prostu brak w tym pulsometrze. Musze jednak zaznaczyc, ze uzywam do jako normalnego zegarka - lubie duze zegarki ;)

Edda, jesli bedziesz zainteresowana szczegolami - napisz.

Tyle na goraco przychodzi mi do glowy. Jestem w zasadzie dokladnie na tym samym etapie, co Ty teraz - rozczarowanie tym co mam i poszukiwanie czegos innego :) Myslalam o FR 405 wlasnie :)
PKO
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki, te informacje wystarczą.

pulsometr to teraz dla mnie drugorządna sprawa. Głównie zależy mi na dokładnym pomiarze dystansu, monitoringu tempa, lapaniu okrążeń. Co do pomiarku dystansu - sprzęt oparty na foot podzie kompletnie odpada.

forerunner 50 jest dla mnie bezużyteczny - 3 tygodnie uzywania, 5 tygodni w reklamacji i tak w kółko. Dlatego mam awersję do psującego się sprzętu.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Edda, to chyba rzeczywiście pozostaje Ci tylko Polar 800 CS. Niestety cena jest wysoka, ale możesz sobie wybrać dodatkowe komponetnty: czujnik na buta, gps, różne czujniki rowerowe. Czyli powinien zadowolić każdego. W dodatku nie słyszałem, żeby ktokolwiek miał problemy z tym sprzętem, a kilkoro znajomych go używa.

airda, mogła byś rozszerzyć trochę to co napisałaś o T6 plus to, czego Ci w nim brakuje? Może w wątku, w którym kiedyś dyskutowaliśmy o Suunto?
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
airda

Nieprzeczytany post

PiotrekMarysin pisze:airda, mogła byś rozszerzyć trochę to co napisałaś o T6 plus to, czego Ci w nim brakuje? Może w wątku, w którym kiedyś dyskutowaliśmy o Suunto?
Moglabym i chetnie to zrobie, tylko czy moglbys przypomniec, w ktorym to bylo watku? Szukalam, ale nie jestem pewna, o ktory Tobie chodzi.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

airda pisze:
PiotrekMarysin pisze:airda, mogła byś rozszerzyć trochę to co napisałaś o T6 plus to, czego Ci w nim brakuje? Może w wątku, w którym kiedyś dyskutowaliśmy o Suunto?
Moglabym i chetnie to zrobie, tylko czy moglbys przypomniec, w ktorym to bylo watku? Szukalam, ale nie jestem pewna, o ktory Tobie chodzi.
Konkretnie o ten. Czekam :)
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
airda

Nieprzeczytany post

Dzieki wielkie. Watek znaleziony, jutro bede zbierac mysli ;)
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OT:
Okazuje się, że 305 jednak pokazuje mapy, cały świat:
http://www.flickr.com/photos/calvinrg/1056505531/
;)
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znalazłem fajne review na YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=AG6v7PtR ... re=related
Odnośnie baterii polecam fragment od 4:09
RunTomek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na amerykańskiej stronie Garmina są dwa modele Forerunnera: 405 i 405CX, ten drugi jest droższy o 70 USD. Czy ktoś wie czym one się różnią? Porównanie cech w porównywarce na stronie niczego nie pokazuje (chyba że jestem ślepy :jatylko: )

(edit:) A więc jestem ślepy - ten drugi ma opaskę pulsometru :hahaha:

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
KarolinaP
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej hej jakieś nowe opinie odnośnie tego sprzętu? :) zastanawiam się nad kupnem, pod uwagę biorę model 210, 405 lub 610 :) może od 2009 roku opinie się zmieniły?:)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przed kupnem bralem pod uwagę trzy modele: 310, 410 i 610. Bawilem się każdym z nich. W 410 pierścień mnie strasznie irytowal - odpadl w przedbiegach. Poroniony pomyśl. 610 to bardzo ladny designerski zegarek, który można nosić na codzien jednak panel diotykowy kompletnie nie przypadli mi do gustu, nie wyobrażam sobie jego obslugi w trakcie biegu a zimą w rękawiczkach juz w ogóle. Wybralem 310. Stary ale jary klasyk. Ergonomia i funkcjonalnosc na najwyższym poziomie plus świetna bateria.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu, tylko że na zapewne zgrabnym, ale szczupłym damskim przegubie Karoliny, 310-tka może wyglądać nieco gigantycznie :lalala: ..Takie mam wrażenie, popraw mnie, jeśli się mylę ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Malutki nie jest to fakt ale 610 jest tej samej wielkości tyle, ze okraglutki;) 410 jest ciut mniejsza. Zresztą to przecież zegarek do biegania a nie na wybieg;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jasna sprawa :) Mnie się Twoja 310tka śni po nocach :hej:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proponuję uklad: pożyczę Ci ją na jeden trening i gwarantuję, ze przestaniesz o niej śnić... bo następnego dnia polecisz do sklepu ;) Może być?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ