Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja wczoraj 14 km i kolo - 12 mrozu :-) super oświetlony park goczałkowicki piekne zimowe widoki więc szybko zleciało :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i dziś po kolejnym bieganiu i muszę przyznać, że dawno nie byłem tak bardzo zadowolony z treningu :) Dziś w planie było szybsze bieganie i tak też zrobiłem, jednak postanowiłem udać się do parku i tam na kilometrowej pętli zrobiłem 8 okrążeń tempem ok.4:55/km :) Nie spodziewałem się, że uda mi się biec tak szybko w takich warunkach, ale w sumie w parku warunki do biegania są nawet niezłe. Ogólnie wyszło niecałe 14km, jutro albo dzień wolny, albo pójdę sobie na spokojne rozbieganko :)
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kolejny mrozny dzien....dla mnie zbyt mrozny temp.poniżej 15 wieczorem kiedy moge biegac...a trzyma mnie jeszcze przeziebienie....nie chce przegiąć....ale za to w domku skacze sobie na skakance plus A6W,trening godzinny i plynę we wlasnym pocie....zobaczymy ile prawdy w tym ze skakanka poprawia szybkość...skacze 130 skokow rowerkowych na minute w porywach zrywu dochodze do 150....niezla jazda.... czuje sie jak Rocky,tym bardziej ze tluke jeszcze w worek treningowy,proste,sierpy haki no i przy tym praca nóg....bo jesli nie mogę na razie biegać....nie mam zamiaru siedzieć bezczynnie i tracić to co już osiągąłem......pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Fanx widzę, że szalejesz. Ja też na razie nie biegam - bylem tylko w poniedziałek, o czym pisałem. Wczoraj było dla mnie za zimno (też nie chciałem ryzykować) i dlatego nie wiem czy widziałeś, założyłem wątek w dziale „trening” Niemożliwość biegania (choroba) - co w zamian??? Gość tam napisał o ćwiczeniu polegającym na wchodzeniu i zchodzeniu na krzesło. Wczoraj sobie tak zrobiłm i powiem Ci, że całkiem ciekawe ćwiczenie. Sądziłem, że będzie to forsowne ale nie jest.
Miałem iść dziś pobiegać, ale już na początku rozgrzewki uda i łydki totalnie mnie zaczęły boleć i odpuściłem. Sądziłem, że sobie chociaż poćwiczę to po godzinie brzuch mi zaczął nawalać. Jak to mówią „jak nie urok to sraczka”...
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coś chyba wszyscy się pochorowali, bo ostatnio mało postów się pojawia w temacie... :) A ja dalej robię swoje i dziś spokojne rozbieganko 9km tempem bardzo wolnym ok.6:30/km, ale po pierwsze trochę nogi bolą od tego biegania po śniegu, a po drugie ciężko biec gdy śnieg ucieka spod butów. Dziś słońce mocno świeci, robi się coraz cieplej to może w końcu śnieg zniknie z moich tras biegowych, bo długo na takim podłożu nie pociągnę.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale sie wczoraj porobilo jak wracalem wieczorem z pracy tak sypalo ze wygladalem jak balwan caly w sniegu :ble: .Dzisiaj spokojnie tylko jedna petla w lasku 10,4 km :hahaha: Rapacinho ale po takim ekstremalnym treningu na sniegu to na suchym nogi same beda niosly ze ho ho :hej: i zyciowki zagrozone w nowym roku !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie dość, że mnie moje zdrowie dobija to jeszcze nawet nikt mi dobrego słowa o dzienniczku nie napisze :niewiem: :-( Korzysta ktoś w ogóle z tego, czy narobiłem się na darmo?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z kronikarskiego obowiązku - dzisiaj 12 km, pierwsze 6 w 34 minuty, druga szóstka w 32. Średni puls 156.
Bartess - sorki, ale nie mam kiedy go przetestować ale obiecuję, że się poprawię. Na pocieszenie - nic złego też nie napisali :hej: . Może po prostu nie mogą jeszcze dojść do siebie po jego otwarciu? (sam wiesz jaka była moja reakcja :bum: ).
A! Zapomniałem - teraz robię tak -bieganie wtorek, czwartek, sobota, niedziela, środa dwie godziny siatkówki, piątek 45 min. - godzina siłowni. Dobrze by jeszcze było w poniedziałek wyskoczyć na basen.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wracam do życia po chorobach - dziś ok. 11 km w tempie 5:23 min/km HR średnie 148 wszystko przy temp. -10. W piątki zazwyczaj robię wolne, ale jutro odpracowuję zaległe treningi więc wychodzę i planuję porobić trochę szybkościowego treningu.
Aha, postanowiłem, że muszę zacząć jeść więcej. Ważę 67 kg (pomiary poranne). Ponieważ kupiłem sobie wagę analityczną mam jakieś pomiary dodatkowe. 12,4% tłuszczu, 70,4% wody i 36,8% mięśni.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

josina pisze:Wracam do życia po chorobach - dziś ok. 11 km w tempie 5:23 min/km HR średnie 148 wszystko przy temp. -10. W piątki zazwyczaj robię wolne, ale jutro odpracowuję zaległe treningi więc wychodzę i planuję porobić trochę szybkościowego treningu.
Aha, postanowiłem, że muszę zacząć jeść więcej. Ważę 67 kg (pomiary poranne). Ponieważ kupiłem sobie wagę analityczną mam jakieś pomiary dodatkowe. 12,4% tłuszczu, 70,4% wody i 36,8% mięśni.

o w mordę.... to razem jest Cię 119,6 %, :hej: czyli ważysz ponad 80 kg...
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:
josina pisze:Wracam do życia po chorobach - dziś ok. 11 km w tempie 5:23 min/km HR średnie 148 wszystko przy temp. -10. W piątki zazwyczaj robię wolne, ale jutro odpracowuję zaległe treningi więc wychodzę i planuję porobić trochę szybkościowego treningu.

o w mordę.... to razem jest Cię 119,6 %, :hej: czyli ważysz ponad 80 kg...
zdaje się, że woda jest we wszystkim - to się raczej nie sumuje ;-) chociaż też się nad tym zastanawiałem...
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

bartess jak dodasz automatyczną obsługę FR 305 to skorzystam ;p (taki żarcik)

a tak na poważnie - fajnie to nawet wygląda... ale ja osobiście przyzwyczaiłem się już do dzienniczka na runmanii (tego od stopki) i on jest dla mnie wystarczający - dodatkowo korzystam ze sportracka , ale tam właściwie to wszystko się "samo" zapisuje z gps'a, ja to tylko potem przekopiowuje na runmanie - bo po prostu tamten dzienniczek miałem najpierw.
Szymon
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to się do was dołączam. Wczoraj zapisałem się na maraton do Lęborka 21 czerwca. A plan dla początkujących na maraton zacząłem we wtorek.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to witamy w klubie :-) i powodzenia. Jak już tak się przyłączasz to napisz coś o sobie :-).
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam 23 lata. Przez większą część życia prowadziłem kanapowy styl życia. Rok temu w październiku 2007 zacząłem biegać. Nieregularnie, głównie przez kontuzje, ale przez lenistwo też. Próbuję teraz systematycznie i zacząłem plan na maraton dla początkujących.
Więcej o mnie w temacie bieganie:
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=10016

W 2008 nie prowadziłem dziennika, bo nie znałem długości tras ale myślę, że koło 100km przebiegłem.
Pozdrawiam :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ