Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i nie wytrzymałem :) Dziś 6km tempem 6:00/km. Po prostu jak zobaczyłem biegających ludzi w parku to mnie zaczęło już nosić i nie wysiedziałem w domu. Biegło się ciężko, bardzo ciężko, wymęczone 6km, mam nadzieję, że szybko wrócę do poprzedniej dyspozycji. Do tego nasypało znowu śniegu i biega się fatalnie, choć mimo wszystko jak na razie nie jest jeszcze tragicznie, gorzej jak ludzie ten śnieg rozdepczą, wtedy zacznie się dramat. Mnie bardziej od tej fatalnej dyspozycji martwi stopa, bo wydawało mi się, że po ponad tygodniowym odpoczynku wszystko będzie ok, zresztą już przed nim wydawało mi się, że już wszystko będzie z nią ok, a dziś znowu lekko pobolewa... :( Zobaczymy co z tego będzie.
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wlasnie wrocilem z treningu w lesie. U mnie jak na razie nic nie pada ale trasy w polowie to sam lod i bieg w tych miejscach wyglada jak chod pingwina :hahaha: dzisiaj 15.088 km ze srednim tempem 4.53/km. Bede musial przeniesc niedzielne wybieganie na sobote bo z prognoz wynika ze znowu ma mroz chwycic a tak jakos ostanio mam juz dosc tego zimna :grr:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ok 14 km (piszę około często ostatnio, bo Garmina kalibruję już podczas biegu i zajmuje to zazwyczaj jakieś 500-900 m). Dziś były kilometrówki w tempie 4:10 (6 powtórzeń) - pomiędzy nimi 4 min spokojnego truchtu. DO tego dobieg i powrót. Całkiem fajnie. Jutro dzień odpoczynkowy.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

josina - ja mam na to taki patent...że zanim zacznę się ubierać... to włączam garmina i wystawiam za okno (na parapet)- zanim zdążę się ubrać to już się złapią satelity... nawet jak potem zjeżdżam windą albo go po prostu wyłączę, to po wyjściu z domu łapie sygnał na nowo w 4-5 sekund... ;-) w tyle to zrobię 3 wymachy rąk... i nawet kolan nie zdążę rozgrzać ;-)

polecam ten sposób - bo rzeczywiście "zimny" start trwa ze 2 minty :/ czyli trochę długawo... a jak się biegnie to nawet jeszcze dłużej.

tj. to co powyżej napisałem jest prawdą tylko jeśli pod słowem kalibracja miałeś na myśli fixowanie satelitów ... ;-) bo może źle cię zrozumiałem.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dokładnie o to chodzi - też miałem taki patent, że na balkon wystawiałem urządzenie, ale teraz w tym pokoju śpi noworodek, więc nie mogę ryzykować. A kalibracja to może nie jest szczęśliwe określenie. Sam nie wiem - nie znam się na slangu gps'ów ;-)
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Witam.
Wczoraj zrobilem pierwszy od ponad miesiąca (problemy z tym udem) trening WB2 i wyszło słabiutko... Wy sobie śmigacie a ja? Niby czułem się spoko, nie męczyło mnie to, a tempo wyszło o 20'' wolniejsze niż zazwyczaj. Nie wiem. Może muszę się po prostu rozruszać. Na szczęście choróbsko mnie na razie nie łapie, udo ma się coraz lepiej. Oby tylko szło do przodu...

Pozdrawiam.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stronka Silesii ruszyła: http://www.silesiamarathon.pl/news/
Tak więc przygotowania robią się coraz bardziej konkretne :)
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Same plusy Panowie:
- niska opłata startowa (45 pln);
- fajny patent z kolorami medali zależnymi od czasu;
- fajna stronka, naprawdę profesjonalna;
- chyba będzie trochę imprez towarzyszących;
- kto się nie zdecyduje na maraton może lecieć połówkę;
- strefy startowe;

Nie podoba mi się tylko patent z wysyłką pakietów - znaczy pomysł super, ale wysyłają po 23 kwietnia, a z naszą pocztą może być różnie - to tylko 7 dni biorąc pod uwagę długi weekend...

ja w każdym razie już się cieszę i jeszcze chętniej trenuję.

A co do imprez - ktoś już zdecydował się na Półmaraton Warszawski?
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co widze to pakiet bedzie przeslany przez kuriera a nie przez poczte polska widocznie organizatorzy tez nie bardzo ufaja naszemu monopoliscie. Jedno co mnie troche dziwi i zastanawia to zapis o noclegach,na kazdym biegu sa z gory okreslone takie sprawy.
Obrazek
MaciekS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:11

Nieprzeczytany post

Kurcze, tak fajnie Wam w tym wątku. Strasznie żałuję, że mnie nie dotyczy. Tak ciepło i rodzinnie :D.

Ale czytam i czytam, straszna mnie chęć naszła na bieganie przez to. Noga wyzdrowiała, więc jutro tak o 8:00 coś pomyślimy.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ogólnie jest jeszcze trochę niedociągnięć jeśli chodzi o Silesię, ale myślę, że szybko to się zmieni :) Co do medali to fajny pomysł, mam nadzieję, że tak będzie co roku i będę sobie kolekcjonował różne kolory :) W tym roku będzie pewnie czerwony, choć może skuszę się na brązowy, zobaczymy :) Trochę godzina startu rozwala, ale wiadomo, to maraton więc musi być wcześnie. Na 4energy byłem w Katowicach koło 7:00, start był o 10, tu biuro zamykają o 8, tak więc pasowaloby być coś tak koło 6:30, czyli ok.5:00 pobudka... :( A za chwilę idę sobie pobiegać, spokojne 8-10km, zobaczę co ze stopą.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam dzisiaj lekkim krokiem 10,4km u mnie jakos snieg nie chce padac a nawet jak bieglem to slonce zaczelo swiecic. Troche ten maraton w Katowicach mnie niepokoi,bioro w Spodku,organizatorzy beda dowozic na start autobusami do Chorzowa,nieokreslone miejsce noclegu-duzo zagadek jak na taka impreze czuje ze bedzie duzo zamieszania :ojnie: Co do medali to tez ciekawie jak to sie uda zeby organizatorzy mieli przygotowana odpowiednia ilosc medali w odpowiednich kolorach moze beda wysylali po zakonczeniu imprezy razem z komunikatem koncowym,zastanawiam sie coraz bardziej czy wystartowac w tym biegu :niewiem:
Obrazek
Shashlyk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jakubie, może trochę zaufania do organizatorów? Skoro nie zawiedli w półmaratonie, na tej imprezie też spodziewałbym się dobrej organizacji. Fakt, trochę nowatorskich pomysłów i może coś nie wypalic - mimo to jestem przekonany, że sam maraton będzie świetną imprezą!

Już wysłałem maila do organizatorów pytając, czy chociaż w półmaratonie towarzyszącym będę mógł wystartowac...

Powodzenia wszystkim tegorocznym debiutantom, z gratulacjami za prowadzenie bardzo ciekawego tematu ;)
Dopisuję się do listy Waszych Fanów ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Shashlyk niektore rzeczy musza byc z gory okreslona i jasno sprecyzowane,nikt nie bedzie chodzil i szukal noclegu szczegolnie jak przyjedzie np z Poznania,to taki moj maly szczegol ale bardzo istotny ale oprocz tego szczegolu to nie jest tak zle wszystko wyjdzie samo"w praniu"pozdrawiam i milego sledzenia watku
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapisy są od 10 lutego - sądzę, że do tego czasu będzie wiadomo dużo więcej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ