Rozgrzewka na Polska Biega
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ta zagadka zostanie wyjasnione w kolejnych czesciach tych filmow.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Michał! Ja jednak wezmę Szkieleta w obronę. Według mnie ważniejsze jest to, że prowadzona przez niego akcja powoduje masowy przypływ biegaczy w całej Polsce. Ma za sobą jedno z największych mediów w tym kraju i wykorzystuje to z pożytkiem dla biegania. Jeśli będziemy go za to krytykować, to nic dobrego z tego nie będzie...
Co do filmików to jest tam wyraźnie napisane, że to nie dla nowicjuszy tylko tych bardziej zaawansowanych.
Oczywiście mógłby próbować zaangażować jakiegoś zawodowca, ale wszystko od początku do końca robi sam. A czy pokazując nie do końca poprawne skipy zrobi komuś krzywdę??? Według mnie żadnej. W dodatku znam dziesiątki osób, które widziały poprawnie i pięknie technicznie wykonane ćwiczenia, ale i tak powtarzają źle - nie są ich w stanie wykonać inaczej... Jedyne to może te wieloskoki niepotrzebne.
Miejmy szacunek dla tego co robi i czemu poświęca swój czas, a jak ktoś "wsiąknie" w bieganie to i tak będzie szukał i wejdzie na "nasz" portal i w inne miejsca, gdzie się będzie w stanie dowiedzieć więcej i lepiej...
Co do filmików to jest tam wyraźnie napisane, że to nie dla nowicjuszy tylko tych bardziej zaawansowanych.
Oczywiście mógłby próbować zaangażować jakiegoś zawodowca, ale wszystko od początku do końca robi sam. A czy pokazując nie do końca poprawne skipy zrobi komuś krzywdę??? Według mnie żadnej. W dodatku znam dziesiątki osób, które widziały poprawnie i pięknie technicznie wykonane ćwiczenia, ale i tak powtarzają źle - nie są ich w stanie wykonać inaczej... Jedyne to może te wieloskoki niepotrzebne.
Miejmy szacunek dla tego co robi i czemu poświęca swój czas, a jak ktoś "wsiąknie" w bieganie to i tak będzie szukał i wejdzie na "nasz" portal i w inne miejsca, gdzie się będzie w stanie dowiedzieć więcej i lepiej...
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale nikt go nie krytykuje - Szkielet to dowód na to, że kompletny amator rozkręca bieganie jak potrafi najlepiej - trochę śmiesznie to wygląda za to naturalnie i spontanicznie - był kiedys taki film REJS i bije on rekordy popularności do dziś, a grali w nim kompletni naturszczycy.
PS jak wiadomo chyba wszystkim Szkielet całkiem nieźle pogina na maratonach - pełen szacun - chyba się nie obrazi na nas, że trochę podsmiewalismy się z niego.
PS Kto wie czy już niedługo nie będzie zapraszany na wielkie maratony, aby przeprowadzać rozgrzewkę dla wielu tysięcy.
PS jak wiadomo chyba wszystkim Szkielet całkiem nieźle pogina na maratonach - pełen szacun - chyba się nie obrazi na nas, że trochę podsmiewalismy się z niego.

PS Kto wie czy już niedługo nie będzie zapraszany na wielkie maratony, aby przeprowadzać rozgrzewkę dla wielu tysięcy.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
To ja przed latem może przygotuję zestaw plażowy
np rzeźbienie bica i trica. Do biegania może się nie przyda ale do efektownego noszenia leżaka akurat 

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rozumiem, że troche pozazdrościłeś Szkieletowi. Przygotuj jakis filmik to zobaczymy - w KB Maniac jest paru cudaków - wg mnie oni mogliby z powodzeniem rywalizować.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Ja to jak już to taki na serio. Zobaczymy jak z czasem przed latem bo i tak do noszenia leżaków po sezonie biegowym trzeba będzie się przygotować 
Ps. A słowa zazdrość nie znam, na czym to polega?

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Polega to szczegółach technicznych - np taki piesek - niby nic nie znaczący podczas rozgrzewki, ale jak pieknie się wkomponował do filmiku instruktażowego. Majstersztyk.Arti pisze:
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Nie cierpie byle jakości, a to jest bylejakosc. Polska jest mistrzem swiata w promowaniu bylejakosci. Byle jakie szkoly, byle jakie kluby sportowe, byle jakie urzedy, byle jacy politycy, byle jakie wychowanie dzieci. Nie wazne jak, wazne, ze zrobione, a reszta juz jakos pojdzie. Totalny brak organizacji, planowania, zaangazowania. Jezeli na filmie pisze, ze nie dla poczatkujacych to po co to wogole puszczac jak ta akcja jest dla tych ktorzy maja zaczac biegac. Zaawansowana osoba wysmieje taki film.PiotrekMarysin pisze:Michał! Ja jednak wezmę Szkieleta w obronę. Według mnie ważniejsze jest to, że prowadzona przez niego akcja powoduje masowy przypływ biegaczy w całej Polsce. Ma za sobą jedno z największych mediów w tym kraju i wykorzystuje to z pożytkiem dla biegania. Jeśli będziemy go za to krytykować, to nic dobrego z tego nie będzie...
Pomysl z akcja jest bardzo dobry.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Ja też jestem wrogiem bylejakości, ale te miejsca, które wymieniłeś są (powinny być) domeną profesjonalistów się tym zajmujących, a szkielet to amator z pasją. To tak jakbyśmy krytykowali za bylejakość obiad u znajomych, że dań nie podaje kelner we fraku i wino nie jest nalewane z tej strony co trzeba...MichalJ pisze:Nie cierpie byle jakości, a to jest bylejakosc. Polska jest mistrzem swiata w promowaniu bylejakosci. Byle jakie szkoly, byle jakie kluby sportowe, byle jakie urzedy, byle jacy politycy, byle jakie wychowanie dzieci. Nie wazne jak, wazne, ze zrobione, a reszta juz jakos pojdzie. Totalny brak organizacji, planowania, zaangazowania. Jezeli na filmie pisze, ze nie dla poczatkujacych to po co to wogole puszczac jak ta akcja jest dla tych ktorzy maja zaczac biegac. Zaawansowana osoba wysmieje taki film.
Pomysl z akcja jest bardzo dobry.
Krytykowanie wszystkiego to kolejna dyscyplina, w której jesteśmy mistrzami świata.
Chodzi mi tylko o to, żeby położyć na szalce "za" i "przeciw" i zważyć co jest ważniejsze. I żeby nie wylać dziecka z kąpielą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
[quote="PiotrekMarysin]Krytykowanie wszystkiego to kolejna dyscyplina, w której jesteśmy mistrzami świata.
Chodzi mi tylko o to, żeby położyć na szalce "za" i "przeciw" i zważyć co jest ważniejsze. I żeby nie wylać dziecka z kąpielą.[/quote]
Piotrek - bądźmy fair - Michał dużo robi, nie tylko krytykuje.
Ja na stronę na potrzeby bieganie.pl nie dałbym filmu z sobą.
Nie można nawet zupełnych amatorów uczyć pewnych rzeczy z błedami.
Wszyscy się zgadzamy, że akcja jest dobra.
Ale - jak dla mnie - rozgrzewka z użyciem SKIPÓW !!!! to jest przegięcie - i mam ten sam zarzut do Michała którego ćwiczenia rozgrzewkowe niedługo będziemy mogli zobaczyć.
Zobaczycie niedługo moją rozgrzewkę.
Chodzi mi tylko o to, żeby położyć na szalce "za" i "przeciw" i zważyć co jest ważniejsze. I żeby nie wylać dziecka z kąpielą.[/quote]
Piotrek - bądźmy fair - Michał dużo robi, nie tylko krytykuje.
Ale - jak dla mnie - rozgrzewka z użyciem SKIPÓW !!!! to jest przegięcie - i mam ten sam zarzut do Michała którego ćwiczenia rozgrzewkowe niedługo będziemy mogli zobaczyć.
Zobaczycie niedługo moją rozgrzewkę.

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jak to o co chodzi ?
Powtarzam - uzywanie Skipów w rozgrzewce to przegięcie, zwłaszcza dla amatorów.
Jeśli uzywasz - to niech Ci będzie na zdrowie.
Powtarzam - uzywanie Skipów w rozgrzewce to przegięcie, zwłaszcza dla amatorów.
Jeśli uzywasz - to niech Ci będzie na zdrowie.
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Ani słowem nie zarzuciłem Michałowi, że robi za mało. Uważam, że odwala kawał dobrej roboty, tylko w tym jednym konkretnym przypadku uważam, że krytyka jest za ostra.FREDZIO pisze:Piotrek - bądźmy fair - Michał dużo robi, nie tylko krytykuje.
...
A co do Ciebie, to chyba nie jest prawda, bo gdzieś wklejałeś filmiki jak robisz skipy albo podbiegi - już nie pamiętam...

A co do uczenia amatorów z błędami. Wytłumaczone było dobrze, a pokazane nie najlepiej. Ostatnio podczas ćwiczeń na sali jednej z grup biegowych okazało się, że tylko 1 osoba wykonuje poprawnie skip b. A wzorce mają wszyscy takie same i bardzo dobre. Chodzi mi o to, że pokazując nie do końca poprawnie nie popełnił grzechu, bo odsetek tych któzy powtórzą z błędem będzie podobny, jak w sytuacji poprawnego przedstawienia.
A na drugiej szalce krytyki leży wartość akcji, co do której się zgadzamy.
- beata
- Ekspert/Trener
Ja również.MichalJ pisze:Nie cierpie byle jakości, a to jest bylejakosc.
Sama akcja bardzo chlubna, i nie ma się tu do czego przyczepić, wręcz przeciwnie. Natomiast obejrzałam film dot. rozgrzewki i już tu widzę sporo błędów w szczegółach wykonania ćwiczeń. Można by powiedzieć - to tylko szczegóły, ale w szczegółach często tkwi całe sedno. Niepoprawnie wykonane ćwiczenie może zrobić więcej szkody, niż pożytku, a na pewno nie przyniesie pożądanego efektu.
Jak już za coś się bierzemy, róbmy to dobrze, taką mam zasadę.