HMP 21-22.02 Spała

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Otwieram wątek pomimo, że jeszcze 10 dni do mistrzostw, ale w tym roku są jeszcze HME w Turynie i MŚ w Berlinie więc może byc ciekawie. Spekulacji kto, gdzie i jak sie przytowuje w zwiazku z obfitoscia imprez tez chyba może być sporo.
Osobiście jestem ciekawy gdzie najlepsi w Polsce lekkoatleci wystapią. Czy wybiora mistrzostwa czy raczej bedą startowac po mitingach typu Pedros? Tak na marginesie to widziałem urywki i żałuję, że nie mieszkam w Bydgoszczy.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A może przejedziemy się razem na te HaMPy? Nawtykamy sobie nawzajem waty w gęby, żeby się nie kłócić po drodze. Z przerwami tylko na żarcie.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:A może przejedziemy się razem na te HaMPy? Nawtykamy sobie nawzajem waty w gęby, żeby się nie kłócić po drodze. Z przerwami tylko na żarcie.
:hahaha: :hahaha: a Tobie co?

yacool pojechalbys na HMP zrobil filmiki z profilu i mialbys zywy material na udowodnienie tezy, ze Polacy biegaja slabo technicznie, ze sa slabi wytrzymalosciowo, szybkosciowo etc.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Beze mnie - hala w Spale nie nadaje sie do obserwacji i kibicowania.
Tradedia jest i tyle w Polsce pod tym wzgledem - w telewizji albo przez internet duzo lepiej bedzie widać.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Beze mnie - hala w Spale nie nadaje sie do obserwacji i kibicowania.
... bo popkornu nie ma?
Dupy nie chce Ci się ruszyć i tyle. W tv zapodadzą trzy sekundy ze Spały, gdzieś pomiędzy Mają w ogrodzie i Kretem w pogodzie.
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Beze mnie - hala w Spale nie nadaje sie do obserwacji i kibicowania.
a jaka hala w Polsce nadaje się wg Ciebie do kibicowania?W tv na pewno dużo zobaczysz.Na żywo - choćby z drzewa - zawsze lepiej niż w tv.Można zawsze krzyknąć komuś, dopingować, a popcorn i piwo można kupić w sklepie :hej:
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sredniak pisze:
a jaka hala w Polsce nadaje się wg Ciebie do kibicowania?W tv na pewno dużo zobaczysz.Na żywo - choćby z drzewa - zawsze lepiej niż w tv.Można zawsze krzyknąć komuś, dopingować, a popcorn i piwo można kupić w sklepie :hej:
średniak - nie dzieki :nienie: na drzewo mnie nie namówisz - za stary juz jestem i pewnych rzeczy nie wypada - żadna hala w Polsce sie nie nadaje do kibicowania. Była w Zabrzu, gdzie mieszkasz, ale juz jej nie ma -
Tak na marginesie to miał być watek o sezonie halowym polskich lekkoatletów, a nie o obiektach, które sa do bani.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzies czytałem, że HMP to impreza o słabnącym znaczeniu. Zazwodnicy i trenerzy traktują je jako sprawdzian, a nie impreze docelową i tytuły halowego mistrza Polski sa traktowane z przymrużeniem oka - w sumie nie dziwi mnie takie podejście . Sa dwie przyczyny takiego stanu rzeczy. Pierwszy to zauważony juz przez nas problem braku obiektów lekkoatletycznych do treningu i startów, a drugi to względy szkoleniowe i napiety kalendarz.
Dopóki nie powstanie w Polsce hala z prawdziwego zdarzenia i kilka mniejszych do treningu to chyba nie ma co liczyc na wzrost prestiżu lekkoatletyki halowej, a jest to wg mnie bardziej widowiskowa częsc tej dyscypliny. Szkoda, bo telewizja mogłaby sie zainteresować.
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak jest Hala przez wielu zawodnikow nie jest traktowana powaznie. Wielu bardzo dobrychg zawodnikow rezygnuje z hali bo medal nie ma takiej wartosci jak medal z przelaji czy ze stadionu i wola sie przygotowywac do tych wlasnie zawodow. No a kalendarz jest bardzo napiety nie da sie do wszystkich 3 imprez przygotowac. HMP sa 21-22.02 a Mistrzostwa Polski w przelajach juz 14.03 wiec da oby dwoch imprez nie da sie dobrze przygotowac dlatego wielu dlugasow i sredniakow nie widzimy na hali. Moim zdaniem Przelajowe Mistrzostwa Polski powinny byc wtedy kiedy sa mlodziezowe przelaje czyli na koniec listopada. Wtedy wiecej zawodnikow przygotowywalo by sie do hali bo chcieliby miec jakis start.
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wielu zawodników startuje na hali "z marszu" nie przygotowując się jakoś specjalnie ( bez obozu halowego) , traktując start na hali jako przerywnik w mieleniu po śniegu. Mogą sprawdzić dzięki temu w jakiej aktualnie są dyspozycji. Hala dla mnie jest widowiskowa a dla słabszych zawodników to szansa na medal, którego na otwartym stadionie nigdy by nie zdobyli.
run your way

Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale są zawodnicy, którzy specjalizuja się w hali, np. Lidia Chojecka.
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A no zgadza się. Ciekawe jak Pani Lidii pójdzie w Turynie.
run your way

Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mistrzostwa zakończone - http://bieganie.pl/?show=1&cat=10&id=1101. Podaliśmy już także wstępny skład na mistrzostwa w Turynie. Ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze do niego wskoczy.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja byłem ciekaw biegu na 800m. Czy ktos to widział?
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kurde musiał być ciekawy widać po wynikach że była "czajówa" takie biegi są najlepsze, bo nawet słaby zawodnik z dobra końcówą może powalczyć na finiszu, tym razem młodość wygrała z doświadczeniem.
run your way

ODPOWIEDZ