Komentarz do artykułu Koniec z przymusem częstego prania

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:
Nie ma co robić z tego wielkiego halo - po prostu mamy bluzę, w której nie ma przykrego zapachu potu. Normalne tkaniny potrafią wydzielać taki zapach już po krótkim chodzeniu w nich np. w upale, dlatego bluza tego typu może być dobrą alternatywą. A na obozach sportowych byłaby wręcz błogosławieństwem ; )
i o to dokładnie chodzi , przecież wiadomo ,że i tak każdy normalny człowiek po treningu ,dwóch i tak ją upierze. To trochę jak z camalbakami-rurkę i bukłak trzeba myć i nikt normalny tego nie neguje, ale nowe technologie ze srebrem pozwalają na używanie w warunkach bojowych jednak dłużej- bez żadnej przykrej konsekwencji- (bakterie) Podsumowując - za bluze zapłacisz karta wiza -stado much za Tobą odganiające przeciwników-bezcenne :)
PKO
Ryszard N
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nagor, luzik. Trzeba sobie pozostawić przestrzeń na dyskusję i różnicę poglądów. Bluza bez wątpienia jest dobra. Bardzo cenie sobie Twoje posty na forum a że czasem nie dokońca się zgadzam to dobrze. Gdybyśmy się tak cięgiem ze sobą zgadzami to było by nudno.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja się nie denerwuję, tylko dziwi mnie, że głosy się tak jednostronnie rozkładają. Jest to w gruncie rzeczy niesamowita ciekawostka - bluza, która nawet po mocnym przepoceniu nie wydaje zapachu. Tymczasem reakcją na tę ciekawostkę jest zarzut, że nie namawiamy do higieny, pisanie o szambach itp. To mnie zdziwiło - takie negatywne podejście do jakiegoś ciekawego i w gruncie rzeczy pożytecznego wynalazku, jakim jest ta tkanina.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nagor chłopie stoję za Tobą murem:) każdy Ci zazdrości tej bluzy i tyle :)
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy to nie jest tak, że większą uwagę zwracamy na te rzeczy, z którymi się "identyfikujemy"? Znaczy to tyle, że drażni nas to, z czym sami możemy mieć problem? obrazowo np. "Wiesz, jesteś taka kobieca..." - "Tak, sugerujesz, że jestem gruba? Świnia!!"

taka bluza może być przydatna także w mniej specyficznych warunkach (typu obóz czy wypad w góry). Wiadomo - niektórzy z nas są ograniczeni i finansowo i czasowo - nie każdego stać na kilka kompletów profesjonalnych ciuchów, możemy nie mieć czasu na zrobienie prania, a chcemy biegać codziennie. Co wtedy? Albo używamy tych nieprofesjonalnych, albo zwyczajnie zakładamy tą zapoconą poprzedniego dnia. Mi się tak czasami niestety zdarza. Ja chcę taką bluzę
Awatar użytkownika
good_sport_bad_loser
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szybkie pytanie - czy ktos orientuje sie moze gdzie mozna ją przymierzyć i kupić (optymalnie Warszawa lub Kraków)?
pzdr,
Miro.

[url=http://roadsofstone.files.wordpress.com/2007/11/haile-gebrselassie-marathon-world-record-holder.jpg][img]http://runmania.com/f/c14c5abc016121e0e2fab72b5d49549b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szambo to rzecz ludzka- trzeba je wywieść wozem asenizacyjnym, zutylizować poprzez ekologiczne filtry lub podłączyc się do kanalizacji- ta bluza to mega postęp w bieganiu - Nagor, chyba chcesz dokonac rewolucji i podłaczyc nasza wioskę do kanalizy. :oczko:
Ps. Nie przejmuj sie komentarzami malkontentów w średnim wieku. :oczko: oni tak mają. :oczko:
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

"Sprzęt firmy Marmot dostępny jest w Warszawie w następujących sklepach: Sherpa na ul. Żelaznej, Serotore w Clifie na Okopowej, Bonar na ul. Batorego HiMountain przy ul. Królewskiej. Dokładnych adresów nie znam ale to powinno na razie wystarczyć żeby zlokalizować, ewentualnie znaleźć telefony" - to Fredzio, ścignę go, żeby to trochę uzupełnił.

W razie czego zostają też zakupy przez internet, choć przy tym kursie walut przestaje się to opłacać.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Co do tych toksyn - nie było żadnych problemów. Jak to się dzieje, że te toksyny znikają, to już można równie dobrze pytać producentów masek przeciwgazowych.
tylko, że wkładem z maski gazowej nie dotykasz ciała...
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj biegałem w koszulce NB z włókna kokosowego - przebiegłem około 16 km więc musiałem się spocić. Koszulka była wilgotna, ale nie śmierdziała - to działa. Jednak ją wypiorę. :oczko:
Dla zainteresowanych - kupiłem ją w Runnerswordzie w Poznaniu - cena 125 zł ( bardzo duzo, ale bajer z kokosa działa)
KucziKuczi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajny patent :ble: dopóki nie spotkam jednak kogoś w takiej bluzie i nie pobiegnę kawałka za nim to sobie odpuszczam :hej:
Ryszard N
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Uważam że sporo osób nie ma jeszcze tej bluzy. Moją opinię opieram na doświadczeniach z szatni przed imprezą biegową. Z uwagi na to że nie piję i nie palę węch mam jak pies dzielnicowego. Po za tym w miejscach które podał Nagor tych bluz jednak nie ma. Mają co prawda asortyment tej firmy ale nie ten konkretny produkt. Lub mają ale nie chwalą się na stronie internetowej.
Awatar użytkownika
good_sport_bad_loser
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:"Sprzęt firmy Marmot dostępny jest w Warszawie w następujących sklepach: Sherpa na ul. Żelaznej, Serotore w Clifie na Okopowej, Bonar na ul. Batorego HiMountain przy ul. Królewskiej. Dokładnych adresów nie znam ale to powinno na razie wystarczyć żeby zlokalizować, ewentualnie znaleźć telefony" - to Fredzio, ścignę go, żeby to trochę uzupełnił.
Dzięki, w weekend zrobie powazniejszy rekonensans. Na razie rozmawialem z HiMountain w Arkadii (W-wa), tam nie maja tego modelu. Maja model crew, wykonany w tej samej technologii (kokocostam), kosztuje 179 pln.
pzdr,
Miro.

[url=http://roadsofstone.files.wordpress.com/2007/11/haile-gebrselassie-marathon-world-record-holder.jpg][img]http://runmania.com/f/c14c5abc016121e0e2fab72b5d49549b.gif[/img][/url]
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej!
Bluzy pojawiły się na 8a.pl za 150zł niestety w opcji bez golfu, za to w wersji damskiej i męskiej :oczko:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

za chwile pewnie będa na allegro, sprawie sobie na zime pewnie taką :-) kolejną zimę, ta się juz konczy (mam nadzieje) :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ